Älskade häst

Idag hade han fixat brun eyeliner på sitt högra öga =)
 

Slapp dag

Åkte och gjorde klart stallet som vanligt i morse...hade tänkt rida då men det va så jäkla varmt redan då så jag bestämde mig för att rida ikväll istället. Det står nog lite bommar och samling på schemat ikväll.

Vilken jäkla prestation

Jag säger bara OJ!!!!
Vi åkte till Dannero då Fröken skulle starta. Kanonfint väder, och en kanonprestation av Fröken. Hon är en häst som ska gå i ryggar och bara få draghjälp, det går absolut inte att köra vida svängar och utan rygg. Men idag hade hon bricka 1 och tog enkelt ledningen, öppnade första 500m efter 12,5 och första 1000m efter 13. I ryggen in på upploppet sitter storfavoriten som har flera miljoner insprungna pengar och får draghjälp...in på upploppet går den hästen ut och när han är precis före så ger Fröken upp...men hon blir 6:a och får pengar. Både Anna och Danne hade hjärtat i halsgropen och en puls på 400 =) Kuskens kommentar efter loppet: Hon pullade hela vägen, jag hade fulla linor i sista sväng. det fanns ingen ag ville släppa ledningen till så jag lät henne gå kvar i ledningen. Hade inte vinnarhästen fått så fint lopp så hade jag vunnit.
När Fröken sen kommer in i stallet så drar hon knappt en suck, och med tanke på att det inte går att trän henne som en vanlig häst så måste hon har grymt bra hjärta och lungor. Men skulle det gå att träna och höja hennes mjölksyrenivå så skulle hon bli farlig....det är vad jag tror i alla fall.

Jag är så glad att jag får chansen att följ med på trav, det är ju lixom mitt skötebarn. Jag är ju uppvuxen på travet och har jobbat med det i nästan hundra år =)
 
TACK Anna & Danne!!!!

Travkväll

Japp....då är dagens förmiddags pass avklarat.
Åkte till stallet i vanlig ordning, men det va redan fodrat...gårdsägaren hade varit ut och gett dom maten så jag började med att ta ut alla hästarna. Sen gjorde jag klart stallet innan jag åkte hem och fixade mig en stadig frukost. Måste ladda inför kvällen som kommer att tillbringas på Dannerotravet.
Vattnade blommorna när jag kom hem också....jag har två som blommar för fullt nu...är det nån som vet vad den vita blomman är för nåt??
 
När jag och Anna pratade i telefon igår kväll så berättade hon att vi skulle lasta och åka vid 14,30 tiden Fröken startar rätt tidigt har jag för mig....så innan det ska jag gå en långprommis med Ax och sen lämna han hos mamma, fylla vatten till hästarna och ge dom lite hö. Maria kommer att ta in alla hästarna innan hon åker på kalas, så ikväll kommer dom in tidigt. Tror inte dom dör av det =)
Så när vi kommer hem ikväll (sent) så kollar vi att dom har vatten och ger dom en liten tuss hö för matrons skull.

Småpojkarna Frans och Love går ju i samma hage nu...och jäklar vad dom leker, hoppar och busar. Första dagarna var dom lite blyg för varann och gick och gömde sig bakom mamma när dom råkade få ögonkontakt....hahah...dom är ju för gullig. Jag skulle lätt kunna sitta och titta på dom hela dan.
 
 

Kärlek

Alltså...jag älskar verkligen min häst! Han är helt underbar.
Allt började i morse som vanligt med fodring och uttag...mockade och fixade klart stallet. Sen åkte jag ner på macken och köpte mig frukost som jag åkte och satte mig på ett vackert ställe och åt. Sen tillbaka till stallet och invänta Anna. Surrade med henne medan hon gjorde klart till Fröken och sen hämtade vi in hästarna från hagen och gjorde i ordning dom för motionering.
Hon longerade och jag red. Sune va lika fin att rida idag som han va i går kväll...så jag höll inte på nån lång stund då allt bara funkade. Jag checkade av alla gångarter, förvända galoppen, bommar, styrning, backning och 2 byten.
Anna longerade inte Fröken nån längre stund hon heller, jag linade ju henne igår och sen ska hon starta i morron på Dannero. Så i morron ska jag också få följa med på trav =)

När vi va klar med hästarna tog vi ut dom i hagen igen och sen lunchade och vattnade vi alla hästarna.
Anna åkte hem och bytte om då hon skulle börja jobba 14,30 och jag åkte hem och filliduttade =)

I morron får Sune vila, det är han förtjänt av mitt lilla hjärta. Han ska ju gå hårt framöver....men vill ju samtidigt att han ska vara riden och fått upp lite flås, smidighet och styrka inför träningen vecka 28.

