Gävle

 
Åkte tidigare till stallet i morse så jag skulle hinna med mig med allt innan jag skulle åka med Anna till Gävle på trav då fröken startade.
Jag hann ta ut alla hästar och mockade "mina" 3 boxar och lägga in hö innan Anna kom och medan hon packade och lastade in allt så sopade jag gången och fixade fodret.
Vi lastade Fröken och styrde mot Gävle.

Jag delade baksätet med Ego


...Anna´s ena hund....och han har dom mest annorlunda sovstilar man kan tänka sig....koll bara här.
 


När loppet skulle gå så ställde vi oss vid staketet för att kolla....då blir det 2 omstarter innan starten gick iväg. Fröken hade nummer 15, alltså sista häst av alla startande, tar sig fram till 4:e par utvändigt och ligger kvar där till ingången sista kurvan då kusken tar i högertömmen och flyttar ut Fröken till 5:e spår och runadar dom framförvarande....in på upploppet så är det en enda klunga av alla hästarna och hon lyckas få 7:e plats på tiden 15,1. Den tiden har hon inte gått på flera år...så både Anna, Danne (Anna´s sambo), jag och kusken va nöjd med prestationen. Hon tog i hela vägen in i mål och hon va inte supertrött eller flåsig efteråt. Hon har enligt mig bara gått från klarhet till klarhet,,,,det är lopp i kroppen som behövs för Fröken eftersom det inte går att träna henne som man gör med normala travhästar hemma.
 


När hästen och utrustningen va duschad och omskött så gick vi in på travrestaurangen och köpte oss mat...eller rättare sagt dom köpte min mat....snälla människor!!! Inte hade dom behöva bjuda mig på mat.
När vi ätit så gick jag och fixade lite i stallet innanjag gick in på travchopen och kikade. Jag hittade transportskydd till Sune för lite och ingenting, det va rejäla skydd, inga såna där tunna sladdriga saker.
Vi lastade in allt samt hästen och begav oss hemåt. Väl hemma lastade vi ur allt, Anna gjorde iordning hästen, jag tog in alla andra hästar och spolade benen på dom medan Danne tog hundarna på prommis. Sen fodrade jag kväll och gjorde natt. Åkte hem och slappade i soffan =)

Sune fick vara "häst" idag, ingen borste trots att han hade rullat sig i leran....de va bara benen som blev rengjorda. Men i morron blir det ridning och på torsdag blir det ridhusridning och vaccinering.

Pissväder

Jaha, ja....morronen började som alla andra mornar med utsläpp och stallfix innan jag åkte hem och åt frukost. lekte med hundarna lite mitt på dan innan jag åkte tillbaka till stallet och träffa Anna. Hon höll på att mocka. När hon va klar och gjort i ordning Fröken så följde jag henne ut till paddocken för att kolla på när hon longerade Fröken, men kunde inte hålla mig sittandes...hihi. Jag gick och hämtade en grep och gick runt och plockade gammalt bajs och stenar. När jag va klar så va Anna klar med Fröken. Hon skulle bara röra på henne lite eftersom hon ska starta i morron på Gävle. Maria kom hem strax efter vi kommit in tillbaka i stallet. Så när hon bytt om till hästkläder så tog vi in pojkarna, gjorde klar dom och gick ut i paddocken och släppte dom lösa....och Sune han atr ju alla tillfällen han får med att busa, springa, hoppa och bocka...så pojkarna sprang runt och hade sig en bra stund....när dom va klar gick vi i stallet och sedan ut i hagen. Vi hade tänkt rida, men då det va pissväder så bestämdes det snabbt att vi bara skulle släppa dom.

Lite senare åkte vi in till ridhuset och hämta hem Maria´s sadel som hon haft utlånad för provning inför köp och passade då på att äta på MAX.
Väl hemma igen tog vi in hästarna, spolade benen och fodrade natt innan vi gick in till Maria som hjälpte ig att slänga i hårfärg i håret. Jag åkte hem och Maria åkte till pojkvännen.

Nu sitter jag i soffan och har precis tvättat ur hårfärgen och ska leta fram nn bra film att se.
I morron blir det tidig morron då jag måste hinna med alla stallsysslor innan jag ska följa Anna till Gävle med Fröken...och vi ska åka senast 7,30 från stallet.
Och naturligtvis så hade fröken trampat av sig ena framskon idag oxå...så här dagen innan start.

Trevlig Söndag

Ja, då är söndan slut för denna gång. Och jag har haft en trevlig dag med en kusin som jag inte tillbringat tid med på flera år tyvärr. Vi har haft mååååånga timmar i stallet och framförallt i sadeln tillsammans under den tiden min familj hade travhästar, då red hon (hade "Plutten" som sin gena) Solbringen näst intill varje dag då jag red Soltindra. (Plutten´s mamma)
Allt bara funkade som förr med Nella i stallet. Hon har inte ridit på flera , flera år och har nyss börjat rida en travtjej på 5 år i närheten av där hon bor men ville rida lite mer skolad häst så hon fick tillbaka känslan från förr. Jag fixade så hon fick låna Woody av Maria då han är snäll och trygg. Vi tog in och gjorde ordning pojkarna, sen gick vi ut i paddocken och jag började med att lina Sune och Nella hoppade upp och styrde runt Woody...det är ju liiite annat att rida westernhäst när man är van att rida oskolad travhäst eller "vanlig" drressyr. Men hon fixade det galant.
 
Jag hoppade upp och red Sune lite på plan innan vi traskade ut i skogen och hade kvalitetstid. När vi kom tillbaka så gick vi tillbaka til paddocken så Nella fick prova Sune lite =)
 
När vi tagit ut hästarna i hagen igen så skjutsade jag hem Nella.

Åkte och tog iin hästarna lite tidigare ikväll....spolade benen och halmade ena avelstantens box, vi fick äntligen tag på halm.
 
