Kanondag

Idag har jag haften riktigt bra dag...började med en lugn morgon med filmkoll från sängen, fixade en god frukost efter filmen. Tog en skön prommis på 3km med hunden innan jag åkte ner till stallet. Mockade båda boxarna innan jag tog in Sune. Idag stog han och väntade på att jag skulle bli klar istallet för att sen hämta och vara med honom....min översociala kuse :-D
Då han fått vilat dom här kallaste dagarna (3dagar) så longerade jag från börjanför att minimera risken för bockningar, men Sune va fin och lugn så jag äntrade upp i sadeln. Då vi inte velat skotta paddocken förrän det är nertrampat en snöbotten så fick han jobba på rejält nu då det blivit kramsnö. Vi tränade styrning, stopp, back, samling och förflyttningar för endast skänkel och vikt....han gick som en klocka!!!! :-D
Idag är han värd sin vikt i guld.
 
Efter ridningen så gjorde jag klart resten av stallet...foder, sopning, spåning, höpackning och vattenpåfyllning. Åkte hem och åt lite lunch och väntade på att tiden skulle bli dags att åka till Git och fylla på fransarna. När jag kom till Sörberge så började det att regna!!!!!
 
Alltså!!!!! ena dagen -20 grader och nästa dag +2 grader. Vart är världen på väg.
Blev som vanligt mycket nöjd med resultatet efter jag varit och fixat mig hos Git på Nagelrummet. ;-)
 
När jag sen åkte hem så var det glashalt på alla vägar utom E4:an som va saltad så det stog härliga till. "Min" väg hem till mig va inte att leka med....man hade lätt kunnat spegla sig i vägen.
Stannade till på macken och köpte middag (grillkorv), hade ingen lust alls att göra mat.
 

Iskall söndag

Söndag morron 7,15 va jag i Bergeforsen för att hjälpa Git med morgonsysslorna istallet
 
När vi va klar gick vi till THF och motionerade Ingrid. Det är så kul att se framstegen hon gör för varje gång :-D
Git red och hon hade ett leende på läpparna efteråt...såå nöjd med passet. Och det ska hon vara, det går absolut åt rätt håll. 
 
När jag åkte hem var det så vackert så jag va tvungen at ta lite bilder. 
 
 

-20 grader

Lördag:
Jag hade bestämt med en kompis att följa med och titta på kosseclinic på Nordvikskolan.Det va kul att åka och göra nånting nytt. Trots att jag frös som ett tok. När Moa hämtade upp mig på Statoil och vi va på väg hem ringer hon jag hade åkt till Nordvik med, hon hade fått punka på Deltavägen vid Y:et :-(
Vi åkte dit och hjälpte henne byta däck. Mindre kul att stå på E4 och byta däck i iskallt väder.
 
Väl hemma blev det en varm dusch och sen filten och soffan resten av kvällen.

I fredags

Jag och Moa lastade Sune och åkte till THF där vi bestämt träff med Git och hennes Ingrid. När vi kom fram insåg vi ganska snabbt att jag glömt att ta med padden....(suck).
Efter samtal så fick jag låna en :)
Jag red medan Moa & Git motionerade Ingrid.
 
 
 
Sune fick jobba samling, förflyttning i galopp, byten och till sist hunter.... men det va inte jag som red hunter utan Moa när hon va klar med Ingrid.
 
 
Sune gick riktigt bra, det är så skönt att kunna rida/träna även vintertid!! Det är första året som det verkar gå att träna riktigt utan att åka i backen eller för den delen rida på en bronkohäst. Just nu är han positiv och glad och mycket samarbetsvillig :-D
 

Vit jul

Alla har ju pratat om att dom vill ha en vit jul.....nu är väl alla nöjda och glada?.
Jag är mer än nöjd med mängden snö....hade jag fått bestämma hade vintern kunnat hoppats över.
 
Hur som helst så har det varit ett jäkla skottande, men nu har det äntligen slutat snöat...efter 2 dygn med konstant snöande. 
När jag åkte ner till stallet i morse va jag glad att jag har den bilen jag har, hade jag haft en "vanlig" bil hade jag inte ens kommit utanför carporten....men nu bara tuggade den sig fram som om ingenting. Så skönt att veta att man kommer fram :-)
 
Vid tvåtiden tog jag Ax och gick ner till stalletför mockning och motionering av Sune.
 
Meja ville absolut inte följa med....hon fick ligga kvar i soffan och mysa :)
 
Jag började med att skotta mig ner till stallet, vidare en gång till hagen och sen till kasa...jag hade aldrig tagit mig till kasa med kärran utan skottning. Sune fick longeras i snön...jag trodde han skulle vara superpigg, men han va riktigt fin :)
Han tyckte dock att det va lite jobbigt att behöva jobba i snö upp till knäna....men vilken träning sen ;) Det positiva med snön är att om hästen har fått sårså hålls dom rena...Sune's sår ser riktigt fint ut nu :)
 
 
När jag och Ax sen kom hem ville Meja komma ut och kissa....men bara direkt utanför dörren...sen in i värmen igen.
 