Då kör vi igen

Sammavisa på morronen som vanligt förutom att jag longerade fröken åt Anna innan utsläpp och att jag åkte till föräldrarna efter stallet. Jag skjutsade ner mamma till macken så hon fick köpa jordgubbar och kastade skräp på återvinningen innan jag åkte hem.

Dagen har varit lugn...det har varit växlande väder mest hela dagen....men en prommis med hunden blev det ändå.

I kväll när jag åker till stallet ska jag rida....regnet satte stopp för hästmotioneringen igår...så ikväll blir det en rejäl genomkörare på min vita springare. Tanken finns att han ska få jobba bommar idag =)
 

Ändrade planer

Morronen började som vanligt med att ta ut alla hästarna efter fodring. Men idag fick avelstanterna gå i samma hage direkt från morron och Woody fick gå ut i paddocken....Maria vill inte att han ska stå i stora hagen då han tagit av sig 2 skor. För hovis kom ju som sagt och slog på den tappade skon igår...och sen på kvällen när vi tog in pojkarna för ridning så hade Woody tagit av sig den andra framskon. Så Maria fick gå ut i hagen och leta skon...och hittade den. Jag slog på den och ut det bar. Jag red Sune på planen i går och han gick riktigt bra....bogarna höll han bättre på plats den här gången och satte sig mer på baken =) Körde lite förvänd galopp och det gick bra. Det känns sååååå skönt att äntligen fått komma upp på ryggen igen....han är ju skönt att rida den lilla killen.
 
Idag åkte jag tillbaka till stallet till 12...jag hade bestämt med Anna att vi skulle träffas där då. Det regnade lite lätt till och från  men vi bestämde att vi  skulle ut med kusarna ändå. Jag tog in hästarna medan Anna gick en sväng med hundarna och sen gjorde vi i ordning hästarna....men då började det tokregna...det fullkomligen öste ner. Vi stog på gången och väntade ett bra tag på att regnet skulle lugna ner sig...men icke!! Vi bestämde då att vi tar av hästarna alla sakerna och tar in resten av hästarna istället. Jag ringde till Maria och kolla att hon kunde fodra kväll, fylla  vattenhinkarna och slänga in mer hö om nån hade ätit upp....och det kunde hon göra. Så då åkte jag och köpte mig thaimat och sen hem till värmen.
 
Kvällen bli lugn, det blir tv i soffan under filten efter duschning och ladda inför ridning i morron istället.
 

Fasen oxå

....vad illa man mår av att inte sova =(
Det är 3:e dygnet utan sömntimmar....vi pratar ungefär 4 timmar totalt. Kroppen säger ifrån och man mår pyton rent ut sagt. Men har jag tur så vänder det i natt.

Jag åkte till stallet i morse som en urlakad katt....fodrade och tog ut alla, men sen orkade jag inget mer. Tog beslutet att fixa stallet på eftermiddan i stället.
Åkte därför ner på macken och köpte jordgubbar till både mig och mamma och sen raka vägen hem. Ska försöka vila lite på soffan och hoppas att jag somnar. Skulle vara skönt med lite mer sömn.

I eftermiddag åker jag till stallet och fixar klart och sen ska Sune få sig en duvning med ryttare på ryggen....det blev ju som sagt ingen ridning i går. MEN, jag har ju världens bästa Anna som longerade Sune igår...så han fick röra på kroppen i alla falll.

Vi måste ju hålla igång så vi orkar vara med på Ride Camp =) Jag kommer dock inte vara med på alla lektioner då det brukar bli 2-3 stycken per dag...utan jag kommer låta Sune ta det lugnt vissa lektioner och då sitta på läktaren och insupa information och kolla på alla andra.

 

Tokregn

Hmm...blev lite ändrade planer i morse tyvärr. Jag hade ju planerat att rida Sune på morron innan utsläpp....men vädergudarna hade andra planer....det tokregnade nämligen. Så istället täckade jag djuren och tog ut dom i hagen. Bytte hagar mellan småpojkarna bara för att. Lämnade både Frans och Love ute trots att det regnade, men jag vet ju att Anna ska till stallet under dagen och är det fortsatt dåligt väder då så tar hon in dom.

Får se om hovis har tid för Woody´s tappsko idag också, han lär ju höra av sig till Maria under dagen och ge rapport....och kan han så blir det nog så att jag åker till stallet igen och tar in Woody och förbereder. (skitiga fötter i lerig hage) Beroende på vilken tid det är naturligtvis....jag ska ju jobba ikväll också.