Och sen åkte jag och gratulerade mamma som fyller år idag.

Efter en sån här härlig dag så sitter jag nu i soffan och känner mig nöjd med allt som dagen gett mig.

Stalldag 2

Då har hästarna blivit motionerad.
Jag började med Fröken, hon va den förta som ville komma in från hagen. Gjorde iordning henne och gick ut i paddocken....hon va superpigg!!! Travade på som bara den, kvastade och fnös. När jag va klar med henne tog jag lite bilder på henne...hon är ju fin den rackarn =) När jag sen ställde in henne i boxen så blev hon som galen, hon backade och tog sats, sprang( eller hoppade) fram emot boxdörren så det small, högg mot båda sidor av väggarna på sidanav boxdörren...och så höll hon på ett bra tag. Jag gick iaf ut och hämtade in pojkarna och spolade av all lera på benen, under den här tiden höll fröken på som ett tok. Började göra irodning Sune då Anna ringde...jag berättade för henne hur hennes häst höll på....och under tiden vi pratade så "kissade" (brunstig) fröken säkert 15 gånger....jag ska aldrig nånsin ha ett sto!!

Longerade Sune som va riktigt med idag....gjorde många övergångar och en hel del tempoväxlingar. Och han bara gjorde det jag bad om. Och underlaget i paddocken ???...helt underbart!! Kan inte önska mig nåt bättre underlag just nu.

När jag precis va klar och hade skrittat av Sune så kom en kompis till stallet, han hjälpte mig att ta in avelstanterna och borstade en av dom. Sen var det dags för godnatt maten och släckning. Åkte ner på macken och köpte mig lite bröd och en korv. Ja, korven blev min middag...hmm.

I morron ska jag få träffa en tjej som jag inte träffat på fler år...tyvärr. Men i morron...då jäklar blir det kvalitetstid på hästryggen.....som på den gamla goda tiden då vi red tillsammans varje dag. Ska försöka få till nån bild =)

Stalldag

 
Åkte till stallet och tog ut hästarna, mockade, spånade åt ena avelstanten, la in hö, bytte vatten och sopade gången. Sen gick jag ut och hjälpte gårdsägaren att laga staketet i paddocken.
Tog några bilder på avelstanterna som njöt i fulla drag.


Åkte hem och gorde mig en brakfrukost bestående av hallonyoghurt med skivade bananer i, skinksmörgås med paprika på och mjölk.
Ska ut och leka med hundarna lite innanj ag åker tillbaka till stallet och motionera lite hästar.

Vilken röst

Åkte till stallet i tid så jag skulle hinna hem till 20,00 då det började en bra film på 3:an, Countrystrong.

Kom hem i tid, så jag tog och lekte med hundarna lite på gräsmattan innan jag gick in och slog på tv:n.
Sitter just nu och bara njuter av den otroligt mysiga och bra röst som han har som spelar en av rollerna. (Garrett Hedlund)

Har ni inte sett filmen? gör det!!

Bussgods

Åkte som vanligt till stallet och gjorde klart allt där, åkte sen till föräldrarna och bytte om innan jag tog med mamma på en tur till H-sand. Jag skulle möta upp en kompis vid Bussgods och lämna tillbaka sadeln jag lånade och provade i tisdags, men som inte låg bra på varken Sune eller Woody.

När jag åkte från stallet så låg avelstanterna och vilade i höet...undra när dom tänker visa upp fölen dom bär på??

När jag lämnat av sadeln åkte vi och spanade på Dollar Store...mamma har inte varit där på säkert flera år. Jag hittade småprylar (som jag egentligen inte behövde) och mamma hittade oxå några småsaker.

Väl hemma igen så startade jag en maskin med tvätt...hade lite repgrimmor och svanspåsar som fick förlja med stallkläderna i tvätten.

Är det bra väder ikväll när jag åker till stallet så linar jag nog Sune lite lugnt efter gårdagens hårda pass. Lite rekning av stora kroppen är aldrig fel.

Träning

Åkte som vanligt till stallet och tog ut alla tanter, pojkarna fick sin frukost inne då vi skulle åka in och rida i ridhuset.
Vi lastade och åkte iväg....jag red med drawreins idag igen och han gick bra idag med. Men idag fick han jobba på rätt bra den lilla vita springaren. Har ju ridit utan sporrar hela vintern...men idag kopplade jag på dom.
Det blev mycke övergångar från öppnor till slutor, slutor till skänkelvikning och skänkelvikning till galoppfattning.
Maria red HUS, det såg riktigt bra ut bitvis...och när hon ridit klart Woody sadlade vi om och hon hoppade upp och red HUS på Sune.


Ska bli otroligt kul att se och naturligtvis ta till sig tips och trix angåande HUS på clinicen vi ska på om 2 veckor.
 
När jag sedan åkte hem så fick hundarna busa med grannens schäfer...Walle och Arko höll sig till varandra

medan Ax sprang runt och försökte få nån av dom att jaga honom. Dom ligger som döda sillar och sover just nu =)
 
Om några timmar åker jag tillbaka till stallet och tar in och fodrar natt. Tror jag ska borsta lite på avelstanterna oxå.
 
 
 
 

Roadtrip

Efter allt morronbestyr så åkte jag hem och fixade mig en brakfrukost som jag åt medan jag spanade på Sune i Grekland.
Svidade om till icke hästkläder och åkte till Maria...jag skulle följa med henne till H-sand till kiropraktikern, hon hade problem med rygg och axel...och det fixade han galant. Men vi va i god tid så vi åkte först till Coop i H-sand för att hämta upp en sadel som jag skulle prova på Sune och sen tittade vi in på Dollar Store....och där hittade Maria ett par solbriller som hon va tvungen att prova...hihi

När vi kom tillbaka hem (till stallet) så bytte vi om till hästkläder och tog in pojkarna. Provade sadeln...en Deuber & Partner på Sune (kunde inte ha den då den låg direkt på manken och stog upp bak) och sen red vi i paddocken. Jag red på drawreins på Sune och han gick riktigt bra idag...oxå =) Men från början så visade han att han hade lite träningsvärk från gårdagen, så jag red inge länge utan bara lite mjukgörande. Vi ska jau åka till ridhuset i morron igen...så det va bra att vi "rörde" på dom idag.

