Ingen dator

Skickade iväg datorn på service igår kväll så nu kan jag endast blogga på jobbet. Hade för en gång skull tur med att garantin fortfarande gällde....skärmens bild syns som vanligt fast det va myrornas krig samtidigt?? Kanske kan vara grafikkortet som gett upp.

Fick ett mail från datasupporten hur jag skulle bete mig inför ivägskickningen och där stog det att jag skulle föra över allt jag sparat på minne eller extern hårddisk OM det är så att dom måste rensa runt och nånting försvinner. Sagt och gjort så åkte jag och köpte mig ett USB-minne på Cleas Ohlson. Jag frågade dom i infodisken vilken storlek jag skulle köpa för att få plats med allt....efter att jag sagt att det är ca 2000 bilder och lite annat så rekomenderade dom ett minne på 16 GB. Köpte minnet och åkte hem för att föra över allt. MEN inte räckte minnet heller. Jävla satans helvete!!!
Åkte runt och försökte fixa ett till minne.....fick som tur va tag på ett =)

Undra hur länge jag blir utan dator nu då.

Mindre kul underlag att träna häst på.

Ja, vad säger man om träningsunderlaget???....världsklass!!

Det är såå tråkigt när det inte går att träna riktigt...och åka in till ridhus är ju lättare sagt än gjort då det är upptaget mest hela tiden. Både jag och Maria betalade in ridhusabbonemang på Färsta men vi har inte kunnat utnyttja det till fullo då dom hade oturen att ridtältet rasade ihop för all snö förra vintern. För innan så fanns det alltid ledig tid nånstans. THF har lika upptaget dom oxå.

Stänger ner

Det känns som om kroppen håller på att stänga ner efter all sjuklighet som varit dom senaste 2 månaderna. Jag har aldrig varit så mycke sjuk som jag varit nu på sista tiden. Kroppen skakar och blir utmattad för minsta lilla....igår ikväll hjälpte jag Maria lite när hon klippte Woody, han vill ju inte riktigt vara med överallt.....samt att jag böjde mig ner och fyllde höpåsen till Sune...och efter det fick jag stå och hålla i mig i väggen nån minut samt att jag andas som om jag sprungit en mil.

Hoppas att jag snart blir riktigt frisk (eller så frisk jag kan bli ;)
 

Naglar

Åkte som vanligt till stallet på morronen och efter jag va klar där så åkte jag till föräldrarna och åt frukost. Pappa åkte iväg på ärenden och jag skjutsade mamma på affären. När jag lämnat av henne så åkte jag till en kompis som öppnat egen salong där hon gör ansiktsbehandlingar, vaxning, naglar, hårförlängning mm.

Och jag har bestämt mig för att lägga lite pengar på mig själv så för ett tag sen gjorde jag en ansiktsbehandling hos den här kompisen och den här gången gjorde jag naglar. Jag är den som inte får riktigt långa naglar så det här va en upplevelse.

Tack för att du finns Git....jag kommer att komma till din salong med jämna mellanrum =)

Så här ser naglarna ut =)  Lite snöstjärnor som dekoration blev det också.
 
 

Trötter

HU.... va trött jag är!!
Det känns att man varit sjuk en vecka...jag är helt orkeslös. Det känns som om jag skulle kunna sova i flera dagar.
Redan i morse kände jag tröttheten...så det är ingenting gjort i stallet vilket betyder att allt är kvar efter jobbet.

Klippning

Efter jobbet så fixade jag klart det sista i stallet som jag inte hann med i morse. När allt va klart så tog jag in pojkarna och påbörjade klippning av Sune. Lovade lägga ut lite bilder så här kommer dom.
Före klippning
Ponnyfrilla
klippt!!
utan ponnyfrillan
före och efter.......
 
 
 
 
 

Tillbaka

Äntligen tillbaka till verkligheten efter att legat förkyld i en hel vecka.

I lördagsmasade jag mig iväg med Sune till THF där han skulle tränas av tränaren RS Westernriding. Träningen gick bra och hon tyckte han kändes fin. Han blev dock trött på slutet eftersom han inte blivit riden ¨på 2 månader då mitt intresse dalat kraftigt, men jag vill ju dock att hästen ska hållas igång så han har ju blivit longerad och tömkörd en hel del istället. Men nu är det ju mindre bra/kul väglag att träna häst på...så nu blir det väldigt dåligt med träning....tyvärr =(

Men hur som helst så efter träningen fick Sune duscha...och gissa om han va lortig?!?! Så tanken är att jag ska klippa han ikväll, nu när han är ren och fin =)

Ska lägga ut före och efterbilder så får ni se skillnaden.
 
TYckre bilden blev rätt frän med både ljuset och frosten....den togs för 2 veckor sen ungefär.

Sjukling

Har legat hela veckan i en förkylning from hell!!

På lördag ska Sune tränas av tränare....han måste få hållas igång, jag har ju fått en "dipp" i hästeriet. Känner inte att det är roligt längre, känner mig som om jag inte kan nånting....osv.