2 veckor kvar till Ride Camp också....gu va jag längtar!!
Bilden är från förra året då chefstränaren provade Sune =)

Vilodag

Samma rutiner som vanligt på morronen för min del. Åkte till stallet, fodrade och tog ut alla hästarna. Mockade, la in hö, fyllde vattenhinkarna, sopade och fixade maten till ikväll och i morron bitti. Förhoppningsvis tar Maria in ikväll eftersom jag jobbar och lutar inte förrän 22.

Sune får vila idag men i morron på morron blir det ridning...jobbar ju i morron kväll till 22 också så det är därför motioneringen av kusen blir på morronen.

Det gick inte så bra för fröken på travet igår tyvärr. Hon utgick. Förhoppningsvis får det bättre i nästa start hon gör. Det enda som va bra med Ovikenresan va att hon hade stått alldeles stilla i transporten, för det hade hon nämligen inte gjort förra gången, då hade Anna fått åka inne i transporten mest hela vägen då fröken hade slagit som en galning.

Nu blir det en långprommis med Arrax.

Oviken

Som vanligt så åkte jag till stallet...men lite tidigare än vanligt. Jag hade fodrat och tagit ut hästarna 6,20. Jag ville att Fröken skulle hinna vara ute och äta sitt morronhö i hagen innan hon skulle åka till Oviken och starta. Så många rutiner som möjligt är ju aldrig fel ;)

Jag longerade Sune med pessoaselen innan han fick gå ut i hagen och han va supermjuk och fin idag med....i morron får han vila och sen ridas på måndag. Jobbar på macken ikväll och börjar 15...så det känns bättre att motionera honom på morron för att slippa åka till stallet i mackkläderna och göra nåt med honom efter jobbet. Och förhoppningsvis så kanske Maria kan ta in hästarna....då slipper jag ju åka dit bara för det. Allt annat är ju gjort.

Anna & Daniel kom till stallet precis när jag tagit ut Sune i hagen och gick i paddocken och plockade bort bajset. Anna tog in och gjorde klar Fröken inför resan mot Oviken....hon hann tom med att mocka innan det va dags för dom att åka iväg för kusken skulle åka med dom och han skulle vara klar kl 8.... Anna va klar med hästen 7,30 =) Usch...det är andra gången jag inte kan följa med när det är start. Jag har ju inte ens varit på Oviken, så det hade varit kul att få åka dit.

Jag fyllde vatten till alla ute i hagarna innan jag åkte hem och fixade frukost.

Ska gå en långtur med hunden innan jag lämnar han hos föräldrarna...det känns bättre att han fått gjort nåt så han blir trött när han ska vara där. Då slipper ju dom hålla på att gå ut med honom. Mamma är ju inte så frisk...tyvärr =(

 

Midsommar

Ja, men då är det midsommar igen då. Tycker det va snö på backen bara för några veckor sedan....det går alldeles för fort.

Åkte till stallet väldigt seg i morse....somnade inte förrän efter 4 =/

Tog ut och fixade klart stallet och for sen hem och skulle äta frukost...men dammsugaren fick bekänna färg ist....så jag har nyss ätit frukost trots att jag va hemma kl. 9.
Love fick gå ut i grimskaft idag igen...och när han få gå först så går han snällare än om han ska gå efter mamma....då hoppar han och ska försöka springa iväg.

Sune får en vilodag idag....han har gått "hårt" i 3 dagar nu....vill ju inte träna på honom muskelvärk efter all ofrivillig vila. Hn fick arbeta med pessoaselen igår igen....han såg rikitgt bra ut...han tog ut stegen rejält och hela rumpan rörde sig rytmiskt. Glad är jag för det!!!!

Kvällen blir lugn, har ingenting planerat så det blir soffan, tv:n och jag...ja och Ax förstås.

 
Glad midsommar på er alla!!! =)

Verkar som om det funkar

Internet verkar funka som ska =)

Åkte till stallet som vanligt i morse...det va redan fodrat och klart så hästarna stog och bara väntade på att få komma ut. Jag hade fått en liten lapp av Maria också....hon ville att Woody skulle stå kvar inne utifall hovis skulle få tid och komma och slå på tappskon. Medan jag mockade så stog han och skrek och tyckte synd om sig själv.

La på regntäcke på Sune och Fröken eftersom det småregnade lite i morse....men hade jag vetat att det inte skulle fortsätta hade jag inte tagit på dom täckena. Bra att vara efterklok, hmm.

Love fick gå ut i hagen i grimskaft i morse...haha...han trodde han va lös när han kom utanför dörrarna så då flög han iväg.....men det tog stopp...och jäklar vad han funderade vad som hände. Men sen gick han helt okej i grimskaftet ut till hagen. Väl i hagen så stog han alldeles stilla medan jag knäppte lös honom.

