Ingen bra dag

Började morgonen som vanligt med stalltjänst men idag regnade det inte så det blev inga täcken på hästarna....och efter jag va klar med stallet åkte jag ner på macken och inhandlade smör så jag hade nåt på mackorna till frukost. Åkte hem och gick med hunden innan jag fixade frukost...och efter frukosten så började jag må mindre bra....så nu har jag legat på soffan och mått illa hela dagen =/

Lite tur att det varit gråväder idag så att hunden har legat och sovit hela dagen.

Men ska hoppa in i duschen nu och förbereda mig inför ett kvällsskift på macken.

Andas ut

Ja, det är inte förrän idag som jag känner mig som "vanligt". Det har varit några heta dagar på 34 grader och vindstilla....så jag kan ju säga att det har svettats, svettats och åter svettats. I morse när det regnade så kändes det i luften att det va precis lite regn som fattats.

Tävlingen i Vattlång ja....jo, den åker man ju till varje år vare sig man har med sig häst eller inte, men i år fick Sune följa med =) Jag hade anmält till endast 2 klasser....trail D och western riding C. Vi norpade åt oss en 3:e plats i trailen och en 2:a plats i western ridingen.....vi blev slagna med ½ poäng......men det gjorde ingenting, jag hade gärna blivit sist också. Sune skötte sig så bra i sista klassen!!!

Lördagens traditionella fest börjades med ett band som spelade och sjöng...ja, dom spelade bra med sjöng mindre bra...om man får säga så. Sen fick vi höra att det skulle komma en överraskning...och när den dök upp så visade det sig att det va ett annat band som spelade riktigt bra (knätofsmusik förvisso) men sången va inte riktigt lika bra om jag får säga vad jag tycker. Men efter en stunds knätofsande så startade saloonen singstar =) och då hände det grejor. Då sjöngs det hej vilt. Jag och Maria va inte dom som satt kvar och lyssnade...nä, vi tog en mikrofon och sjöng.
Klockan va runt 2 då vi gick och la oss. Sen upp 6,30 och fodrade hästarna, jag tvättade Sune, packade ihop och bar ut i bilen. Sen va det dags att klä sig för tävling i 34 graders värme....helst ville man inte ta på mer kläder, men då reglerna säger att vi måste ha långärmat, knäppt till kragen och hatt så kan jag meddela att det va olidligt hett med hela utstyrseln på.

När tävlingen sen va slut så fixade vi klart hästarna och bar ut det sista till bilarna, sen gick vi in i saloonen och kollade om det fortfarande fanns nånting kvar att äta och dricka...allt kanske redan va nerpackat. men tur hade vi att vi fick oss 2 st toast var, citronvatten att dricka. MUMS!!! När vi precis ätit upp så kom saloonfolket och bjöd på glass och kaka. Dom som hade saloonen är helt underbara....dom bjuder på riktigt god mat och trevlig personal. TACK till er för att ni utfodrar oss hungriga!!

Snart dags

......för avfärd!!
Åkte tidigare till stallet i morse, fodrade, tog ut alla, fyllde vatten, körde ut rundbal till avelstanterna, mockade, höade, sopade, packade tävlingssakerna till hästen, hem och slängde in tvätt i tvättmaskinen, städade bilen, torkade ur bilen, packade mina saker som jag tror jag behöver i helgen....sitter nu och ska försöka få i mig nån typ av "frunch" innan tvätten är klar och ska torkas.
Arrax är ute och leker med sin pipleksak trots hettan som jag tycker är olidlig.
Och snart, snart ska jag åka tillbaka till stallet och packa in alla sakerna i transporten, bada hästen och sen lasta för en liten tripp till Harmånger för en tävlingshelg.