Efter ridningen så åkte vi och köpte oss thaimat och sen blev det lite eldning. det finns mycke att elda och många buskar att klippa hos Maria, det är inte gjort nånting i trädgården på bra många år där.

Avelstanterna har varit lite oroliga och "rörliga" i hagen idag...så kanske är det ett förstadie innan fölning? Dom har legat rätt mycke på dagarna i hagen oxå.
Jag tog in hästarna vid 20,30 och spolade benen på dom samt borstade avelstanterna innan det blev godnattmat och hemresa.

Upptagen dag

Började morronen med att fodra och ta ut alla tanterna...pojkran fick äta morronhöet inne, för efter att Maria skjutsat sonen till skolan så lastade vi pojkarna och åkte till Färsta och red. Jag orkade rida hela passet!!!! =) Orken är på väg tillbaka. =)

När vi kom hem och lastat ur allt och tagit ut hästarna i hagen så åkte jagtill föräldrarna och duschade. Efter det åkte vi till Birsta och åt på MAX, handlade på Granngården, kikade in på Rusta och Hööks och sen till AF i Timrå. Det är ju första arbetslösa dagen idag...och då ska man infinna sig på AF för inskrivning.
På hemvägen så svängde vi in på macken och köpte oss varsin mjukglass. Årets första men absolut inte den sista =)


Tillbaka i stallet bytte vi om och gick ner till hagen och la på hästarna regntäcken för det syntes lång väg att det skulle komma regn. Medan vi väntade på regnet så fjuttade vi på en liten brasa....pyromaner som vi är.


När det sen blev dags för intag så började jag med avelstanterna...jag borstade igenom dom noga, kollade fötterna och flätade svansarna...det är nära till fölning nu. Men som jag sagt förut, det ser ut som om hon som har längst tid kvar sa få först. Den som lever får ju se.

Pyroman

Åkte till stallet som vanligt i morse...tog ut alla och fixade klart stallet innan jag åkte hem och åt frukost och gick en tur med hunden. Sen blev det lite mys på altanen.

Åkte tillbaka till stallet,för meningen va att jag skulle hjälpa Maria med att klippa ner buskar som ingen gjort nånting med på en herrans massa år sen.
Vi klippte och krattade (gräs från åratal) och sen eldade vi lite....hehe...pyromanen i mig klev fram med stora steg. Jag bara älskar att elda =) Det blev ena delen på slänten vid Marias hus...det blåste så mycke så vi tog inte mer...den här gången.


Sen tog vi in hästarna och spolade av benen....för jösses vad leriga ben det blir den här årstiden. Woody hade gjort illa sig lite VB så han hade svällt upp rätt rejält...det va väl en hel del bacillusker från leran som gjorde det. Men efter att han fått sprungit i paddocken med Sune hade svullnaden försvunnit. Så Maria tvättade med såpvatten och gjorde riktigt rent innnan han fick ett torrbandage och gå in i boxen.

Avelstanterna i stallet har det jobbigt nu....det syns att det är tungt, och hon som ska ha senare ser mer framgången ut än den andra.
Bonnie är beräknad till att föla den här veckan...
 
Och Gumman om ca 3 veckor.


Nu ikväll blir det dusch och soffmys som gäller....skönt!!!

Svettig häst

Oj vilken dag det harvarit idag...solen har verkligen gjort sitt =)
Åkte till stallet och fixade klart allt på morronen i vanlig ordning och sen hem och t frukost. Började må illa och kände mig olustig så jag la mig på soffan en stund.

Innan jag åkte till stallet igen för att motionera hästen så gick jag på prommis med hunden.
Paddocken va super idag....endast en liten, liten vattenpöl i ena hörnet....helt underbart underlag att rida på var det idag. Och nu kan det bara bli bättre....ja, inte underlaget men pddockens storlek. Det finns fortfarande säkert 5 meter till av längden på paddocken som ska tinas fram från snöhögar...men jag tror nog att jag kommer att köra lite traktor nån dag och se om det går att bära undan högarna...eller iaf röra i dom så dom tinar fortare. Hästen fick jobbas alldeles svettig, mycke spring och varmt i solen, förvända galopper och och lite neckreining blev det idag. Lite okoncentrerad va han oxå...han va lixom tvungen att kolla på allt som rörde sig.

Efter ridningen så svampade jag av honom under sadel och träns och sen fick han stå ute i solen och noppa gräs tills han torkade. Det gillade han skarpt =)

Arbete

I morse hade jag lite kul åt hästarna. Våra hästar har fått en ny in och utgång från hagen....den gamla vill varken vi eller hästarna använda...hur lerig som helst. Men den nya iaf....kom ut med Sune och Fröken (brukar vanligtvis ta alla tre på samma gång, men nu var det ny väg och ett trångt ställe att ta sig igenom) går åt helt fel håll motför i vanliga fall....Sune med öronen framåt och Fröken längst ut på grimskaftet smygandes bakom, förbi det trånga stället och ner mot grinden, släpper in Sune och han tar direkt upp sitt intresse för att kolla alla spår i snön som traktorn gjort medan Fröken stannar innaför grinden och trampar och funderar på hur hon hamnade där och hur hon skulle ta sig därifrån. Hon ser ut som en sån där som är rädd att göra nåt utifall att nageln ska gå av...hihihi.
Hämtar Woody och han gör exakt samma som Sune....spanar runt och har sig, Fröken står fortfarande kvar och småtrampar och tycker inte alls att det är roligt. Men bara efter några minuter så tar Sune täten och går ner mot maten med dom andra i hälarna. Snacka om pojkar och flickors olikheter =)

Sen efter stallet så åkte jag hem och va hemma hela dan....gick med hundarn (har Walle) och slappade på altanen.