Åkte ner på macken och köpte lite bröd innan jag åkte hem och fixade frukost. Kikade på nyaste Wallander - Försvunnen medan frukosten avnjöts.

Har nyss kommit in efter att ha varit ute med hundarna.

Moa kan hon

Ja, som sagt....telefonen funkar inte SIM kortet i och internet ville inte kopplas upp på datorn. Och jag tog hjälp av Moa till båda problemen. Hon kom som en ängel från ovan....hon behövde bara komma och starta datorn så funkade internet =) men telefonen fick hon inte till...så vi mailade kundtjänst och bad om hjälp. Nu r det bara att vänta och se om det går till sig, annars får dom skicka ett nytt SIMkort.....för telefon SKA jag ha!!!

Då jag inte gått att fått tag på så visste jag inte vilken tid Anna skulle till stallet idag...en jag chansade och åkte dit till 12,30...och då hade hon precis kommit dit. Vilken timing =)
Hon longerade fröken och jag red Sune. Idag red jag lite skänkelvikningar och Anna fick titta på och se om han tog för sig lika mycke med båda benparen....och det gjorde han. Det enda jag känner på Sune nu ör att han fuskar med bogarna i hörnen...men det ska nog gå till sig nu när det går att rida igen. Just nu ser jag fram emot Ride Campen som jag anmält oss till första helgen i juli. Det blir 3 året jag är med på Ride Camp...och jag har varit nöjd efter båda gångerna hittills. Har ni möjlighet så ska ni absolut vara med....man lär sig massor. Och alla hästar och ryttare är välkomna i alla utbildningsfaser....även jobb från marken så som exempelvis lastträning och uppförande går att få.

Lite om Love också.....Anna hjälpte mig med Love idag också....vi gick runt träningsbanan igen, men den här gången gick Love först och mamma Bonnie efteråt. Han gick så fint i grimskaftet idag som bara va den andra gången han gick i grimskaft. Lite kel blev det också...men än så länge tycker han vi människor är ett farligt släkte...men han är så nyfiken att han smyger sig fram och nosar lite försiktigt. =)
 

Internet från hell

Skulle logga in på nätet igår efter jag varit i stallet....men inte fasen gick det....åtkomst nekas fick jag bara =( så hela kvällen igr och hela dagen idag har varit utan varken internet eller telefon. För telefonens SIM kort vill inte fungera. Det går bra för mig nu verkar det som.

I vilket fall som helst....Maria kunde inte rida igår för Woody hade tappsko och han blir ömfotad direkt.

Och jag va inte alls upplagd för ridning när det vart dags...så jag spände på Sune pessoaselen och lät honom jobba i den, han blev både ådrig och svettig. Han tyckte det va lite jobbigt eftersom han inte kommer undan att jobba varje steg när pessoaselen är på plats. Han såg fortsatt fin ut och rörde sig symetriskt.

Trevlig människa

Igår va ingen bra dag....eller det va inget direkt fel på dagen, men jag fick fel på telefonen...den tar inte SIM kortet =( Moa kom och skulle hjälpa mig hitta felet och fixelura lite men det funkade inte...så nu har jag ingen telefon heller *suck*
Snacka om träligt att vara onåbar och inte kunna kontakta nån.

Men en sak som va bra igår va att jag fick hjälp av Anna med Love, vi satte på honom en grimma och gick ett varv på träningsbanan....han va inte alls lika duktig som Frans va...men runt kom vi. Så i morron ska vi göra samma sak igen. =)

I morse efter jag gjort stallet klart så åkte jag till AF, enligt handlingsplanen skulle jag vara där senast i morron. Parkerade bilen och gick in på AF 9,03....då öppnar dom inte förrän 10....gick tillbaka till bilen och satte mig och spela lite spel på telefånen ist. Kl 10 gick jag in och fick nummer 1...haha...vilken tur jag hade liksom. Fick en hur trevlig människa som helst som handläggare, hon skämtade, surrade och fnittrade...allt gick som en dans och jag traskade ut med ett leende på läpparna. Det brukar man inte göra efter att ha varit på AF. Hon trodde att jag skulle ha ett jobb inom en snar framtid eftersom jag har sån bredd på mitt sökande. men annars så skulle jag inte behöva komma tillbaka förrän i oktober.

I eftermiddag ska jag rida Sune.....och hoppas han är lika fin som sist. Maria kommer hem från Bollnäs idag så vi kan rida tillsammans =) Det är ju mycke roligare då!!
Kommer en uppdatering ikväll om hur det gick med Sune bus.
 