Fröken startar

Ja, Fröken startade på Dannero idag...och hon blev 6:a på 15,5....och jag ska jobba så jag kunde inte följa med. Men nästa start då jäklar ska tanten med =)
Så i morse när ag tog ut hästarna så tog jag bara med lite hö ut till Fröken eftersom hon skulle iväg vid 8,30 tiden. Fixade klart stallet och fyllde vatten i hagarna, åkte ner på macken och tankade, hem och fixa frukost, lekte med hunden, duschade och nu sitter jag mest bara och väntar på att åka och jobba.
Gissa om jag kommer få sälja glass idag....när det är så här varmt så köper folk glass i stora lass!! Vet inte om jag jobbar själv heller...gör jag det kan det kanske bli lite köbildning...hihi, men det får folket ta minsann.

Hästen får vila idag som sagt, och i morron blir det en heldag i stallet. Det ska packas, fixas, smörjas, putsas, och hästen ska duschas...utöver dom vanliga stallsysslorna.
Det ska bli kul att komma iväg på en tävling med Sune för en gång skull. =)
(Gammal bild)

Stång

När jag kom till stallet i kväll så fick alla hästarna komma in och slippa alla hysteriska flygfän. Sen satte jag mig och surrade med Maria och Åke innan jag och Maria skulle börja göra iordning hästarna inför ridningen. Då tar gårdsägaren ut en av sina motorcyklar och frågade Maria´s son om han ville åka med runt träningsbanan en sväng, men det ville inte Clint (han va rädd) men efter att jag pratat lite med honom så tog han på sig cykelhjälmen och följde mig ner till hagarna och hoppade upp bakom gårdsägaren när han kom tillbaka och sen åkte dom ett varv.
När dom kom tillbaka så tyckte gårdsägaren att jag skulle provköra....men då jag trodde att jag skulle köra omkull med den så avstod jag.

Jag gjorde i ordning Sune för ridning istället. =)

Idag stoppade jag in stången och red på en hand, det har jag inte gjort på flera månader....Sune va lite motig vid samling i början men han släppte mot slutet. Idag körde jag samling på stång, galoppbommar, styrning och byten på volt.
Han kändes "lättare" i kroppen idag och han höll upp sig bättre. I morron får han en vilodag inför tävlingen i helgen. Det kan han behöva den lille skrutten.

Sjusovare

Åkte och fixade hästarna och stallet, ner på macken och köpte bröd och sen hem och gjorde mig frukost.
Satte mig och kikade på en film medan jag åt frukost och Walle låg i soffan som vanligt...men idag låg han lite annorlunda...hihi, men han är lika söt som vanligt.
 
Ikväll blir det ridning igen...och jag kan ju säga att jag känner av ljumskarna efter gårdagens ridpass. 
 

Härligt

Då har jag ridit min vita springare eftre 1½ veckas semester/bete för hans del. Han va loj men gjorde det jag bad om...förvända galopper i små åttor, galoppslutor, byten och styrning.

Och jag kan ju berätta att bara för att det är sommar så går det att hoppa upp på ryggen direkt och börja rida....hade det varit vinter hade han fått longeras ett bra tag innan ridning. Han är allt annat än snäll vintertid. Står han 1 dag på vintern så kan man räkna ut med lilltån att han agerar rodeohäst nästa gång det ska ridas.

Men innan ridningen så sömmade jag om Woody bak....hans bakskor skramlade rätt bra när han gick...men nu sitter dom. Nån dag till iaf =)
Bjuder på en bild som Elin fotat...och hon har verkligen fångat Sune i sitt nötskal.
 

Äntligen

Bloggade ingenting igår då det inte fanns nån tid över.

men hästarna hämtades hem från betet igår mitt på dan...och Sune ser ut som om han svalt en rundbal alldeles själv...han är hur tjock som helst. Men tom Fröken har lagt på sig en lite, liten kula på magen =)
 
Jag fick slå på Woody tappskon han hade på HF. Efter det så åkte jag till mamma och duschade innan jag skulle börja jobba kl.15 på macken.

I morse när jag kom till stallet så var det så skönt att mötas av 5 hästars hummande....det värmer i hjärtat. Och sen att se Sune, min älskade vita springare stå där med öronen på skaft och bara vänta på att nån ska komma och ge honom mat. =)
Fröken hade nog känt sig lite busig i natt...hon hade skakat ur äpplen från påsen som hängde bredvid hennes boxdörr så det låg en hel del äpplen på golvet...och jag kan bara tänka mig hur dom andra hästarna skulle stå avundsjukt tittandes på Fröken när hon grejade med påsen.
 