Inbrott

 
Att folk inte kan hålla sina klåfingrar i styr.
Andras saker är bara andras saker!!

Grannens syster kommer och knackar på hos mig för att fråga om jag sett nåt konstigt....det va nån som hade slagit sönder rutan på ytterdörren hos min granne (hennes syster) och hon ville ha sällskap och kolla genom fönstren för att se om nåt va stulet.
Jag klädde på mig och gick ut...vi kollade och såg att både tv och stereo fanns kvar. Systern ringde polisen och jag kikade genom hålet i dörren, där inne i hallen ligger en hammare, den hammare som idioterna använt att slå sönder rutan med.
 
 
Och inte nog med det....dom hade staplat upp veden som låg uppepå en matta på bron och använde mattan för att dämpa ljudet vid fönsterkrashet....alltså....vem tar sig tid som tjuv att stapla veden???
 
Polisen kom och gick runt i huset och försökte få några fingeravtryck. Under tiden kom grannen hem från jobbet...hon fick gå in och kolla om hon såg nåt som va borta. Hon hittade ingenting som va stulet.

När poliserna va på väg att åka så ringer det en annan granne till systern och berättar att han sett nånting, så dom satte sig i bilen och åkte ner till honom för att få höra vad han sett. Jag hoppas dom får fast nötterna som gjorde det.

Vila

Underbara sol!!!

Började morronen som vanligt med att fixa hästarna och stallet, men sen gjorde jag nåt som jag inte brukar göra. Jag bestämde medMaria att träffas i Birsta vid 11 för att strosa runt och bara vara...och naturligtvis fika världens godaste varma choklad på Waynes.
Vi åkte från Birsta strax efter 14 tiden.

Hästen får vila idag...han gick så bra igår i ridhuset att han förtjänar att stå i hagen och lapa sol med sina kamrater.

Ridhus

Fulltecknat schema idag, började med att göra stallsysslorna och åkte sen och åt frukost hos föräldrarna. Lämnade hunden där oxå...jag och Maria skulle till ridhuset och rida....äntligen!!

När vi kom till ridhuset så gjorde vi iordning hästarna inne då det tokregnade ute. Tråkigt om allt skulle bli blött och kladdigt.
Maria hoppade upp direkt och red medan jag började med att longera av Sune den värsta energin.
När jag sen hoppade upp och red så orkade jag ju inte så länge efter den här jäkla feberoch pytonsjukan. Benen skakar, hjärtat bankar och flåsar som en sprinter efter ett lopp. =(
Men....jag red en stund, vilade red en stund och vilade....men på slutet red Maria Sune lite mer.

Efter ridningen så duschade vi kusarna.

Väl hemma gjorde vi iordning hästarna...klippte manarna, borsta och täcka innan dom fick gå in och äta hö. Vi tog in alla tanterna oxå...dom hade ju stått ute i regnet hela dan och stog bara och vände baken mot regnet.

När vi lastat ur all utrustning och parkerat transporten åkte vi och åt...snacka om att vi va hungriga. Skjutsade hem Maria och åkte sen hem och dammsög.
Ska åka tillbaka till stallet senare och göra natt.

Bronco häst

Åkte och fodrade och tog ut tjejerna...pojkarna fick vara kvar inne då hovis skulle komma. Sen åkte jag till ett bokat möte.
När jag kom tillbaka till stallet efter mötet så höll hovis på för fullt med Woody.

Jag började mocka valetanternas boxar...och då kom Maria hem. Måste visa bilden på stilen Woodan fick till precis innan hovis va klar med honom...hahaha.


Sen var det Sunes tur, medan han skoddes så mockade jag hans box. Efter skoningen så sadlade vi på pojkarna och gick ut i paddocken. Maria började med att longera några varv innan hon hoppade upp och när hon satt till häst longerade jag Sune. Och det va tur jag longerade före...hahaha...började som vanligt att be honom att skritta ut på spåret och väl där så tog Sune och bockade .......i 5 varv!! med nosen 5cm från marken och pipandes =) Vi fick oss ett gott skratt både jag och Maria. När han slutade bocka så trodde vi att han skulle varva ner och ta det lite lugnare....FEL!!!...han galopperar som en virvelvind, runt, runt, runt...jag lät honom kuta av sig och det va inte jag som satte gågng honom i spring. När han sen lugnade sig och saktade av så bytte jag varv....då förvanlades han till galoppör...alltså, den killen med lite smör på. Han tog ut sprången som han aldrig gjort förut...även här fick han springa av sig och varava ner. SEN, sen var det dags att arbeta...då spännde jag in honom bad honom om att arbeta...och det gjorde han. Satte mig upp och red efter att han jobbat en stund och allt va som vanligt...snäll kille med framåtbjudning. Enda skillnaden va att ryttaren (jag) inte hade nån ork efter 3 dygn med grader i feber...så det blev några joggvarv åt båda håll och böjningar innan jag va tvungen att vila. Benen skakade, hjärtat bultade och jag ndades som om jag hade varit ute och sprungit. Spanade på Maria & Woody medan jag vilade. Han va lite avig idag....skulle inte göra som matte ville.
Slutvilat....satte igång den vita springaren igen och red några varv till....fatatde galopp och klarade nästan hålla galoppen i 1 varv innan jag va helt slut...igen. Gjorde några fattningar åt båda håll...och nästan 1 varv varje gång....att det ska vara så jobbigt??? och folk säger att det inte är jobbigt att rida, nä åker man häst är det inte jobbigt men vill man utföra nånting från hästryggen så märks det tydligt såna här gånger då kroppen är helt slut att det krävs både ork och muskler för att utföra övningarna.

i morron kanske det blir ridhusridning...jag kommer nog inte att orka så mycke...men då erbjöds sig Maria att rida Sune...det blir kalas det.