Söndag igen

Känner mig lite seg...och det beror inte på festen igår....det blev nämligen ingen fest...vi grillade bara. Supergott och trevligt var det =) Walle hade en liten surpluts period igår också....Maria hade flyttat hans säng...och då gick han och la sig demonstrativt och surade.
Myggorna höll fullkomligen att äta upp mig...och jag HATAR mygg!!! Blev näst intill hysterisk på dom....så jag åkte hem rätt tidigt...tror klockan va runt 22. Dom andra hade ro att stå ute och skjuta luftgevär....jag hade fullt upp med att fäkta mygg.

Åkte iaf till stallet i morse och tog ut ALLA hästar...ja, Love kan stå i hage nu...utan att springa rakt igenom tråden direkt. Fixade klart allt i stallet och åkte sen hem och åt frukost, la mig i soffan och kika på en film....somnade =) Skönt!

Vädret har blivit grått...i morse var det strålande sol. Ska väl åka tillbaka till stallet lite senare....intag och fodring bara ....kanske skulle höra med Maria om hon kan ta in och fodra...hmm. Hade varit skönt att slippa känner jag.

Lite bilder från igår på tävlingen:
Marie som åker långt till tävlingar då hon bor i Umeå trakten fick en 3:dje placering i en av klasserna och hade ingenstans att göra av rosetten....hon skulle filma i klassen efter då hennes döttrar red och hittade då ett ställe =)
 
Maria & Woody inför bedömningsklassen (bara 2 tävlande) Showmanship at Halter...som dom för första gången ställde upp i.
 
 
 

Kan inte hålla mig =)

Tävlingen gick kanonbra för Maria´s del....dom hade 3 vinster av 3 möjliga. Dom började med Horsemanship, fortsatte med Pleasure och avslutade med Trail...KM mästare i samtliga grenar.

Dom provade för första gången Showmanship at Halter också....men där var det endast 2 startande och då blev det bara en bedömningsklass...tyvärr. Den klassen gick riktigt bra också....så glad för deras skull. =)
 
 
GRATTIS Maria & Woody!!!!
 
 
Nu blir det fest!!!! =D

Arbetsnamnet är klart

Klockan 23,20 va vi klara i stallet igår. Då va allt packat, putsat, smörjt och fixat, hästen duschad och ansad samt påklädd. Jag åkte till mamma och lämnade Arrax där vid 23 tiden så han fick sova där och jag slapp åka dit i ottan och lämna han.

Nu är vi iaf på tävlingsplatsen och här får vi se hur tävlingen går.

När vi kommer hem så är det en grillfest planerad...det ska bli kul =) berättar i morron hur det gick med både tävling och fest.

 
Just det.....fölis har idag fått sitt arbetsnamn...alltså det han kommer att heta i vardagen....han heter Love.
 

Fullt upp

Ikväll blir det nattskift i stallet.
Maria kommer hem från Ö-vik på eftermiddan och då ska vi rida, duscha Woody, putsa utrustning, packa utrustning, ansa Woody, hooda, täcka, linda. Och sen duscha oss själva och försöka sova. Sen på i morron blir det tidigt upp i stallet för att hinna med allt innan vi åker till Näset för tävling med Woody & Maria.
Jag längtar till jag också får tävla min kuse och få premiäranvända den nya hooden jag köpte i vintras.

Cirkus

Men alltså...vilken morron jag haft.
Fodrade, longerade Sune, tog ut alla hästarna....då sliter sig Fröken och går in i pojkarnas hage....omöjligt att få tg på henne...så jag går upp i stallet och mockar, när ja sen tömmer kärran ser jag att hästarna r uppe vid grinden...så då tar jag lite mat i ett fodermått och går ner. Lyckas få tag på Fröken och tar henne till sin hage....när jag sen är på väg upp till stallet igen...ja, då tar Sune och går ut genom hagen och bort till Frökens hage. Leder in han i sin hage igen och fixar ström. Gjorde klart stallet, tog ut Bonnie och fölis på gården så Bonnie fick beta och fölis springa. Ska provsläppa han i hagen i morron då jag har hjälp för att se om han fortfarande går rakt igenom tråden. Åkte hem och åt frukost samt gav hundarna mat.

Ska åka tillbaka till stallet innan jag börjar jobba (15,00) och fylla vatten och ge mer hö. Frans och Gumman får nog komma in då och dom andra får vara kvar ute till jag slutar (22,00).