Ikväll ska Sune ridas....ska bli intressant och se/känna hur han tar det.....hihi, kan ju vara så att han tycker det är jobbigt att behöva röra på sig. Men ska det tävlas i helgen så är det tvunget att tränas några dagar innan. Det är den årliga tävlingen i Vattlång men som jag inte tävlat på i några år då jag inte tycker domaren dömer rättvist och har av säkra källor hört att han redan innan klassen börjat sett ut sin vinnare (alltså innan ekipagen kommit in på banan och bedömningen egentigen ska börja). Men eftersom Sune och jag inte tävlat på 2år (förutom förra året då vi åkte på 1 liten tävling) så tycker jag att vi behöver åtminstone 1 tävling innan vi åker på dom större tävlingarna.

Bingo

I går blev det lite hastigt på när Anna och Danne fick för sig att åka på bilbingo i närheten av Delsbo och jag hade turen att få följa med. =)
Vi tog en skogsväg dit som va allt annat än bra….det va gupp och trasig väg hela vägen. Men den gick fort att köra, vi va framme på 1 timme bara. Hade vi tagit E4:an hade det lätt tagit 1 timme att bara komma genom Njurunda med tanke på allt vägbygge.

Jag som aldrig vinner nånting hade turen att vinna 150:-, men vi alla va nära på varje bingobricka…men nära skjuter ju ingen hare. Och sista bingon satt jag med endast 1 nummer ifrån bingo i säkert 6 utrop också kommer bingon på nummer 69 :/
Danne bestämde att vi skulle ta samma väg hem…och hem gick det fortare, 50 minuter tog det då.
När jag kom hem så hämtade jag hunden hos mamma innan jag åkte hem till mig. Hade som vanligt svårt att sova men kollade sista gången på klockan 5,12…och 6,45 ringde klockan. Upp som en zombie (har ju endast fått 1½ timmes sömn på 3 dygn) och åka till stallet. Åkte hem och gick en sväng med hunden innan jag fixade frukost och letade fram en film jag skulle se. La mig i soffan med förhoppning att jag skulle somna till filmen….men det hände ju inte så klart. Och till råga på allt så gick det inte att se hela filmen heller =(
Jaja, bara hoppas på lite mer sömn i natt.
I morron kommer äntligen min kära häst hem i stallet...han ser ut att ha mått bra på betet iaf....han ser ut som en inplastad rundbal med ben....eller som om han skulle bära på fyrlingar. =)

Fångad av en stormvind

Jösses vad det stormar ute!!

Åkte och gjorde klart stallet som vanligt och sen hem. Skulle gå och göra frukost men "skulle bara" kika lite på den stationära datorn på lite bilder....ojojoj. Där hittade jag både det ena och det andra =)
Minnena poppade upp som om det hade hänt igår. Hahaha...men det gjorde dom ju inte såklart...jag ser nästan ingenting mer än Tynderö och Skäggsta...ibland blir det macken jag ser också.
Men kolla in den här bilden...hahah, här hade jag, Maria och en kompis till henne varit först på förfest hemma hos Maria och sen en krogrunda på Dalton´s. Ett gäng drinkar hade minsann slunkit ner under kvällen....och det syns ju klart och tydligt. Hahaha

Ni får skratta!!!! =)
 
 

Sömnlös i Söråker

Ja, det är helt omöjligt att sova =(

Promenerat med hunden och nyss kommit in...igen. Stackars hunden blir inte klok på mina nattliga promenader. Men iofs så är han ju ganska van efter 1½ år hos mig.

Jag får prova och sova igen....men det blir väl andra dygnet utan sömn. Varför va jag tvungen att få just det här?? Har ju inte sovit en hel natt sen -96.