Isfri plan att träna på =)

Men tro om jag är överlycklig....jag har kunnat vara i stallet hela dan, började med att göra klart stallet innan jag tog in Sune för att motionera honom.

Drog av honom "lite" hår innan och borstade igenom honom, han har ju inte blivit så mycke ompysslad dom här feberdagarna. Men nu....nu jäklar måste väl jag ha varit sjuk klart för ett tag....har aldrig varit så mycke sjuk som jag varit det sista halvåret =(

I alla fall....tog ut Sune i paddocken och dröm om min förvåning när jag ser att den är helt isfri!!! JIPPPIIII!!! Blöt, ja, men isfri. HURRA!! Så skitig häst efter motionerong va ju givet.


Efter Sune´s motionering så tog jag Fröken oxå en snabbis på linan. Hennes matte ligger i samma som jag haft...och det är klart jag ställer upp och rör på hennes häst om hon är sjuk.

När jag va klar med dom så gick jag ut och satte mig på "läktaren" och kikade när Maria red Woody och njöt av solen.
Ser ni att Maria skaffat samma hårfärg som Woodan...hihi...dom ska lixom matcha varann =)
 

Så glad

Läste precis i en av bloggarna jag följer att det blivit smått på gården...alltså unghäst =)
Den här tjejen har en häst på 20+ i dagsläget som jag tycker hon har gjort ett otroligt bra jobb med, så med den här lilla nya varelsen kommer vi att få se henne på dom stora banorna...jag lovar!! GRATTIS!!!!! är så glad för hennes skull.

Sen en annan sak jag är superglad över är att febern och illamåendet är puts väck =)
Efter 3 dagar med över 39 i feber har inte varit dom trevligaste dagarna i mitt liv kan jag säga....så nu ska här åkas till stallet under dagen och fixas och donas, hästen ska få motioneras och hunden ska få komma ut mer än bara korta stunder som han tyvärr fått gjort nu när jag varit sjuk. Han har fått sprungit och gjort sina behov med mig väntandes i dörröppningen...jag har inte orkat tagit mig längre. Men idag ska jag ut och kasta lite boll så han får göra av med energin. Men han visar inte att han har energi när han är inne...då ligger han så snällt och sover....men nu när jag varit sjuk så han legat helst på mig
....inte släppt mig med blicken om jag klivit upp ur soffan och följt mig varenda steg.
 
 

Kan det vara sant?

Skrev ju att jag skulle göra klart stallet innan intag av hästarna....men Maria erbjöds sig, hon skulle ändå vara hemma ikväll...även uttag i morron. TACK!!! det va inte så roligt i morse kan jag meddela.

Har tvingat i mig en macka till lunch och en macka till till kvällsfika och nån deciliter nyponsoppa.

Och hör till min förvåning...jag va ut nyss med hunden och mådde inte alls lika dåligt som för bara nån timme sen. Och det måste ju ta slut snart på allt det här. Febern har minskat oxå =) Hoppas det håller en stadig nedåtkurva så jag åtminstånde kan göra nånting med stackars hästen som har fått en ofrivillig vila dom här dagarna.

Oj!!

Åkte till stallet till 7 och började....jag brukar ta 1 timme och 15 minuter på mig....men idag tog det 3 timmar =(
Många vilopausar med huvet mellan knäna, ropade på ulrik mellan hästutsläppen, inget sopande och mockade inte alla boxar (tar förhoppninsvis resten vid insläpp).

Svängde ner på macken och köpte mig ett paket isglass för att jag överhuvudtaget ska få i mig nånting...har absolut ingen som helst aptit...mår ju som en pytonorm.

Och hör och häpna....det ringde nyss en människa från ett företag i Birsta och erbjöd mig komma på intervju för ett jobb....jag har inte ens sökt dit...men klar jag åker. Så onsdag kl. 8 ska jag vara där för genomgång.
Tänk att det ringer folk....det trodde jag aldrig!!

Avbokat

Natten jaghaft önskar jag inte ensmin värsta ovän...febern låg konstant på 40, svetten dröp formligen av mig trots att jag frös som ett tok, svårt att andas och mådde illa som fasen. Jag vill INTE uppleva en repris på den här natten....någonsin!!
 


Och meningen va ju att jag skulle följa med Anna till Hagmyren där Fröken skulle starta...men det va bara att fetglömma. =(

Tjurade mig upp ur sängen och flåsade mig upp till bilen, åkte till stallet och hasade mig ut med hästarna med en sittande vila mellan turerna till hagarna. Åkte hem och "dog" i soffan igen. SMS:ade Anna om att jag inte kunde följa med...hon svarade att hon oxå låg i feber...så dom strök Fröken.

Nu några timmar senare provade jag att kliva upp....illamåendet kom direkt rusande. Jag mår minst illa när jag sitter still.

Jag brukar ju göra helt klart i stallet på morronen närhästarna gått ut i hagen, men idag funkade det verkligen inte. Jag får hoppas jag mår lite bättre senare i eftermiddag så jag klarar stallsysslorna innan intag.

Tuppskin

Huu...känner mig duktigt ynklig!!
Har legat i soffan hela dan med en paus för matköp (tahimat)....som jag trodde jag va sugen på. Men efter bara 2 tuggor växte det i munnen, så det kan bli middan i morron ist.
 


Jag blev anfådd av att gå till bilen och sitta i bilen och köra....låter ju stärkande.