Bättre och bättre

Har u lite att göra så där på morronkvisten....började med att åka ner till Moa och fodra och ta ut hennes hästar, sen till "mitt" stall och fodra och ta ut, mockade åt Sune och Gumman, tog över Bonnie och fölis till Gumman´s box och mockade ur halmen som det nästan inte fanns nåt kvar av och körde in spån ist. Tog ut Bonnie och fölis på gården så Bonnie fick äta gräs och fölis hoppa runt och leka.
Tog in dom igen efter en stund, fyllde vatten och la in hö....avslutade med att sopa gången och gå ut med vatten till Gumman och Frans.

Maria kom hem och gjorde i ordning sig inför Clint´s skolavslutning, jag åkte hem och åt frukost. Nu har jag nyss kommit in efter att ha lekt med hundarna...haha...dom ligger utslagna som gamla sillar och kippar efter andan =)

Så skönt

Jag somnade på soffan! =)
Vaknade av att grannen knackade på dörren...men 2 timmar är mer än ingen timme.

När jag ändå va upp så åkte jag ner till Moa och kollade så hästarna där hade vatten, släppte ut Meja så hon fick leka med Arrax också....jäklar dom springer och har jagis. Jag provade att ta en bild på dom och det är inte det lättaste kan jag meddela....men jag fick en där båda är på samma bild iaf =)

Efter en stund ställde sig Meja framför hundgården och ville gå in tillbaka dit....hon hade lekt färdigt helt enkelt, då fick Walle komma ut...så Ax och Walle busade runt och luktade överallt medan jag passade på att ta ett dopp i den uppvärmda poolen.....jösses va skönt det va.

Lite hästprat också...hihi...ikväll blir det en ridtur på bästaste Sune...jag har inte suttit på honom på exakt en månad. Sista gången va den 11/5 i Ånge på clinic för Christel Jagfeld. Men ikväll ska jag äntligen få rida på honom igen =) Lyckan är total....nu är det bar att hoppas att han rör sig lika fint med ryttare som utan. Men positiv som jag försöker vara så....klart han gör!

Många timmar utan sömn

Usch vilken lång natt det va i natt....har inte lyckats sovit en blund...så när det va dags att åka och ta ut hästar i morse så kändes det att det tog emot rätt bra. Men hästarna måste ut...så hopp i skorna och iväg det bar. Jag började med Moa´s hästar eftersom hon bor närmast. När jag va klar med "mitt" stall så åkte jag hem och gjorde mig frukost...och den sitter jag just nu och stoppar i mig...sen ska jag lägga mig på soffan en sväng och hoppas på att få sova nån timme, hundarna har varit ute hela morronen...som dom går det ingen nöd på.

Inte blev det nån badning igår heller....det började ju tokblåsa...brr.

Små pojkarna

Måste bara lägga upp bilder från dagens små pojkar Frans och "fölis".

Vi börjar med den 25 dagars gamla pojken Frans.
 
Och den 3 dagar gamla "fölis" (han har inte fått nått namn än)
 

Lycklig!!

I morse var det mycke....åkte först ner till Moa och fodrade samt tog ut hennes hästar innan jag åkte till "mitt" stall och fodrade och tog ut. Longera Sune också för att se hur gårdagens pass satt sig i hans kropp...och han såg så smidig och gymnastisk ut som han brukar göra....ingenting från hans rörelsestörning syntes =) Känner mig bra mycke lugnare nu när jag fått höra från veterinär och kiropraktiker att Sune är frisk.....han rör sig normalt igen =) Det va jobbigt psykiskt där ett tag. När jag gjort klart stallet så åkte jag på apoteket och köpte Frontline till Arrax och Knut.

Bestämde med Anna att vi skulle träffas i stallet vid 12,30 tiden...så då åkte jag ner till Moa och gjorde klart stallet där också innan jag åkte hem och gjorde mig lite ätbart.

Jag ska be Anna om hjälp med nya fölisen också...han följer inte med sin mamma så det är lite besvärligt att ta ut och in dom utan hjälp....och jag vill ju att dom ska få komma ut i solen och stärka benen på den lille.

Om det är fortsatt varmt när jag åker från stallet en andra gång tror jag att jag åker ner till Moa och badar i poolen =)

Lugna puckar

Har inte sovit många timmar natt...jobbade ju till 22,00 och sen åkte jag hem...brukar kunna titta lite på TV för att slappna av i kroppen för att sen kunna sova....men inte i natt. Hur som helst så åkte jag till stallet och gjorde klart allt där i vanlig ordning. Men innan jag tog ut Sune så longerade jag honom "like old days" inspänd, bommar och rejält jobb i alla gångarter. Det va inte bara solen som lyste idag...hela mitt ansikte måste ha lyst ikapp med solen =) Han rörde sig helt normalt så i morron bitti gör jag samma för att se hur han tagit dagens rejäla jobb...förhoppningsvis är han lika bra som idag =)

Snart dags att duscha och göra mig klar inför kvällsjobb. Och efter jobbet ska jag ta in Moa´s hästar då hon och hennes familj åkte till Kroatien i morse. Ska ta hand om hennes hästar till onsdag.

