Liten sammanställning

Har inte haft tillgång till dator på några dagar...så jag tar en sammanställning nu istället :)

1. Förra veckan så hade ju Sune en förtjocknad på vänster sida ovanför mungipan...och den höll i sig i 3 dagar, men det gick att motionera honom som vanligt ändå :) Har inte tokjobbat han nu på slutet då han kommer få en viloperiod på 2 veckor. Har trappat ner träningen så det inte blir ett tvärt avbrott. Jag åker med Maria till Tyskland (Kreuth) i morron efter lunch.
På den här bilden visar han hur Sune ser ut när han är sur.
_____________________________________________________________________________________
 
2. Sen har jag haft Walle hos mig några dygn oxå...det va allt för länge sen han va hos mig...så vi tog igen all den tiden kan jag säga. Han va med mig precis hela tiden. Och på morron när man vaknar så ser man den lilla killen liggandes bredvid under täcket.
Gulle gris <3
________________________________________________________________________________________
 Lägger in en bild lite så här på slutet. Bilden visar hur det vanligtvis brukar se ut, i Söråker "Guldkusten" skiner solen och över Ljustorp´s hållet hänger regnet :)
 

Bett

Åkte ner till stallet till 10, tänkte jag skulle honna motionera kusen innan det utlovade regnet började. Men jag började med att fixa stallet och sätta på strömmen i hagen då båda pojkarna stog med huvud och hals utanför hagen...sen när jag skulle hämta Sune så stog pojkarna längst ner i hagen. Visslade på Sune, han kom direkt :)
 
Tog in han in i boxen (brukar kissa direkt) medan jag plockade fram utrustningen. Såg när jag borstade att Sune va lite svälld på vänster sida ovanför mungipan....visste inte om jag skulle rida eller låta han vila...han kan ju faktiskt ha ont där. Det jag tror har gjort han svälld är bett av nåt flygfä. Jag sadlade på och gick ut i paddocken. Kände direkt att han inte riktigt ville ge mig huvudet till vänster....men han gjorde inga protester när jag fortsatte be, så jag bestämde mig för att fortsätta rida. Red lite förvända galopper, förflyttningar och styrning idag...gjorde några byten på både raka och böjda spår. 
 
När va klara duschade jag av svetten och lät han beta medan han torkade. Efteråt smörjde jag hovarna (torrt underlag överallt), mulen och sen tog jag på regntäcket. Tror Sune tyckte det va skönt med täcke...det såg ut som han njöt iaf. 
 
 

Jag som aldrig vinner

Precis som rubriken säger, jag är inte den som är född under rätt stjärna. Men den här gången vann jag :) budade på en kamera och vann budgivningen :)
Så idag kon ett paket med posten och däri låg kameran med tillbehör. 
 
Nu och förhoppningsvis ett bra tag framöver kommer jag har roligt med min kamera och eventuellt kanske få till nån bra bild :) Ska bara köpa ett minneskort först. Det blir morrondagens måste ;)

Dubbelt upp

Idag är en sån där dag som innehåller dubbeljobb. Först jobbar jag 7-16 och sen direkt (efter klädbyte) när jag kommer hem börjar jag 17-22.
Som tur är har jag världens bästa Moa som lovat fixa till Sune. Mocka, fylla vattenhink och fixa foder. Tack snällaste Moa!!! <3

Så idag får Sune en vilodag...igår fick han minsann röra på sig lite...det blev tömkörning. Moa red samtidgt...och det är ju såå mycket roligare med sällskap när man ska "hästa" :) Kan ju bli intressant hur det blir när Moa flyttar om 2 veckor...då är jag helt solo singelkvist i stallet :(
 
Moa och "Tiny" på en av årets tävlingar.




Kvällsmotionering av djuren

Jag åkte till THF i morse för att kolla på kvalitetsbedömningen som hölls där. Riktigt fina hästar fanns det där, och vissa var det svårt att tro att dom faktiskt bara är 4 år. Dom är ju fortfarande bara bäbisar. 
Kikade tills alla hoppat uppsuttna för sen var det visst tre stycken som skulle löshoppa, dom struntade jag i. Lite kul var det oxå att det va ett ekipage från Söråker med....dom skötte sig bra och hästen fick med sig ett diplom hem :) Stort GRATTIS till er!!
 
Då dagen bjudit på varmt och soligt väder så åkte jag ner till stallet nu ikväll....det är inte snällt att motionera när det är som varmast om man inte behöver. Så jag tog och tömkörde ikväll igen, det är ju så kul :) och ikväll bjöd Sune på ett riktigt fint träningspass. Han gjorde allt jag bad om...ökning, samling och förflyttningar :)
 
 
När jag sen när jag kom hem igen så lekte jag med hunden.....han tycker det är alldeles för varmt dagtid. 
 
Hmmm, det blåser nog upp till oväder ikväll igen. Tror jag går in och hoppar in i duschen Och slänger mig i soffan ett tag.
Vad har ni gjort idag?

Tömkörning

I kväll fick jag ett infall att jag skulle tömköra Sune, det är säkert  snart 1 år sen sist. Han gick riktigt bra trots att det va så länge sen....på slutet gick han superbra och samlade sig direkt jag bad om mer samling. 
Men innan vi kom till själva träningen så hade Sune sett till att jag skulle hålla mig varm :) han hade nämligen rullat sig!!!! Och då menar jag inte bara lite damm utan LERA!! Så det va bara att köra 3 stegs borstningen :) 

Branden i Sala

Tänker på alla stackars människor som är tvungna att överge sina hem och flytta sina sina djur i säkerhet. Hoppas att branden snart är kontrollerad!!

Tack och lov finns det väldigt snälla, generösa och hjälpsamma medmänniskor som hjälper till.

 

Skydd

Igår när jag åkte hem från jobbet satt jag och funderade på om jag inte hade nåt flygtäcke nånstans.....så när jag kom hem så kollade igenom mitt täckeslager...och där låg det. Inte ens öppnat...inhandlat på halva REA-priset för säkert 7-8 år sedan. Bestämde mig direkt att Sune skulle prova...och kunde han ha det så var det bara ett plus. Han passade som handen i handsken i täcket...och direkt när han fått det på sig blev han lugnare (innan sprang han och skrapade sig mot träden för att slippa alla bitande odjur).

Hästarna hade fått kommit in i stallet under dagen då det varit som varmast och mest flygfän...och precis kommit ut när jag kom net till stallet vid 18,30 tiden.  Tror hästarna mådde bra av att få vara inne den "Värsta" tiden på dygnet för "bullarna" på Sunes kropp hade minskat i antal :)
Bestämde mig då för att Sune skulle få sig en vilodag....han såg ut att trivas med sina kompisar. Ylli har ju inte fått gått med pojkarna på ett antal veckor då hon blir dålig av gräset och Tiny har ju varit på tävling i hen hel vecka....så nu njöt Sune av att ha alla sina polare i samma hage :)
Jag tog inte med mig Arrax till stallet heller, det va alldeles för varmt för honom. Han hade det mycket bättre hemma liggandes på altanen.
 

Så här beter sig vissa

 

Verkar som dom bitande flygfäna gillar Sune :(.... Trots flugmedel.

Han har sett ut såhär två kvällar när jag tagit in hästarna....det är fasen bättre hästarna får stå inne dagtid då bitdjuren är som värst, för att sen gå ute på natten. 

 

mittlivmedsune.blogg.se

Här på bloggen kommer jag att skriva om mitt liv med min American Paint som heter Superior Son of a Gun men som i vardagen kallas för Sune.

RSS 2.0