I morron blir det ridning...sen ridhusträning på annandagen. Det blev ju bestämt att Moa ska till ridhuset och rida Ingrid då, och då passar jag på att ta med Sune.
 
Just ja....jag får passa på att önska eren riktigt GodJul!!!
 

Tokigt folk

Bestämde mig för att åka in till Birsta och köpa mat till Sune vid11tiden....men det är ju tråkigt att åka själv så jag ringde Moa...hon va nyvaken men ville följa med:-P
Hämtade upp henne och åkte sen in till kaoset i Birsta.Folk är verkligen inte klok i julruschen!!! Dom är GALEN!!!
Vi började med en liten lunchdate med Maria....riktigt kul att sitta och kika på folk i trevligt sällskap.
När vi va klar åkte vi och köpte hästmat sen lämnade jag av Moa på Ica Maxi, hon skulle möta upp pappan där.
 
Jag åkte hemåt med ett stopp för att handla. Kom hem, bar in varorna, bytte om och åkte ner till stallet. Gjorde klart stallet, gav hästarna lunchhö och åkte sen hem till värmen. Älskar värme!!!o (∩ ω ∩) o
 
Sune fick sig en vilodag idag, kände inte att vädret hjälpte till idag. Det snöar nämligen. :-(
 
Med gårdagens väder och temperatur i minnet så hoppade jag över motioneringen idag. Igår tog jag nämligen med mig båda" pojkarna" på en 4km promenad i strålande solskeno (∩ ω ∩) o
 

Uppdateringstorka :(

Har ingen fungerande dator hemma så det blir dåligt med uppdateringar...tyvärr.
 
Men det har hänt lite sen sist iaf :)
Har en kompis som köpte häst för ca 3 månader sen som jag varit och hjälp lite. En väldigt snäll och trevlig häst som har hjärtat på rätt ställe. När det blev kallare så fick hon dock lite överskottsenergi som hon behövde tömmas på, så vi bestämde att vi skulle ta henne till ridhuset då marken ute är stenfrusen.
Sist vi va till ridhuset va i lördags eftermiddag.
Hästen har gått över bommar ett par gånger tidigare (inte mer än 3 ggr) och fick göra det även den här gången....men denna gång la vi 3 bommar i en solfjäder och avslutade passet med den mittersta lite upphöjd på ena sidan. Hästen vill gärna springa ifrån sakerna hon inte riktigt förstår så det är viktigt att få henne ta det lugnt och sansat när nya saker introduseras. I vilket fall som helst så gick det riktigt bra, hon fick komma fram i trav över upphöjda bommen också.
Slutet av passet va hon så avslappnad så vi la upp bommen upphöjd på båda sidor och hon behöll lugnet hela tiden. Det känns bra när ett träningspass avslutas på ett kanonsätt :)
 
 
 
 
Och angående Sune så har även vi varit till ridhuset då det är brist på träningsställen pga stenfrusen mark :(
Senaste gången jag tog med honom till ridhuset va i söndags förmiddag. Jag hade med mig en superpigg och energisk kille. Men han skötte sig och gjorde inga dumheter alls trots energinivån....ingen är gladare än jag.

I söndags tränade vi samling, förvända galopper i serpentiner, vänta, vänta och åter vänta i bytena, slutor i alla gångarter samt skänkelvikningar i trav och galopp. Han känns mjuk och fin min lilla kille :)
Jag hoppas bara han behåller lugnet och känns lika fin tills vi ska på clinic i slutet av januari.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Full dag

Började dagen med frukost framför en bra film. Jag hade fått låna ett USB med filmen på av en kompis, vid 10,30 åkte jag till stallet. När jag kom in i stallet såg jag att det redan va mockat och vattnet påfyllt :) snälla hyresvärdar jag har :)
 
eftersom om allt va klart kunde jag ta in Sune direkt. Sagt & gjort....gjorde klar Sune och gick ner på lägdan och motionerade honom. i paddocken är det stenfruset (stenhårt) och nere på lägdan sviktar det fint trots frusen mark :) 
 
Ylli hade lite tråkigt och tog sig ut ur hagen och ut på gräsmattan medan jag & Sune va på lägdan. Så när jag tog ut Sune igen så gick jag och hämtade in Ylli i hagen igen.
 
fyllde vatten i hagen och gick sen upp på logen och packade hö. Precis när jag skulle åka hem kom frun i huset hem, vi pratade lite och bestämde att vi skulle ta en skogsprommis med hundarna. 
 
Efter kanske 1timme kom hon och hunden upp till mig och vi fortsatte upp i skogen. Hundarna fick springa lösa....och gissa om dom tyckte det va kul. 5km i skogen i blandad terräng (klättring, sumpmark, vindfällda träd och ingen stig)
 
just nu sunnar jag mig soffhäng under filten...mmmmysigt!

mittlivmedsune.blogg.se

Här på bloggen kommer jag att skriva om mitt liv med min American Paint som heter Superior Son of a Gun men som i vardagen kallas för Sune.

RSS 2.0