Nytt i stallet

Allt började när ag skickade ett mess till Maria mitt i natten och frågade om det va nåt föl på gång...hon svarade nej. Och i morse när jag kom till stallet så låg det en liten ny fölis i Bonnie´s box....så jag skickade tillbaka ett mess med orden..Jo.
Fodrade alla hästar och tog ut Sune i paddocken för att kika på honom hur han såg ut sådär direkt på morron innan han varit ute och "rekat" till sig. Han såg riktigt bra ut....hahaha....ja, alltså i rörelsemönstret, inte bara utseendet =)

När jag stog där och linade så kom Maria ut...då hade hon sett meddelandet och ville komma ut och kika på den nya fölisen.
Släppte ut Sune och Woody i hagen när jag va klar med Sune och sen fick Maria hjälpa mig ut med fölis....han ville inte följa mamma utan gå åt ett helt annat håll. Just det....det blev en hingst igen =)

När fölis va ute så mockade och fixade jag i stallet och då kom gårdsägaren ut...han trodde det va Frans som va ute när jag frågade om han såg den nya fölisen....haha...inte ser väl Frans ut sådär. När jag sen va klar i stallet fick han hjälpa mig in med fölis för fölis skulle promt ut genom tråden i motsatt håll från mamman....men till slut så fick vi in dom. Då tog jag ut Frans & Gumman och mockade deras box. Fyllde vatten och la in hö.

När jag sen va helt klar i stallet så åkte jag hem och åt frukost. Måste fixa lite hemma och gå med hunden innan jag ska jobba i kväll och börjar 15,00-22,00.
 
Just det, igår när jag jobbade på macken kom Maria & Clint in och hälsade på....dom hade köpt present till mig =) Snälla kompisar!!

Ändrade planer

 
Ja, det blev lite ändra planer, men det funkade ändå.
 
Gårdsägaren ringde och sa att han tagit in Frans eftersom han skulle åka ner till Hudik och vi vill inte ha Frans ute hemma själv OM han skulle ta sig ut.
Så jag åkte tillbaka till stallet till 12,30 och började då direkt med att ta ut Frans med mamma i paddocken och sen starta traktorn för att kunna lasta in allt gammalt hö från i vintras i skopan och sen köra bort....och det va inte lite hö kan jag säga,
och tungt som attan då det va alldeles blött efter allt regnande som varit några dagar. Inte mindre än 8st överfulla traktorskopor körde jag bort....och det blev riktigt bra efter allt hö va borta.
 
När jag va klar slog klockan 19,00. Så då flyttade jag över Frans och hans mamma "Gumman" till hagen och sen gick jag in i stallet och gjorde rent det lilla som dom hade hunnit gjort i boxen.

Tog in alla hästarna och gjorde iordning Sune för longering. Han rörde sig så bra...sådär har han inte sett ut på länge =)
Longerade på rätt rejält både över bommar och utan, Sune blev svettig, så en dusch innan han fick gå in va behövligt...både i svett och lera rann av honom.
När jag ställt in Sune så tog jag ut Woody och longerade honom också....jag orkade helt enkelt inte rida efter all höbärande. Han va seg och ville helst bara stå still och sova...men jag fick fart på honom och han fick göra samma arbete som Sune med bommar. Även han blev svettig och fick sig en dusch. När pojkarna va klara så fodrade jag kväll och åkte hem och lekte med hundarna.
 
 
Måste bjuda på en bild på Sune när han gjort sig lite extra fin...det är KÅDA!!!

Långsamt

Åkte till stallet tidigare idag...fodrade och släppte ut pojkarna och fröken, men Fröken ställde jag i avelstanternas hage då hon skulle lastas vid 7 för att åka till Östersund och starta. Avelstanterna fick äta lite hö inne fram till efter 7 då Fröken åkt. Känns lite vemodigt att vinka av Anna och Danne och inte följa med på trav....jag har ju följt med dom senaste gångerna och tycker det är intressant/kul/spännande och allt det där. Det är ju trots allt min hästgrund här i livet. Och inte kommer dom hem ikväll heller...inte förrän på lördag kväll dyker dom ner i stallet...och då jobbar jag..hmm. Långsamt kommer det att vara =(

Innan jag åkte från stallet så kom gårdsägaren ut och surra lite...han tycker Frans är helt fantastiskt social och orädd...och det är kanske inte så konstigt med tanke på hur mycke han hålls på med, det kelas och hålls på med den där lilla snyggingen så mycke att man får lägga band på sig själv att inte gå in till honom för att man vet att det tar tid innan man kommer ifrån honom. Lilla Frans <3


Efter stallet va klart åkte jag hem och gick en prommis med hundarna.

