Knapert med uppdatering

Nu var det ett tag sen det vart en uppdatering här…jag har varit sjuk….och därför inte gjort nånting som varit nåt att skriva om. För att skriva att jag ligger i soffan nerbäddad med influensan är nog mindre intressant.

Men nu i några dagar så har jag iaf motionerat Sune lite på linan. Måste säga att han är helt annorlunda den här vintern….han har på dom föregående vintrarna inte kunnat vila en enda dag utan att bocka, springa på och busa som ett torrt skinn, men nu bara är han :)
Ingen är gladare än jag!!!!

Longerade i solen i söndags och han va lugn och harmonisk trots 10 vilodagar….Moa kom ner till paddocken innan hon åkte hem till Umeå och även hon tyckte Sune såg fin och följsam ut.

Jag jobbade kortdag  i tisdags så då åkte jag ner och motionerade honom på linan i solen igen. Den här dagen fick han dessutom ställa upp som fotomodell.
Det är ingenting han tycker är speciellt roligt. Men ibland får man göra sånt som inte alltid är roligt.

Bara orken i kroppen kommer tillbaka helt efter flunsan så ska jag äntra mig upp på Sune´s  rygg och rida igen. (längtar som ett tok att få känna hur han känns och inte bara se hur han ser ut)

 
 
 
 

 

 

Solig dag

I morse bestämde jag mig för att gå en prommis och umgås med hunden. När vi gått promenaden så bestämde jag att det är ju lika bra att gå ner till stallet och göra klart där på en gång.....när vi ändå hade pulsen uppe. Och vädret va ju helt fantastiskt :-)
 
 
När vi kom hem satte vi oss på altanen och fortsatte njuta av solen :-)
 
Hunden ligger nu helt utslagen och sover som en stock...det känns så skönt att ha rent samvete då hunden fått varit ute och lekt, sprungit och levt loppan. För min del känns det oxå skönt att kunna vara ute i vackert väder. Kan det inte bli sommar nu!!!!?
 
 

Olycksfågeln

Det här året har visat sig bli ett olyckår för mig. Första dagen på året halkar jag hemma på gården och gör illa handleden 
 
Dag två skallas jag med bildörrens övre skarpa hörn
 
Vart ska detta sluta??
 
Då handleden inte riktigt vill som jag vill så frågade jag Moa om hon hade lust att rida Sune idag och det ville hon.:-)
Jag gick ner till stallet vid 12 tiden...och ja, jag gick!!! Det är nämligen blåis i backen (200m) från mig ner till vägen, så bilen får minsann vila. Jag tog hunden och ett par broddar och knatade ner till stallet. Riktigt skönt väder trots stormvindar.
 
 
Moa gjorde i ordning Sune och hoppade upp....Sune visade sig från den fina sidan....lugn och medgörlig :-*
Paddocken va inte den bästa men det gick att trava sisådär. Sune och Moa som tränade HUS fick till några riktigt fina långsidor :-)
 
 
Ax va med på planen och va ett bra störelsemoment med sitt springande efter isklumpar...känns rätt skönt att veta att hunden oxå fått gjort saker idag. Det blir ingen längre prommis i det här väglaget för vår del idag...nu får det bli en dusch och sen slita lite på soffan ;-)
 
God fortsättning!!!
 
 

Första dagen på det nya året

Började dagen med att åka ner till stallet vid 7, gav hästarna mat och tog sen ut dom. Jag hade haft radion på hela natten för att hästarna inte skulle höra alla smällare. Mockade och fyllde vatten direkt så allt sånt va klart, jag tycker det är så skönt att ha det gjort :-)
 
Väl hemma fick hunden sig en genomborstning sittandes på altanen. Han njöt för fullt.  Efter hunden fått sitt blev jag sittandes kvar på altanen....detgick nämligen en älgko med 3 kalvar förbi nere på lägdan.
 
Vid tvåtiden åkte jag ner till stallet igen....den här gången skulle det ridas i solen dessutom :-)
 
 När jag kom ner stog Sune på sin utsiktsplats och kikade sig runt omkring ( kollade med all säkerhet efter smällare). Tog in honom och gjorde klar honom för ridning....gick ut och hoppade upp. Gissa om han va stressad!?!?!?? :'(
Takdroppet från ena plåttaket till det andra plåttaket gjorde honom helt okonsentrerad på mig, spänd som en fjäder mot skänklarna och allmänt stressad. Det kan inte vara lätt attt vara skotträdd & lättstressad efter ett dygn med alla smällare.  Efter jag ridit en stund (med mycket ben) slappnade han av lite....men bara lite. Jag red mycket förflyttningar, svängar, stopp och back...och det gav resultat :-D
 
Mot slutet fick jag honom att jogga samlat och avslappnat samt fatta galopp utan spänning. Det känns skönt att kunna avsluta på ett bra sätt.
 
När jagsen gjort klar honom efter ridningen fick han gå ut ihagen igen. Han hann inte mer än ut i hagen innan det va full galopp till utsiktspunkten för att kunna hålla stenkoll på om det kom fler smällare.

mittlivmedsune.blogg.se

Här på bloggen kommer jag att skriva om mitt liv med min American Paint som heter Superior Son of a Gun men som i vardagen kallas för Sune.

RSS 2.0