Svettig häst

Igår äntligen kunde jag motionera hästen....vi har haft så hårt i backen efter köldknäppen som kom förra veckan att det inte gått att träna hästarna normalt. Det har endast gått att skritta. Men nu efter några dagar med + grader och dessutom regn så har marken blivit mjuk och fin igen. Jag longerade Sune fri igår...och han hade hur mycke energi som helst i sig, det tog ett bra tag innan han lugnade ner sig. När vi sen va klar så fick Sune duscha...han va nämligen toksvettig. (all päls hjälper till att han blir svettig)
Och tanken är att jag ska hoppa upp och rida ikväll....beroende på vilken tid jag kommer till stallet, jag ska nämligen hämta hem bilen så varit på lagning (bränslepumpen är bytt).

Om inte annat så blir det en snabblongering. Men röra på sig ska han iaf göra.
 
 

Trött i kroppen och ont i örat

Det känns som om kroppen är 100 år....nacken är stel & axlarna är spända. Örat värker långt in...hoppas bara jag slipper öroninflammation. (gösses vad jag klagar)

Jaja, livet går vidare i vanliga gängor. Stalltjänsten i morse gick trögt, jag tog på regnjackor på hästarna då dom som vet hade lovat regn....men än så länge har det inte regnat. Det kommer kanske senare i kväll. När jag kommer till stallet efter jobbet idag har jag 2 boxar kvar att mocka, slänga in hö, fylla vatten, fixa kraftfodret, mocka paddocken, fylla vatten i hagarna, ta in hästarna och fodra natt. Efter jag är klar i stallet ska jag åka hem och gå med hunden och sen duscha hett...efter det blir det soffläge en stund.

Många strängar på lyran

Ja, igår hanns det med ett gäng saker. Skönt så här innan vintern.

Åkte och fixade ut alla hästarna och stallet....men kunde inte slänga in natthö då det va slut på hö inne. Åkte sen hem och gick en promenad med Arrax. Fixade gofrukost (frunch) och avnjöt den i soffan kikandes på datorn.

När jag ätit klart gick jag ut med Arrax så han fick leka med grannhunden.

Strax inna 14 åkte jag tillbaka till stallet eftersom jag och Maria hade bestämt att åka och ta ner beteshagen vid 14 tiden. Men innan så drog vi fram badkaret med stolp och tråd från hagen vi tog ner hemma hos henne innan hon flyttade, som vi haft stående bakom stallet. Badkaret och stolparna blev rengjorda för att underlätta nästa gång sakerna ska användas.

Jag körde in en ny höbal till stallet inna jag bytte till skopa....lättare att ha stolp och tråd liggandes i skopan när dom ska fraktas 1 mil.
 

Sagt och gjort....jag och Maria satte oss i traktorn och styrde mot betet. Skopan blev full med råge då betet är rätt stort. När vi kom tillbaka till stallet så ställde vi undan alla stolpar och tråd under tak och badkaret la vi upp och ner efter en vägg som inte skottas vintertid.

När vi va klar med det tog vi in avelstanterna och flyttade sen över pojkarna till "tanthagen"...nu skulle det köras i paddocken. Paddocken har ju frusit lite ojämnt...så med traktorns hjälp så fixade vi till den så den blev hyffsat plan. Det är ju bättre att den fryser plant än guppigt. Helst när den ska ridas på.
Resultatet blev så pass att det endast finns en grop (0,5*0,5m) på ena kortsidan kvar. Men nu vet vi om den så då får vi helt enkelt rida runt den tills det kommer snö.

Hästarna fick komma in och jag tog och borstade igenom Sune rejält. Började med ryktsten, sen med hårdare rotborste och avslutade med den vanliga "sköna" borsten och lite glansspray. Flätade om svansen och smörjde hovarna.

Nattade hästarna och åkte sen hem och duschade. Kikade lite på tv och allmänt slappade i soffan. Gick en prommis med hunden vid 22 tiden och jäklar va kallt det va...brrr!!

Klockan 5 i morse satte jag mig i bilen och styrde mot stallet igen....6,30 var det dags att åka till jobbet. Sitter nu på jobbet och lääääääängtar till lunch. Jag ska ha lunchdate med Anna =)

Kallt

Nu har det varit minusgrader några mornar när jag åker till stallet vid 5. Sen på dagarna blir det sol och finväder som tur är. Men jag vill verkligen inte ha vinter!!! Bor kanske på fel plats för att slippa den....hmm. Men det är skönt att komma hem på kvällarna i värmen iaf....se bara på småpojkarna =) Dom har rätt lika sovstil.

Idag ......lite senare, ska beteshagen ner...så jag har lånat en traktor för att underlätta fraktning av alla stolpar och tråd. Sen ikväll innan intag av hästarna ska det bli en genomborstning och fix med Sune. Han fäller så mycke att man kan tro att det snöar inomhus när man borstar honom. Sen måste jag kolla till såret han fick igår också....det hade nämligen gått vilt till i hagen igår. Sune hade stryptagsmärke/sår på strupen när jag tog in hästarna.
 
 

Torsdag

Ja, då har det blivit torsdag igen...och en snöig torsdag dessutom =( Jag HATAR snö!!!)

Med sommardäck och mammas lilla framhjulsdrivna bil blev det lugn körning i morse. "Stallvägen" va som en snorloska.

Alla hästar fick regntäcke på sig idag....dom små blir så söta när dom får på sig täckena. Love tycker det är lute läskigt när täcket ska på, men tycker det är skönt när det sen är där det ska vara....medan Frans inte bryr sig för fem öre. Han är verkligen som en gammelhäst =(

Sitter på jobbet nu och är dödstrött....inte en enda timmes sömn inatt =( Ögonen känns som slippapper.

Lite Sune:
Kiropraktikern va och kikade igenom Sune i veckan och han hittade 2 små saker som han fixade till, så idag är det meningen att jag ska rida. Sune är inte riden på 4 veckor i morron (fredag), han är endast linad. Han är linad inspänd, lös, med bommar, utan bommar, med upphöjda bommar och med litet hinder. (han gillar att hoppa)
Men så idag gäller det...och då bjuder han där uppe på snö.....blä!!
 

En dag som mig.

Nu när jag börjat jobba igen så blir det många aktiva timmar. Jag börjar med att åka till stallet strax efter 5 på morron, fodrar, tar ut alla hästar och mockar 2 boxar, sen åker jag till föräldrarna och tvättar av mig och byter om....lämnar hunden och åker till jobbet. Jobbar 7-16.

Efter jobbet åker jag hem till föräldrarna och hämtar hunden och sen till stallet.
Mockar resterande boxar, fyller vatten, höar, fixar kraftfodret och sopar gången. Dom dagarna jag motionerar Sune så gör jag det vid den här tiden
 
...jag vill att allt i stallet ska vara klart innan jag motionerar kusen. Efter motionering och efterskötsel så tas dom andra hästar in sen fodras det kväll. Sen, sen får jag åka hem.

Just nu sitter jag i soffan och kikar lite på tv och har en hund på fötterna och en katt i soffan.

Hur ser era dagar ut?

mittlivmedsune.blogg.se

Här på bloggen kommer jag att skriva om mitt liv med min American Paint som heter Superior Son of a Gun men som i vardagen kallas för Sune.

RSS 2.0