Hundarna ja, jag har haft Walle hela veckan då Maria är på intro i Ö-vik på nya jobbet. Ja, inte att förglömma så har jag skött hennes kuse också =)

I eftermiddag då jag åker till stallet ska jag longera Sune och se hur han rör sig...igen. Han ska ju till veterinär på måndag så jag ska filma när jag linar så veterinären kan få se. Jag har ju filmat ett gäng gånger under den här "onda" tiden och han har ju varit väldigt upp och ner i sina rörelser...ibland syns ingenting, ibland lite lite och ibland hur mycket som helst.
Sen ska jag rida Woodan också...får se hur det går. det känns ju som om det va år och dar sen jag satt till häst och red....sist åkte jag mest bara i skogen då jag fick låna Woody och min har jag inte ridit sen den 11 maj =(
Det ska bli intressant och se/höra vad veterinären säger att det kan vara för fel på honom.

Fröken fri

Gick ut och kikade sista gången kl 4 och allt va lugnt....jäkla märr och knipa i hop.
När jag sen gick ut 6,30 för att fodra och ta ut så möts jag av Fröken som står på gången och brunstar framför Sune´s box. Hur hon har kommit ut är för mig en gåta...jag kollar ALLTID boxdörrarna innan jag går från stallet på kvällen efter fodring och alla boxar va riktigt stängda. Hur som helst så klädde jag på alla djuren och tog ut dom, mockade och gjorde helt klart i stallet. Anna ska ta in dom ikväll då jag jobbar på macken. Hon är så gullig som förutom släppa ut Frans och mamman en stund till på kvällen tog på sig att mocka deras box nr dom ändå va ute....Gulle dig Anna!

Sune ska om det är väder linas idag, ska även lina Fröken åt Anna....men tokregnar det så hoppar jag över det. Så livsviktigt med longeringen är det inte....dom rör sig i den stora hagen.

Regnet som bara öser ner

...det är inte roligt med regn!!

Åkte till stallet i vanlig ordning men släppte Sune i paddocken då hovis skulle komma och slå på tappskon Sune fixade i fredags, lite slapphet och bekvämlighet från min sida att slippa spola benen och låta dom hinna torka innan hovis skulle komma...nu var det bara att ta in och börja direkt. Men efter skon va på plats fick han gå ner till Woody i hagen. Frans (fölet) och mamman fick gå ut men lämnade den andra avelstanten inne då hon va lite orolig. Hade tänkt tait ut henne efter att Sune fått gått ner i sin hage men bestämde mig för att låta henne stå inne....vädret va inte så kul och jag ville inte att hon skulle föla ute...OM hon nu skulle föla vill säga. men hon brukar vara den lugna typen och bara stå stilla på gången när man sätter henne där....men idag steppade hon och va allmänt orolig medan jag mockade och gjorde fint i hennes box. Väl inne i boxen igen så gick hon runt, runt, krafsade med hoven, backa upp mot väggen och sen allt detta igen.

Jag åkte hem och hämtade lite saker för övernattning i stallet och här sitter jag nu....än så länge har det inte synts nåt föl. Det kan ju vara förvärkar bara...men hellre vaka en gång för mycket.
Jag tog in hästarna lite tidigare än vanligt då dom bara stog vid grinden och ville in från det här jäkla vädret.


Ska strax gå ut med hundarna och då kika in genom fönstret hos avelstanten för att se hur det verkar.

Olika fast ändå så lika

Hahaha...träffade på Arrax bror idag...jag har inte sett honom på strax över 1 år. Han heter Skrot.

Kommentera gärna vilken bild som motsvarar den hund som just ni tycker är finast.

Bild 1:

Bild 2.
 

Ett glatt besked

 
Har precis fått reda på att en kompis häst fölade i natt...det blev en liten tjej =) Jag är så glad för deras skull!!
Det ska bli kul att få följa deras resa med både den här lilla sötisen och det andra 4 åriga nyförvärvet som finns på gården.

Stort grattis till er!!! <3

(Lånade bilder)
 

Skithäst!!

Alltså....jag måste ju ha världens skitaktigaste häst!!!
Han ska vara vit, men ikväll vid intag va han allt annat än vit...suck.

mittlivmedsune.blogg.se

Här på bloggen kommer jag att skriva om mitt liv med min American Paint som heter Superior Son of a Gun men som i vardagen kallas för Sune.

RSS 2.0