Pojkar i solen

Jag hade planerat att rida igår kväll....men jag tappade lusten mitt på dagen ungefär, trots det fina vädret.
Åkte ner till stallet i vanlig ordning efter jobbet, och då satt Moa på altanen/soldäcket så jag hoppade upp och satte mig med henne stund. :)
När vi satt där och njöt av solen så slängde jag ut frågan till Moa om hon hade lust att hoppa några skutt med Sune....och det ville hon :)
Sagt och gjort, jag började mocka och Moa tog in Tiny och gjorde iordning honom för ridning. När jag va klar med mockningen tog jag in och gjorde iordning Sune. När vi va klar tog jag ut honom i paddocken och longerade lite med an Moa red klart Tiny.
När hon sen va klar äntrade hon upp på Sune och började rida.
 
Sune gick med handbromsen i mest hela tiden och såg inte det minsta arbetsvillig ut.

Men efter att ha fått hoppat några språng så kom öronen fram och han började bjuda till lite självmant.
Sen är minen på Moa helt obetalbar!!!! Hahahahaahah
Visst verkar hon lite byxis??!! :)
 
Moa avslutade passet med Sune på hans absolut favoritvis....Huntertrav!!!
 
 

Långfredag

Än så länge så har dagen varit slappare än en 100 åring rumpa :(

Senare i eftermiddag ska jag ta med mig Moa och åka till förra stallet och hämta dom sista sakerna. Efter det ska jag nog longera kusen lite.

Showmanship

Hahahahahaahahahah....Moa ville prova köra lite showmanship på Sune igår efter ridningen. Och naturligtvis fick hon göra det.
 
Jag kan ju avslöja att han INTE riktigt förstog vad allt Moa gjorde skulle vara bra för. Han släntrade efter henne som en sengångare.
 
Och det här med att ställa upp i "square" är inte Sune´s grej, han jobbar inte på det viset. :)
 

Men på slutet förstog han att han skulle gå med sänkt huvud, vända med tyngden på baken och vara lite rappare i steget vid framåtövningarna.

Men inte ser han värst pigg och vaken ut ?? :)

Tidaholmhelg

Som jag tidigare skrev så åkte jag med Moa på träning med SQHA`s landslagsträning för ungdomar. Och vi höll till i Tidaholm....inget annat.
 Där nere fanns det vissa supergröna lägdor :)

Vi åkte på fredagmorron kl. 08,00 och kom fram till Götene vid 17 tiden, vi skulle sova kvar där till lördag morron då vi skulle vidare till Tidaholm.
 

Där vi bodde blev vi bjudna på god mat, trevligt sällskap, bra boende och god frukost. Tack Lotta för det!!!!

Lördag morron då jag och Moa skulle åka till stallet och börja fixa inför resan så låser inte bilen upp sig!!??!. Alltså....hur gör vi nu? Är det batteriet som strular? Moa går in till Lotta och berättar, Lotta säger att vi ska ta hennes bil och åka till närmsta mack och köpa nytt batteri....men det är bara det att hennes bil är inparkerad av Moa´s bil :(
Lotta tar sin nyckel och ska låsa upp hennes bil....men den svarar inte heller på låsupp knappen. Hon ringer sin man och frågar vad som kan vara fel....då berättar han att han oxå hade haft struligt att få upp bilen då han hade åkt bara 5 minuter innan Moa och jag tänkt åka. Lotta kan låa upp bilen med själva nyckeln i låset men det går inte på Moa´s bil då låset inte gick att vrida på.
Vi fick ut Lottas bil och åkte till macken, macken kunde inte byta batteriet. Åkte tillbaka till Lotta som då stog och pratade med en grangubbe som provade låsa upp bilen...och då gick det minsann. Så nånting måste ha stört kontakten mellan bilarna och fjärrdosorna.
Glada packade vi in alla saker i bilen och åkte mot stallet.

Väl på plats i Tidaholm så började allt med planering/prat innan dom började rida.
Jag och Moa kom ju fram senare än alla andra, så alla rum va redan paxade, så till oss fanns ett rum med 3 sängar. Lotta frågade om hon kunde sova hos oss....och naturligtvis gick det bra :)
 
Som tur va så kom vi iväg i rätt bra tid....jag tror klockan va vid 15 då vi åkte av gården. Vi stannade och åt på ett stället...och där hade dom ett helt rum med smågodis
och sen stannade och tankade på ett annat innan vi va hemma på Moa´s gård vid 03,00 tiden.
Moa va jätteduktig som körde hela vägen både dit och hem:)
 
Tack Moa för att jag fick chansen att följa med!! <3
 

Längtar till i morron

I morron åker jag med Moa ner till Jönköping med Tiny. Moa och Tiny ska vara med på en träning inför tävling med landslaget för ungdomar.
Det ska bli roligt och intressant att få vara med.

