Ingen ridning

Hade tänkt motionera Sune igår efter jobbet, men strax före lunch fick jag SMS om frågan att jobba på macken på kvällen då en av tjejerna låg sjuk. Så sagt och gjort...direkt efter arbetet 7-16 så åkte jag till macken och jobbade till 22.

Idag känns det kan jag säga...ögonen vill blunda, kroppen vill ligga ner och vila och hjärnan hänger inte med.

Förhoppningsvis orkar jag göra nåt med han ikväll efter jobbet...

Söndag

Åkte ner till stallet och gick upp till hästarna på betet och kollade att dom mådde bra. Sune va vääääldigt kelsjuk...som vanligt :)
 
Började jobba 16 på macken. Och när jag jobbat på macken så har jag såå svårt att slappna av när jag kommer hem...så i vanlig ordning så satte jag mig och kikade på tv några timmar. Efter tv-koll så brukar ögonlocken ramla ner....hahah.

Helgen som va

Jag hade lovat bort mig som speaker på tävlingen på Färsta på lördag förmiddag då jag skulle jobba på macken på eftermiddan/kvällen. Många nya ekipage startade och det är ju superkul att det kommer fler in i sporten. :)

Jag satt och tänkte lite under tiden som speaker...för bara några år sedan fanns inte tanken på att jag överhuvudtaget skulle hålla i en mikrofon...och allra helst prata i den där folk hörde. Nu har jag kommit så långt att jag sjunger karaoke ute bland okända.

Fredagsgöra.

Hade semester från jobbet, skönt!! Tillbringade hela dagen med hunden, lekte, promenerade och kammade. Sen på kvällskvisten åkte jag ner till Sune, longerade honom med Pessoaselen över bommar...han va lyhörd och duktig. När jag va klar med Sune så kom Maria ner med Woody, han skulle friseras inför tävlingen som WINN anordnat på Färsta. När Woodan va snygg i "håret" så åkte vi in till Färsta. Maria skulle lämna alla saker samt hästen där över natten. Efter allt va urpackat så sadlade hon på och gick mot ridhuset. Väl där så började hon med att longera...hon visste att Woody hade lite överskottsenergi i sig :)
Och jag fångade det på bild....dock väääääldigt suddig, men man ser ändå att det är Woody. Han gjorde fina caprioler :)
Efter att han "skuttat" av sig så hoppade hon upp och red.
 

Student

Idag tar världens bästa Moa student!!!!
Tänk att den lilla tjej som for runt på på ponny för bara några år sedan redan ska ta studneten. Vart tog alla år vägen?, jag har ju inte blivit äldre ;)

Ps. bilden är lånad

Regnade lite igår

När jag åkte hem igår så va himlen helt öppen och det åskade på som bara den. Ilade hem då hästarna stått ute hela dagen i regnet...trodde jag. Pappan i huset hade varit hemma och snällt ng tagit in alla hästar när det börjat åska...som dom hade sluppit regnet :)

Men jag åkte ner till stallet ändå direkt....för efter samtal med mamman i huset över telefon på hemvägen så bestämde vi att hästarna fick gå ut med regntäcken om det slutat åska. Så när jag kom till stallet så hade det inte åska där på ett tag...så jag klädde på dom regntäcke och släppte ut dom....gisa om dom vart nöjda över att slippa stå inne. :)

Ridningen hade jag redan mitt på dagen avpolleterat...hade ingen lust alls kan jag säga. Har tidigt i mitt hästliv upptäckt att rida när man inte har lust inte ger nånting...eller jo, det kan ge en orättvis behandling av hästen. Lika bra att låta han stå och behålla sin glädje.
 
I kväll hoppas jag att vädret är med mig...för ikväll ska det tränas :)

Nöjd

Fixade lackförseglingen så bilen är helt klar :) nu jäklar är den svart igen.
 
Efter att jag va klar så åkte jag ner till stallet, där höll Moa på att städa rummet som bäst. Väntade tills hon va klar. Vi skulle ju rida :)
 
Sune va super även idag.....satt lite fast i vänster sida direkt men efter lite uppvärmning så ordnade det upp sig. 
Hästarna blev genomsvettiga, så det blev dusch för båda två.
När vi gjort klart hästarna efter ridningen så satte vi oss på altanen och pustade ut....hundarna sprang runt som yra höns :) Lyckades få till en bild där alla tittade in i kameran....kan avslöja att det inte är det lättaste. 
 
Det känns riktigt skönt att vara tillbaka helt i sadeln igen efter allt som va i vintras. Jag vill tacka Regina som tog hand om och tränade Sune under den här tunga tiden jag hade <3
 
Sen nu vill jag tacka familjen Olsson Nyman....det känns skönt att nu är så peppande....Tack!!!

Bilvård

Bestämde mig på förmiddan att jag skulle ägna lite tid till bilen eftersom vädret va mulet men varmt. Sagt och gjort åkte jag på macken och tvättade bilen, lånade polermaskinen av pappa och åkte hem och vaxade :) ställde in bilen i carporten för att vara säker på att slippa sol. Och naturligtvis kom solen fram rätt direkt när jag parkerat bilen. 
 
 
Ridning blir senare i kväll med Moa. :)

Bara att hoppa upp

 
I går kväll efter att Moa slutat jobbet så red vi. Sune hade då stått i 4 dagar pga väder och mitt mående. Men det är så skönt på sommaren.....för efter 4 vilodagar är det bara att hoppa upp och rida direkt. Han va lugn, harmonisk och samarbetsvillig. Vi tränade förvända galopper, samling och styrning för ben. Han va riktigt fin :) 

mittlivmedsune.blogg.se

Här på bloggen kommer jag att skriva om mitt liv med min American Paint som heter Superior Son of a Gun men som i vardagen kallas för Sune.

RSS 2.0