I morron ja, Fröken startar på Hagmyren och jag har sagt att jag ska åka med...ska bli intressant att se hur det funkar. Och efter samtal med Anna så visade det sig att hon oxå hade fått feber. =(

Usch...jag fryser som ett tok...har tuppskin hela kroppen, ont i dom flesta lederna, hostar upp slemgubbar och snorar. ...MYSIGT!! NOT

Feber och orkeslös

Oj, oj, oj....att en människa kan bli så matt av att få vara lite extra varm (feber).
Men, har iaf varit till stallet och gjort klart allt där och sen hem och ätit frukost.
 
Hela gårdagskvällen ägnade jag i soffan under yllefilten och frös som ett tok
 
 
 

Gråtrist

Åkte tillbaka till stallet vid 14, Anna va där och stog och mockade och Maria kom hem strax efter.
Jag longerade Sune och dom andra red iväg på vägen.

Frös och kände mig matt, så jag åkte hem och la mig. Febern gjorde sig påmind =(

Ikvll blir det bara soffhäng och tv tittande. Ingen långprommis med hunden heller....orken finns inte till det...tyvärr. Men Arrax verkar inte ledsen för det....han är så söt...han ligger bredvid mig och är sympatisjuk. Han hoppar upp i soffan för att vara riktigt nära.
 

Host, host

Hela natten har jag väst och hostat upp slem....snorar och feber. INTE kul!!

Åkte iaf till stallet och gjorde klart allt och sen hem och åt frukost. Däckade i soffan och ligger kvar här än.

Ska rida Sune idag är tanken...kollade hans ben i morse innan jag tog ut honom...benet är som vanligt iskallt och glasklart. Så gårdagens spring gjorde ingen skillnad. =)

Longering av pigg kuse

Åkte till stallet för att motionera Sune och se hur han rörde sig. Men jag började att dika bort vatten på gården och sen i paddocken...blev kvar i paddocken rätt länge....hihi....kan inte sluta när jag än gång börjar =) Det tinar ju fortare om man rör i isen/snön...så jag hackade och höll på...sen gjorde jag iordning hästen. Maria hade kommit hem under tiden jag hackade is så vi gjorde iordning hästarna samtidigt. Vi gick ut i paddocken och jag började longera Sune...han rörde sig normalt så han fick springa på rejält ett bra tag. Maria stack iväg och red Woodan på vägen så hon kunde trava på i lite tempo i HUS utrustningen.
(Lånade bilden av Maria.)


Sune va riktigt pigg och glad...han fick jobba på så han blev svettig. Det enda va att det va mycke vatten på plan, så benen och magen va allt annat än vit. När jag va klar med longeringen och tagit av utrustningen så tog jag ut honom på utsidan stallet med en liten tuss hö som han fick stå och mumsa på medan jag svampade av ben och mage och borsta. Efter allt va klart så fick hästarna åter gå ut i hagen.

Jag tog tag i att dika nere i hagen...innanför grinden i hagen är det gegga...så jag splaskade runt där och försökte få bort lite vatten.

När husbonden kom hem åke jag hem och gjorde middag då Maria skulle ta in våra hästar och husbonden sina tanter.

Så hela kvällen ska jag ligga/sitta i soffan och bara slappa.

Tågstation

I morse va jag i stallet strax efter 6...tog ut alla, fyllde vatten och mockade 2 boxar innan jag åkte till en kompis och skjutsade henne och hennes 2 barn till tågstationen. Åkte tillbaka till stallet och gjorde klart resten. Spånade lite idag oxå.
När jag va klar i stallet så körde jag ut en ny höbal i hagen...Maria fick vara grindvakt eftersom hästarna inte är rädd för traktorn så går dom ut och möter höbalen innan jag fått in traktorn i hagen....dom skulle säkert inte gå iväg utan följa traktorn...eller maten rättare sagt =)
Avelstanterna fick sig en avborstning och håravtagning igår kväll...och efter det fick dom vara "nakna"...fick även gå ut i morse utan täcken.

När jag va klar i stallet åkte jag hem och fixade frukost, kikde på en bra film medan jag åt.
Just nu sitter jag på altanen och myser i värmen....solen lyser och värmer helt fantastiskt!! Bilden är inte från nu...men det försår ni säkert eftersom ljusen är tända. Hihi


Just det....Maria sprang med Sune på vägen igår för att se hur benet/foten såg ut...det är ju konstigt att han visat lite orytmik vid knöligt underlag då han inte varit varesig varm eller svullen nånstans. Iaf....så sprang hon med honom på vägen, och han visade ingenting...då bböjde jag ihop hela benet för att se om jag fick fram nånting nånstans....men nix!! Så idag ska han longeras...och synd ingenting ska han få spriinga på rejält för att se om det blir nån reaktion efter det.

Söka jobb

Hade problem med sovningen...så jag har varit vaken från 3,30 ungefär....plus minus nån minut.
Åkte till stallet och gjorde klart allt där i vanlig ordning, åkte hem och fixade frukost.

Ska nu hoppa in i duschen och sen åka in mot Birsta och lämna CV:n på några ställen...måste söka jobb!!!...blir tokig om jag inte har nåt att göra.

Östersund

Kunde inte blogga nåt igår tyvärr...hade hela dagen/kvällen uppbokad. Började som vanligt på morronen med att ta ut alla hästarna och fixa klart stallet. Åkte sen till föräldrarna och tiggde åt mig frukost...skulle ju ändå dit och lämna hunden eftersom jag skulle till Östersund med Anna och hennes sambo för att starta Fröken. När jag kom tillbaka till stallet så longerade jag Sune. Han visade att han hade känning i sitt högra framben när det blev knöligt och ojämnt underlag...men ingen hälta. Tänk dig att du går barfota och kliver på en sten....så gjorde han. Men ingen värme, puls eller svullnad, så han har nog bara gjort en liten vrickning. =( Linimenterade och bandagerade hans framben innan han åter fick gå ut i hagen.
Ska lina honom lite lugnt idag för att se om det blivit nån ändring.
 