Idag har det hänt lite iaf

Åkte och fixade stallet som vanligt, sen hem och åt frukost och såg en film. Då får jag ett meddelande på FB om frågan om hämtning....och det är klart jag ställer upp med det. När jag skjutsat dom dit dom skulle så åkte jag hem och duschade och sen tog jag hundarna och åkte in till Birsta. Hämtade upp Maria på hennes jobb och sen åt vi lunch på MAX. Svängde ner till skobutiken och kikade efter nya foppisar då mina är helt slut i sulan (hål).
Där fanns inga jag ville ha, så då åkte vi till Granngården och köpte hästmat, solhelosan och flugspray. Lämnade av Maria på hennes jobb och passade på att gå in där och shoppa lite. Det blev 3 hårklämmor, schampo, balsam, duschcreme, 2 nya ROSA hinkar till Sune, 2 par örhängen, toa rent, en diskborste till stallet då den som fanns där har fått ben och ett nagellack. Kände mig inte nöjd så jag åkte till DS och shoppade lite också.... =)
Där blev det en grund ROSA matskål till Sune, skyddsplast till fånen, flugsmällor, strumpor och foppisar!!!

Åkte sen hem till mamma och bestämde med henne att vi skulle åka på bilbingo i kväll. Det va år och dar sen jag va på bilbingo. Lite kul att göra nånting annat än bara åka mellan stallet och hem.
Innan jag åkte hem svängde jag in till stallet och packade ur hästgrejorna och lämna Walle i Maria´s hus....sen åkte jag hem och packade upp resten.

Just nu sitter jag på altanen och väntar på att åka på bingon. Arrax får följa med och spana på lite folk =)
 

Lugnets dag

Stallet fixat, frukost intagen, hundarna har fått en långprommis och nu ligger dom och sover gott medan jag sitter och bara är på altanen.
 
 

Långtråkigt

Fasen va långtråkigt det är med hästen på bete!!!

Dagarna blir ju så förfärligt långa....förr har jag ju haft ett jobb som hållit mig upptagen med nu klättrar jag på väggarna snart.

Ge mig ett jobb!!!!!!!!!!!!!

Snabbare

...än blixten går stalljobbet på morronen nu när inte stallet är fullt med hästar.

Kom dit ca 7,20 och åkte därifrån 8,18....och allt va klart.

I morron kommer det gå ännu fortare, för Fröken åker till pojkarna på betet ikväll efter att Anna slutat jobbet.

Och igår när jag stog på macken och jobbade så fick jag en nyhet. Det ska komma en till häst till stallet inom kort....en 1½ års hingst...en travarnordis.
Tjejen som äger honom kom in på macken och berättade att hon skulle stalla in sin lilla kille där. Vi i stallet har inte fått höra nånting av gårdsägaren....så ikväll måste jag prata med honom hur han tänkt med tanke på att hans småpojkar ska vänjas av sina mammor och att i boxen bredvid den som är tänkt till den nya hingsten står Fröken. (ett mycket brunstande sto)
 

Grått

Dagens stalljobb är fixat & klart....passade på att städa Sune´s box också. Sopade rent där han pinkar så att golvet får en chans att torka, tvättade ur både krubban och vattenkoppen (trots att han inte dricker ur den) och sopade bort spindelväven på väggar och tak. Så när han kommer hem från betet så har han en ren och torr box att vältra sig i.
 
Den här bilden är från igår då regnet rullade in över Guldkusten.
 
 

Snabba ryck

Jösses vad fort det går när det bara är 3 hästar som ska ut och 2 boxar som ska mockas. Åkte från stallet 8,23 i morse =) Åkte upp på betet till pojkarna och kolladeläget....jag sprayade antiflugmedel på dom samt smörjde deras rosa mular med solkräm. Kollade att det fanns vatten och att hagen va hel....sen blev det jordgubbsfrukost på altanen.
 

Kanonväder

Åkte som vanligt och fixade stallet, men det va ju endast tjejerna hemma....så det gick undan med både utsläpp och mockning.

Passade på att ta några bilder på småpojkarna  i morse också....det va ju ett tag sen dom fick vara med på bild.

