Upp som en sol, ner som en pannkaka

Jag har varit så glad och riktigt längtade till tävlingen på fredag tills jag sent igår fick höra att bussen vi skulle låna inte går att använda då den gått sönder :( Luften gick ur mig som en ballong som smäller sönder. Inte lite pysande utan              

Hela morgonen har jag ringt, sms:at och mailat och frågat alla möjliga och omöjliga personer om dom har transportmedel att låna/hyra ut.

Det är nog meningen att Sune ska vara en ridhäst hemma. Tävling verkar inte vara det vi ska på iaf. Det händer ALLTID nåt då det vankas tävling.  

Bildresultat för sur gumma

Fullt upp

Nu är det en hektisk tid framöver. Jag är helt fullbokad fram till slutet på maj.
Veckorna fylls som vanligt med jobb, stall, häst och hund. Helgerna har jag fyllt med lite annat :)
Tex den här helgen som ser ut så här. På torsdag är jag ledig från jobbet, då ska det badas häst och åkas iväg till tävling. Fredag tävlas det i Uppsala (Jälla) (supernervös!!!) och sen hem på kvällen, lördag ska jag hinna en snabbis till stallet innan det vankas möhippa :) Söndag åker jag till Nordvik och kikar på kosseclinicen som arrangeras där för Per Larsson. Det är så kul att åka iväg och se/göra nåt annat än det "vanliga". Sen är jag ju svag för kossorna också...det hjälper ju till :)
 
Helgen som nyss varit tillbringade jag i stallet på förmiddagarna samt hundbus och promenader, sen på kvällarna jobbades det på macken. Jag hann med ridning på lördan innan det började regna.
 
 
Vi hade börjat med glass....men på lördan gick det inte många glassar, det va en kund strax innan stängning som köpte en. Men det gick korv!! :) Kan ju bero på vädret...hehehe.
Söndan däremot gick i glassens tecken...då fick jag bekänna färg med glasstillverkningen.
 
 
Det blev dock ett konstigt väder på kvällskvisten....rätt va det va så blev det nattsvart som en vinterkväll och himlen lyste rosa!! Jag va ju tvungen att gå ut på mackparkeringen och fota (fotonörd som jag är)
 
 

Ont om tid

Har inte haft tiden till bloggning på ett tag tyvärr, jag har fulla dagar med allt annat. Men här kommer en liten uppdatering J

Sune har fortsatt att vara fin i ridningen…och i fredags fick han gå lite HUS med Moa hemma på planen….men den är lite ”gungig” just nu och vääääldans förrädisk…så det är mycke parerande med hjärtat i halsgropen. Men dom fick sig ett helt okej pass ändå. Sen på söndan var det dags igen…men då det stormade som fasen så lastade vi och åkte till ridhus. Där bjöd Moa & Sune på riktigt fina ögonblick i HUS. Både jag och Moa va riktigt nöjda och glada. Sune va rätt nöjd han med.

 

Nu ser vi fram emot nästa helg då det nämligen blir debut på tävlingsbanan med Sune i HUS J Det ska bli kul att se hur han står sig emot dom andra. Men jag är glad och nöjd om han bara sköter sig och inte hittar på nåt tokeri. Vi har ju varit ifrån tävlingsbanorna ett tag nu…och då kan allt hända.

Fram till nästa torsdag så är det bara förberedelser inför tävlingen….i morron blir det sommarskoning och vaccinering, det ska smörjas utrustning, tvättas och packas. Sen är det den stora utmaningen att få hästen ren och framförallt VIT!!!

Sen igår morse när jag skulle åka till jobbet såg jag att bilen hade punka höger bak :( Men allstå!!! INTE kul!!

 

Det blev en ofrivillig ledig dag då däcket inte skulle bli lagat/klart förrän tidigast på eftermiddan. Hade turen att det va kanonväder iaf...så jag satt och "tittade" på solen hela dan varvat med hundlek.

 
 

 

Guldgossen

Igår när jag slutade kl. 15,00 åkte jag till Git och väntade in att hon skulle stänga butiken kl 17,00 och passade även på att byta om där innan vi åkte till stallet.
Vi gjorde iordning hästarna och gick ut till paddocken...och det stormade!!! När ska blåsten avta?!?! Hur som helst hoppade vi upp och började rida. När jag värmt upp så provade jag lite övningar vi såg på clinicen vi va och tittade på i helgen....Sune fick till riktigt fina fattningar och låg sen kvar i fin form i galoppen på lös tygel.
 
Vi körde styrka och smidighet och det känns hur stark och stabil Sune blivit under vintern. Det ger resultat att kunna träna riktigt vintertid ;)
Det ska bli kul att se Sune på tävlingsbanorna i år :)
 
 
Git körde också övningar från clinicen kombinerat med form på lös tygel.
Just på den här bilden är det sidepass som tränas.
 
Det är så kul att se framstegen dom gör tillsammans. Ingrid har även fått börjat träna galoppfattningar...men endast på longerlinan. Hon är starkare i vänstervarvet då hon är travhäst som gått på trav...så i höger varv rullar hon över relativt lätt till galopp medan hon travar på snabbt i vänster varv innan galoppen kommer.
 

mittlivmedsune.blogg.se

Här på bloggen kommer jag att skriva om mitt liv med min American Paint som heter Superior Son of a Gun men som i vardagen kallas för Sune.

RSS 2.0