Åter till Fröken...när vi kommit upp till Östersund så lastade vi av häst och utrustning och sen gick vi bort till inskrivningen för att Anna skulle väga in sig. När Fröken skulle värmas så la Anna på den vanliga sadeln
 
 
och red henne runt skogsbanan för att hon skulle få bocka av sig innan den lilla, lilla sadeln eller rättare sagt stjärtlappen skulle på för att Anna skulle kunna ridvärma resterande på banan.
 
 
Loppet gick och Fröken rusar iväg....in i sista kurvan sitter Anna med fulla "linor" som 4:a...in på upploppet tar Anna in på 3:an....men så dom sista 20 metrarna så sätter mjölksyran in på Fröken som blir trött och tappar mark....men dom fixade en 7:e plats och pengar. Jag är så stolt!!! dom gjorde ett bra lopp och snyggt ridet av Anna som till saken oxå ska sägas va hur nervös som helst inför voltningen, men det klarade dom galant. Ni är sååååååå duktiga!!
 
Men just ja....han som hade stallet där vi stog berättade för mig och Anna att hästen (hingst) som han hade på gången inte va lika duktig som sin bror....men att han skulle starta om bara några dagar. Jag som alltid kollar hovarna på alla hästar kikar ner på den stackars hingstens fötter och får se det här....
 
 
Vad säger man??...världsklass!!
Hur tror gubben att den stackars hästen ska kunna prestera men dom här fötterna..och kolla benvinkeln. Skon är halv, världens hovspricka på utsidan som är helt uppfläkt, långa tår och trasig hovvägg hela insidan efter att antagligen blivit tränad med en halv sko ett bra tag. Jag blir så trött på folk som inte kan ta hand om hästens hovar, en av dom viktigaste delanra man måste hålla efter. Eller dom som håller på att sko själv och verkligen inte kan. När jag gick hästskötarkursen på Wången så fick vi höra flertalet gånger att en häst har 5 hjärtan....ett stort i kroppen och ett på varje ben. Utan fötter ingen häst.
Huuu!!!...jaja, alla har vi vår egen tro.
 
Idag iaf så gjorde jag alla morronsysslor i stallet innan jag åkte och hämtade hunden och sen hem och storstädade. Dammat, torkat, putsat, rensat blommorna, vädrat och dammsugit. Ska åka till stallet och passa hovslagaren som ska komma och slå på Woody en sko som han hade tagit av sig igår ute i hagen. Maria skulle passa på att rida i det vackra vädret med stoppades av Woodans klanteri. Men som sagt...idag får han på sig skon och Maria kan rida igen.

Dåså...

Då är helgen slut och mackjobbet med det....för den här gången.

Ska åka och hämta hunden när jag stängt för kvällen och sen är det bara att vänta till i morron då det bär iväg mot Östersund. Fröken ska starta och Anna ska rida....alltså montélopp. Det ska bli kul att se henne under ryttare på banan...har ju sett några vagnslopp nu, och jag tror det är skillnad på henne under ryttare.
Anna har velat fram och tillbaka på om hon överhuvudtaget ska starta...men hon tog sitt förnuft till fånga ikväll och bestämde att det blir start. =) Me like!! Ska se om jag får till nån bild som jag kan lägga ut här.

Ska försöka hinna med alla mina sysslor på förmiddan innan vi åker....Sune måste motioneras oxå.

Nä, nu är det dags att börja med alla förberedelser inför stängning.

Ha det bästa alla!!

Pipande

Åkte till stallet och tog ut alla hästar, fyllde vatten ute och inne, mockade, höade och sopade gången så allt är klart för intag ikväll.
Jobbar på macken ikväll igen.

När jag var klar i stallet åkte jag hem och lekte med hunden en sväng...han bara älskar sin pipande boll =)


Om det tinar nåt idag så blir det med all säkerhet motionering av hästen....men gör det inte det får han vila idag oxå...planens underlag har tinat när det varit så varmt och soligt några dagar så det är knöligt när det frusit på. Vill inte riskera nån vrickning.


Provsmakar

Står på macken och jobbar då jag får syn på ännu en ny smak från Loka som jag bara måste smaka. Lemon Pie.
Inte riktigt min smak kan jag ju säga :/


På macken är det dödens död....hur lite folk som helst i farten...kan ju bero på vädret (snöar) förståss, men det brukar ju vara mer. Hmm.

Tråkigt

Åkte till stallet och tog ut alla hästarna, mockade, la in hö, sopa gången, bytte vatten och fixade foderhinkarna innan jag åkte hem och gick med hunden.
När vi kom hem igen så fixade jag frukost som jag satt i soffan och åt medan jag kikade på en film. Inte världens bästa film....men den funkade att slötitta på.

Idag får hästen vila.
Jag la på regntäcket ovanpå "pyjamasen" på hästarna då vädergudarna spått snö. Varför ska det snöa nu??? det ska ju vara vår!!

JObbar på macken ikväll.....så jag åker till stallet och tar in hästarna innan det är dagst att åka och jobba...blir lite sent att ta in dom 22,30 i det här vädret.Hade det varit varmt och skönt hade dom fått stått ute till dess.

Tror jag ska hoppa in i duschen nu och värma mig lite...blev genomkall när jag va ute med hunden....det blåser småjävlar ute.

Inte ens Knut vill vara ute i det vädret, han har parkerat sig i sängen..hihi.

Ridsällskap

Åkte tillbaka till stallet för att rida tillsammans med Anna och Jenny vid 12,30. Vi började att rida en stund på plan innan vi gick upp i skogen. Fasen vad det är roligt med ridsällskap....är inte så bortskämd med just det =( Och vädret va ju med oss oxå....solen sken och värmde gott.

När vi kom tillbaka till stallet så hade Anna lite tidsnöd....hon skulle vara på ett möte en viss tid....så det vart snabbt ut med hästarna i hagen innan dom for iväg.