Frans blir 2 månader gammal om 3 dagar och han är världens gosigaste, man får göra vad som helst med den hästen. Inte ett dugg blyg och rädd. Mamma "Gumman" får sina ensamma stunder då Frans klarar sig själv (tycker han).
 
Love är 1 månad och 4 dagar gammal...och han är lite blyg och osäker. Springer gärna och gömmer sig bakom mamma Bonnie. Med honom får man lirka lite om det ska klappas och kel är helt uteslutande...än så länge. Han blir bättre och bättre.
 Dom har himla kul med varandra...dom springer runt och busar, småbrottas och leker mellan sovningarna.
Det verkar som om Frans tänker bli en stor kille, han har vuxit enormt den sista månaden, han har kraftiga ben och leder.
Och Love blir nog den där normalsstora travhästen.
 

Helt slut

Bloggade aldrig nåt igår då jag va helt slut....kroppen skrek åt mig att få vila.
Det va sista dagen på RC igår...och förmiddagen spenderadesinne i ridhuset och olika trailhinder. Vi ryttare fick rida igenom hindren vi ville träna/prova på medan tränarna gav lite tips.
Eftermiddans pass va med inriktad på vad ryttarna ville träna mer på. Så några red trail, några HUS, showmanship mm. Dom som red HUS fick rida ute i stora paddocken, och där va Maria med Woody. Så när jag hade ridit för ena tränaren (Amy Peterson) och finslipat på bytena så gick jag ut och kikade på HUS träningen som tränaren Arianne Sear hade. När Maria ridit klart Woody så sadlade vi på Sune Hunterutrustningen och sen tränade Mari Sune för Ari. Jag fick stå med Ari och prata/höra vad hon hade att säga. Hon tyckte Sune rörde sig fint och hade fin form för HUS. Tränaren Raul Valdez hade hand om dom som red trail.

När allt va klart så lastade vi hästarna och all packning och åkte hem, pojkarna fick gå ut i paddocken en stund direkt efter vi lastat av dom. Vi packade ur och upp innan vi tog in alla hästarna och fodrade natt. Jag åkte hem och "dog" i soffan.

I dag har jag mest tagit det lugnt....började som vanligt med fodring och utsläpp...pojkarna fick gå i paddocken. Fixade stallet och fyllde vatten i hagarna innan jag åkte hem och fixade frukost. Gick en sväng med hundarna innan jag satte mig och tittade på en film. Åkte tillbaka till stallet till 16 då jag hade bestämt med Maria att vi skulle åka upp på betet och fixa det sista innan hästarna kunde komma dit. När vi sen kom upp med pojkarna till betet så skulle ni ha sett.....OJOJOJ säger jag bara. Dom sprang som dårar, fnös och frustade. Sune sprang runt och pep =)
När vi sen kom tillbaka till stallet så tog jag in alla hästarna och fodrade natt.
När jag sen kom hem så fick Ax leka med Arko (grannens hund).

Just nu sitter jag och slöar framför tv:n med hunden liggandes på mina fötter och katten liggandes i knäet.

3:dje dagen

Fixade stallet innan vi for 8,15. Vi tog med oss transporten in idag eftersom vi va tvungna att ta med mer hö till hästarna.

Det skulle vara samling och gruppindelning i cafeterian kl 9....men när vi kom dit nån minut före 9 så va samlingen redan klar?? Vi blev iaf indelade i grupperna.
Första gruppen gick och gjorde i ordning hästarna och däribland va både Maria och Marie.
Första passet va liten check på gårdagens övningar...styrning och fart. sen gick det över till galoppombyten. På ena halvan skulle det ridas enkla byten och den andra flygande.
Sune va helt upp i hejsan och bara sprang som ett tok, han struntade helt och fullt vad jag gav för order. Men vi fick till det lite halvbra på slutet.
 
 
Men samlingen och avsaktningen efter bytena va urusel.