Blivit med nya saker

Tog ledigt från jobbet i onsdags för att åka upp till Brunflo för att kika på en bil. Det va bestämt att jag skulle ringa när vi ååkte hemifrån så att säljaren visste på ett ungefär när vi skulle komma. När jag ringde och sa vilken tid vi planerade vara framme så frågade han om vi kunde komma lite senare då han hade kurs på 17st hemma och lunchen började 12,30. Pappa som va snäll att skjutsa mig tyckte då att vi skulle åka upp till Östersund och hälsa på J-I Eriksson som jag en gång i tiden jobbade åt. Sagt och gjort...vi åkte dit och väl där så letade vi oss fram till stallet J-I höll till i, han blev riktigt glad att se oss =)
Innan vi åkte från Östersund åt vi lunch på travet.

Vi körde efter GPS:en på telefonen för att hitta till "bilen"...och vi hamnade nästan rätt....hihi....sånär som på 500-600m.

Vär där så kikade vi på bilen och jag provkörde...säljaren åkte med när jag provkörde...han sa att han åkte med och svara på frågor om jag hade några. När vi sen kom tillbaka så bestämda jag mig rätt snabbt att köpa bilen...så nu har jag en Nissan X-trail =)

Och inte nog med det så kikade en arbetskamrat på Blocket igår och såg en likadan bil som jag nu har, och hon läser annonsen för mig pch däri står det att till bilen fanns möjlighet att köpa till Jeppe grindar...jag slängde mig på telefonen och gjorde en fuling och frågade om han sålde grindarna separat....och det gjorde han. Bestämde med honom att svänga förbi när jag åkte från jobbet. Så nu har jag hundgrindar oxå =)

Så nu i helgen blir det till att städa ur och tvätta upp Jeepen inför försäljning.

Nu till Sune.
Igår när jag kom till stallet så funderade jag på vad jag skulle göra med Sune som motion....kom fram till att jag skulle tömköra =) Det va länge sen jag gjorde och han tycker det är kul.....även jag tyckte det va roligt. Jag har ju inte känt nån glädje alls när det gällt hästeri på ett tag....men jag kan glädjas åt att jag hade samma neråtperiod förra året...och den gick över. Men jag tror att all otur med skador och sånt gjort att jag tappat stinget. Jag har inte ridit sen jag va nere i Skövde på Paint Championatet, så sista gången jag satt till häst va 20:e september. Nu ska ni inte tro att Sune fått vila sen dess....nä, jag motionerar honom ändå på olika sätt. För skulle jag bara låta han vara/vila skulle han inte bli rolig att ha att göra med. DET KAN JAG LOVA!!!
 

Sunejobb igår

När jag slutat jobbet så åkte jag till stallet och fixade det jag inte hann på morronen. Jag longerade honom med Pessoaselen i den dränkta paddocken. Han hade allt annat än vita ben när vi va färdig....så det blev minsann en dusch av halva hästen och ner. Han va pigg och gjorde några bockningar men han pep ingenting. Det brukar han göra när han är riktigt pigg! =)
 
 

Idag får han vila och i morron ska han motioneras igen. Funderar ni på varför jag inte rider så är det för att jag tappat allt va lust till ridning heter, eller egentligen inte bara ridningen utan till allt vad häst heter. Men jag vill ju samtidigt att Sune ska hållas igång då han blir mindre kul att hålla på med om han inte får göra av med sin energi. Hästsuget mattades av rejält efter allt tok/otur som varit för oss ett längre tag. Min förhoppning är att jag ska få tillbaka suget efter häst och ridning bara allt lugnar ner sig runtomkring.

Svårt att hålla tillbaka tårarna

I morse va den tyngsta dagen jag upplevt i stallet...det är nämligen dagen då söta Fröken ska till dom evigt gröna ängarna.
Bara att ta ut henne i hagen va en pärs...men när jag sen skulle in och mocka hennes box så brast det!!! Det gick helt enkelt inte, hennes box får helt enkelt vara tills jag känner att det funkar. Usch!!! Och stackars Anna & Daniel då...huu!! jag mötte dom när jag åkte från stallet och tårarna började rinna direkt. Jag lider verkligen med dom som va tvungen att ta det här beslutet.

Kanske låter konstigt att jag ska ha såna starka känslor för nån annans häst, men till saken hör att jag har haft rätt mycke med Fröken att göra.

R.I.P Quellette A.K.A Fröken, det finns många fina kamrater som tar emot dig i ditt nya hem.

Jobb, jobb och jobb

Den här dagen har varit riktigt lång. Den började med att jag va i stallet klockan 5, fodrade och tog ut alla hästar, mockade 4 boxar, höade, fyllde vatten, gjorde höpåse till Sune tills i morron bitti, sopade, fixade kraftfodret till kvällen. Åkte till föräldrarna för att tvätta av mig och byta om för att sen åka till jobbet och jobba mellan 7-16. Direkt hem från jobbet till föräldrarna och byta om igen till kvällsjobbet på macken mellan 17-22.

Så nu är jag äntligen hemma i lugnets vrå. *suck*

I morron lördag får hästarna sovmorron för då åker jag inte hemifrån förrän 7....och samma på söndag. Men då ska jag åka ner till Gnarp och titta på träningstävlingen som ska gå av stapeln där. Det ska bli kul att få göra nåt annat än stall och jobb. =)

mittlivmedsune.blogg.se

Här på bloggen kommer jag att skriva om mitt liv med min American Paint som heter Superior Son of a Gun men som i vardagen kallas för Sune.

RSS 2.0