Det som är liite träligt är att jag inte känner mig riktigt frisk :( Jag har ont som fasen i halsen, hostar, snorar och känner mig febrig....,och samma känner sig Moa. Men som Moa sa: Ipren kommer vara vår bästa vän :)

Ikväll blir det longering av Sune med Pessoasele, och sen hem och kurera sig inför resan.
 

Förbannad

Men alltså...vad finns det för folk??....nyss när jag skulle gå och värma matlådan så är matlådan borta. Nån har alltså tagit och ätit upp den, ja inte matlådan men innehållet....eller förresten, vem vet. :/
Så då sitter man här på jobbet och hungrar ihjäl. Lite förbannad är jag allt på att arbetskamrater kan göra så mot varandra. Och inte nog med det, jag har knappt sovit nånting i natt heller....*suck*.
 
Kollade på klockan sista gången 04,28,  och klev upp 05,45.

Jaja, jag är supernöjd med dom uppdaterade naglarna iaf :) bästa Git på Nagelrummet fixade till utväxten samt målade om.

Efter att jag va klar hos Git så åkte jag direkt till stallet och fixade, Sune fick en vilodag....men idag ska det ridas igen :)
Måste bara lägga ut bilder på "pojkarna" sen i måndags efter träningspasset. Och jag vill bara säga att Moa har hela tiden sagt att Tiny inte är kär i pojkar...men här finns det bildbevis...hahahahahahaha!
Det brukar vara Sune som tar initiativet till hångel och Tiny som brukar sucka och titta bort...men det verkar inte bättre än att Tiny lärt sig :)
Sune verkar dock inte gilla uppmärksamheten från Tiny så värst mycket.
 
Medan Tiny njuter för fullt!!
 

Knockad

Lördagen börjae med att jag åkte till THF och kolla lite när Regina hade träning där, surrade lite med henne innan jag åkte till macken och tvättade bilen riktigt. Jag har ju endast spolat av den ett antal gånger sen jag köpte den, efter tvätten åkte jag till mamma och spenderade lite tid. När klockan blev strax efter 14 åkte jag till Maria, vi hade bestämt att åka upp till HRK och kika på Lars Åström clinicen som bokats där.

Senare på kvällen skulle jag ta in hästarna då Moa och hennes föräldrar skulle ut och äta....och precis när jag ska ta in Tiny i stallet så kommer han på att han skulle bli rädd för dörröppningen och svingar huvet mot mig, och naturligtvis så tar smällen oxå....hmm...på käken. Jag kände direkt att det svullnade upp och blev kokhett. Jag hade tur att jag inte svimmade iaf. Och ONT gjorde det kan jag lova.
 
Igår kom hovslagaren, en ny....då min ordinarie tyvärr blivit sjukskriven en längre period :(
Jag bestämde mig för att Sune skulle få sommarskorna på sig....man måste vara lite positiv :)

Huvudvärk

Shit vilken huvudvärk jag har idag. :(
Jag brukar ju alltid ha huvudvärk, men som varierar och blir bara mildare eller intensivare. När den är som bäst så är det som en "vanlig" huvdvärk medan om den är som värst så strålar den ut i käkarna, och då känns det som om alla tänder håller på att lossna. Dom gångerna går det inte ens att tugga mjukbröd....jag får liksom ha "hängande" käke (halvöppen mun) så inte tänderna har kontakt med nånting...inte ens tungan. När den huvudvärken infinner sig är det inte roligt.

Och idag på förmiddan har det känts som om huvet är för litet för hjärnan....det har tryckt och dunkat mest hela tiden.

 
Sune får en vilodag och jag åker endast till stallet och mockar samt fixar mat och vatten. Sen hem och lägga sig och hoppas det är bättre i morron. Jag som hade planerat att rida ikväll....nu när han blivit bättre i sina skador som han drog på sig i måndags. Antagligen har han trott sig vara en bergsget och försökt stå på nån av stenhögarna som finns i hagen, men ramlat ner och gjort illa sig. Den skadan han visat hält från är den från bakknät.....där finns nämligen två hål, sen ett hål i skenbenet och en liten reva på framknät. Ja, vad säger man.....han kan det ingen annan kan.
 

mittlivmedsune.blogg.se

Här på bloggen kommer jag att skriva om mitt liv med min American Paint som heter Superior Son of a Gun men som i vardagen kallas för Sune.

RSS 2.0