Jag hoppade över även dagens andra pass som va Horsemanship...jag vill spara på honom lite...men i morron blir det 2 pass för Sune =)

Inte alls lika varmt

Åkte tidigare till stallet i morse eftersom vi hade bestämt att vi skulle åka till Färsta kl. 7,30. Så jag fodrade, tog ut och fyllde vatten ute i hagarna...sen gick jag och mockade tills det va dags att gå in och äta frukost hos Maria. Hann bara mocka....resten fick jag göra när vi kom hem från RC.

När vi kom till Färsta så var det dags att sadla på och rida första passet, och fartkontroll stog på schemat. Vi är 23 st som är med på RC och det är väldigt trångt att rida 23 st i ridhuset när man ska lägga små volter för att korrigera....det är ALLTID nån/några som håller på att rida förbi på insidan eller håller på att korrigera på just det stället....så hästarna smiter enkelt undan korrigeringen på rätta stället....tyvärr.
Vi skulle rida ökad trav och ner till jogg och tvärtom på lååååång tygel. Vi fick rida 2 och 2 för Raoul (killtränaren) och träna hur vi skulle få hästarna att slappna av och jogga lugn och låg. När dom sista 2 red för honom så fick vi andra 20 rida på andra halvan av ridhuset och köra övergångarna på spåret....det va riktigt trångt kan jag meddela.

Sen var det dags för lunch....jag, Maria och Marie åkte ner på MAX och köpte varsin sallad.

Pass nummer 2 som hölls ute i paddocken och innehöll styrning i galopp på lååång tygel och endast styrning med hjälp av neckreining och ben hoppade vi 3 över då våra hästar va trötta. Att sitta till häst i 7 timmar och arkivera allt tränarna säger funkar inte. Både vi ryttare och hästarna blir psykiskt trötta. Jag hade ju redan bestämt att endast rida 1 pass/dag med Sune eftersom han haft så kort träningstid inför RC.

Dålig uppdatering

Ja, jag vet att det varit lite dåligt med uppdatering här på bloggen ett par dagar, men det har sina förklaringar.

I fredags åkte jag till stallet och gjorde klart allt där, och sen åt jag frukost med Maria och Marie innan jag åkte hem och duschade samt hämtade packningen jag skulle ha med mig. Vi lastade Woody och Wilja i Marie´s hästbuss och styrde vår kos mot Uppsala. Marie och Maria skulle tävla på Jälla på lördan. Så när vi kom ner så tog tjejerna och red hästarna innan vi fodrade natt och åkte till stället där vi skulle sova. Jag fick naturligtvis inte sova en enda blund....hmm, *typiskt*.
Här kommer resan i bilder.
 
 
 
 
Maria va laddad till tänderna inför tävlingen =)
 
Lunch
Maria tog med sig den stora väskan på resan.
Kvällsridning när vi kom ner till Jälla
Marie & Wilja i Halter
 
Maria & Woody i Halter
 
Maria rider fram Woody inför HUS
Maria rider fram Wilja inför HUS
 
Maria i Trail
 
 
 
Lite såhär kan det se ut på tävling när frisyren måste bli perfekt.
Line up i sista klassen för ekipagen.
Marie & Wilja med sina prisrosetter
Maria & Woody med sina prisrosetter
På hemvägen blev Maria väldigt trött
 
 

Som ni ser så gick tävlingen superbra för båda två. Efter en heldag på tävling så lastade vi åter in allt i bussen och åkte hemåt....men vi stannade på Färsta och lastade av hästarna där eftersom dom skulle vara med på Ride Camp som idag. Onödigt att släpa med dom hem för att sen köra in dom tillbaka igen i morse. Jag va hemma vid 02 tiden. *gäsp*