Jag gick ut med vatten i hagen, blandade foderhinkar och sopade gången. Surrade en stund med folket på gården innan jag åkte hem.

Har nyss fodrat hunden och värmt mig 2 korvar som jag just i detta nu sitter på altanen och avnjuter. Blir kvar på altanen ett tag till känner jag...det är så varmt och skönt här.

Åker tillbaka till stallet ikväll för att at in hästarna samt fodra kväll. Tror jag ska ta en mysborstning med Sune....klippa och fixa lite här och där. Lite quality time är ldrig fel.

Varit igång

Åkte till stallet vid 7 tiden, tog ut hästarna, fyllde vatten i hagen, mockade 2 boxar, höade och sopade. Hade sällskap i stallet under hela tiden...skönt som omväxling.

Blev kvar ett tag i solen och surrade innan jag åkte hem och gick en sväng med hunden. Nu in och fixa frukost och slappa lite innan jag ska till stallet igen för att få ridsällskap...det blir en sväng påplan först och sen skrittur i skogen.

Älskar min häst

 
Började dagen med att åka till det gamla stallet och packa ner allt som jag hade kvar där....men jag fick inte med mig precis allt...det blir kanske 2 stora IKEA-kassar till....med täcken.

Åkte med alla sakerna till stallet och packade upp och fixade. Efter jag va klar med det så tog jag traktorn och körde in en höbal i stallet.

Gick ut med vatten till hästarna i hagen innan jag mockade åt Sune & Fröken. Sune & Woody bytte boxar med avelsstona igår, det är snart dags för fölning och då är det ju bra att dom står i dom stora boxarna =)

Sadlade på kusen och gick ut i padocken och longerade...han va supercool i dag=) Jippiii!!!
Sune är såå härlig att rida när han är cool i huvet...följsam, väntar på nästa order och mjuk att sitta på. Han va helt underbar idag.
Bar sig själv på låååång tygel, fin i formen, flyttade sig för lite, lite skänkel (inga sporrar)....och alldeles, alldeles underbar.
 


Han fick komma ut i hagen igen efter ridningen...han gick raka vägen ner till höbalen....han hade faktiskt varit utan mat i över 1 timme...hihi.

Nedstämd

Ja, då är sista dagen med bästa gänget till ända...som jag förstog så blev det en hel del tårar, så vägen hem "flöt" på ganska sakta eftersom jag inte såg för alla tårar. Jag hoppas att all får ett bra liv och att dom tar hand om sig....och naturligtvis att vi ses igen.
Det bjöds på en massa plockmat, pastasallad och tårta.

Åkte och hämtade hunden hos föräldrarna innan jag åkte till stallet. Och väl i stallet så bytte jag om innan jag gick ut och satte mig på spånbalarna och njöt av solen i väntan på att Anna skulle komma och hålla mig sällskap i skogen på hästryggen.

Vi longerade lite innan vi red iväg upp på träningsbanan i skogen....väl i skogen så galopperade jag på Sune medan Anna fick småtrava på Fröken för att inte springa ifrån oss =) Efter ridturen fick hästarna gå ut i hagen och njuta av solen igen.

Anna va fotograf och tog ett gäng bilder...här nedan kommer två till:
 
Fröken från Annas perspektiv.
 
Och Sune.

Nu e re slut

 
Jaha *suck'....då va sista arbetsdagen gjord på det trivsamma jobbet. Känns inte kul kan jag säga =(



Efter jobbet åkte jag till stallet och mockade, bytte vatten, la in hö och fixade foderhinkarna.Sen åkte jag hem och kika på tv och bara va. I morron är det avslutningsmöte med lunch på jobbet....jag lovar att det kommer att vara tårfyllt. Får en klump i halsen bara av att tänka på det.

Ska väl rida i morron oxå...får se vad som det blir tränat på.

Hästar

 
Åkte till stallet och gjorde klart inför kvällen. Tog in Fröken och longerade henne....efteråt myste och putsade jag henne ett bra tag....



tog ut henne i hagen igen och tog in pojkarna, jag och Maria skulle rida. Jag började med longering då jag såg på Sune att han va på hugget (kallare och inte lika mycke sol) det verkar som om solen och värmen är medicinen för en avslappnad och villg Sune. Han bjöd på många pip och småbockningar. När jag sen satte mig upp så började han direkt att visa att han inte alls ville som jag ville...han skulle inte gå framåt...så då blev det till att rygga. Han ryggade snällt och sen gick det även att få honom framåt. Tänk vilken skillnad det kan vara från ena dagen till den andra.

Red iaf...och körde öppnor och slutor både på långsidorna och diagonalen. Avslutade med sidepass och neckreining. Han lyssnade helt okej med tanke på hur spänd han va.
Fick några bilder oxå....han är lite svår att få med på bild...han tittar gärna bort eller håller öronen åt alla håll.


När jag åkte från stallet så svängde jag ner på macken, hade tänkt tvätta bilen...men tvätthallen va upptagen så jag åkte hem och fixade mat istället. Åt och lyssnade på musik ute på altanen (sitter där nu)

Hästdag

 
Morronen började med att jag åkte ner till Moa och tog ut hennes hästar och sen vidare till "mitt" stall och tog ut alla 5 hästarna där.


Åkte hem igen och gjorde mig en brakfrukost som jag avnjöt i soffan framför en bra film.

Ska snart ta mig ut och gå en tur med hunden innan det är dags att åka och rida Sune och longera Fröken. Idag kanske jag får sällskap i stallet/ridpanen.....Maria skulle kanske komma hem och rida. Men vi får se....klarar mig själv rätt bra annars =)

mittlivmedsune.blogg.se

Här på bloggen kommer jag att skriva om mitt liv med min American Paint som heter Superior Son of a Gun men som i vardagen kallas för Sune.

RSS 2.0