Men upp i morse och fodra, ta ut hästarna, mocka alla boxar, spåna 2 boxar, byta vatten i hinkarna, lägga in hö, sopa gången och fixa fodret till kvällen. Sen in till Maria och äta frukost. Efter frukosten gick jag och Maria ut och tvättade Sune som va hur skitig som helst medan Marie duschade. Efter tvättningen så packade jag in mina och Sune´s saker i min bil medan dom andra packade om bussen inför träningsdagarna. Sen lastade vi Sune och iväg till Färsta vi for.
Så hela dageni dag har vi varit på Färsta och det har varit hur varm som helst...så när vi åkte hem från Ride Campens första dag så var det 3 väldigt trötta tjejer om satt i bilen. Väl hemma i stallet så tog jag in Fröken då avelstanterna och småpojkarna redan va intagna av gårdsägaren själv. Fodrade hästarna och åkte hem och slängde mig i duschen. Sitter nu i soffan och laddar inför dag 2 på RC och har högläge på fötterna som efter 3 dagar på stående fot har svällt upp rätt så rejält =(

 
Men ack den som ger sig...pået i morron igen =)

Jobbeli jobb

Fixade stallet som vanligt i morse och åkte sen hem och slängde in en maskin med tvätt innan frukost. Sitter nu och väntar på att tvätten ska vara klar så jag får slänga in den i torktumlaren. Det är ju sista chansen att tvätta innan det bär iväg på hästäventyr eftersom jag jobbar ikväll och vi åker i morron.

Marie kommer med sin häst till vårt stall idag/kväll och ska sova kvar till i morron då vi åker. Så Sune & Fröken fick på sin lott att sova ute för att göra plats till Marie´s häst. Men det dör dom ju inte av.....en massa hö och ett regntäcke så trivs dom säkert helt okej.

Maria & Marie ska fixelura med packning och tvättning av häst ikväll, men Maria trodde med all säkerhet att dom skulle komma ner på macken och köpa glass.

Det ska bli kul att få komma iväg på lite äventyr....på lite längre äventyr än bara över en dag/kväll.

Slänger med en bild på min katt Knut-Rudolf som har dom mest konstiga sovstilar. =)
 

Flugor

Jobbade som sagt igår kväll på macken...och sen när jag kom hem så tog jag en prommis med hunden, det va så skönt väder. Hade lite vårt att sova så det blev några film.

Åkte som vanligt och fixade stallet i morse och sen hem och fixade frukost. Städade lite, dammsög, dammade och vattnade blommorna. Åkte in till Birsta och köpte hästmat vid 15 tiden och sen till stallet. Jag och Maria red tillsammans....hon red HUS.
Sune va hur slö som helst, men han gjorde sitt jobb och då blev inte ridturen så långvarig. Duschade av honom och lät honom sen gå in och äta hö. Jag gick ut och satte mig på läktaren och kikade på Maria sista minutrarn hon red. När hon va klar med Woody och ställt in honom så tog jag in Frans, Love och deras mammor. Flugorna va som iglar på dom....dom bara vankade fram och tillbaka för att slippa dom.

Efter intagen så åkte vi ner på macken och köpte oss varsin mjukglass =)

Väl tillbaka i stallet så tog vi ut hästarna på gången och gjorde klar dom inför kvällen.
Borstade, smörjde hovarna, flätade svansen och sprayade på flugmedel. Sen var det dags för kvällsfodring, så jag gick och hämtade in Fröken medan Maria fodrade.
Kvällsfin =)
 

Värme

Igår blev det ridning sent på kvällen eftersom det va så varmt. Nästan inte en enda mygg va i farten...men desto fler flugor....såna där små envisa. Men ridningen gick bra, jag började med att rida bommar som mjukgörande i alla gångarter och sen förvända galopper avslutade med styrning.
22.00 åkte jag från stallet och hem till soffan och en film på tv.

I morse åkte jag till stallet i vanlig ordning men tog bara ut alla tanterna, Sune & Woody fick vara kvar inne. Hovis skulle komma till 8.
Efter skoningen så fick dom komma ut i paddocken (rädd om skorna inför tävlingen och träningen i helgen).
Fyllde vatten i hagarna och körde ut lite extra hö i hagarna eftersom jag inte åker till stallet mer idag. Jag ska jobba på macken 17-22.

Nu blir det lite lunch och sen en prommis med hunden.

mittlivmedsune.blogg.se

Här på bloggen kommer jag att skriva om mitt liv med min American Paint som heter Superior Son of a Gun men som i vardagen kallas för Sune.

RSS 2.0