Dåligt med uppdateringar här

...och det beror på att jag känner dålig inspiration efter alla motgångar...och ja, jag vet att det alltid blir motgångar det är inte det, men varje gång det ska göras nåt resultatgivande från all träning med Sune så händer det nåt/gör han sig illa.
....jag glädjs åt att det gått så kolossalt bra för Maria & Woody i år....det har verkligen lossnat hos dom! =)
Sen att det går superbra för Moa & Tiny är naturligtvis också jättekul...lill Moa. Kommer ihåg från början av hennes tävlande inom western...då va hon inte gammal. Jag fick agera "mamma" till henne några gånger då hennes föräldrar inte kunde vara med på alla tävlingar.

Angående Sune så ska jag låta kiropraktikern kika igenom honom igen och sen ska det vintertränas...OM det går att rida han i vinter vill säga. Han är inte världens snällaste vintertid....hmm. Han är verkligen som Dr Jekyll och Mr Hyde. Och ändå har han humör så det räcker sommartid också, men då går det att säga till honom utan att riskera att bli slängd i backen.

Måste bara visa den absolut sötaste figuren jag såg på Paint Championatet!!
 



Född under fel stjärna

Jag måste verkligen vara det, det kan inte BARA vara otur.

Torsdag morron när allt är klart för avfärd skulle jag bara åka ner till mamma och hämta henne så hon kunde ta bilen och hunden medan jag va borta....när jag kommer tillbaka till stallet och tar ut Sune för att sätta på honom hockeymunderingen ( transportskydden) så ser jag att han rullat...det va spån fulla hästen OCH blod på framsidan av bakkotan och ena framkotan. SUCK.....typiskt Sune att göra illa sig.

Jaja, vi lastade och åkte iväg. Väl nere på plats så red vi....Sune kändes inte helt som sig själv. Det kändes som om det va nåt i ryggen (igen)....han visade ingen hälta men liten rörelsestörning i VB.
Fredan kom och jag tog ut Sune och linade honom kl på morronen för att se hur han såg ut....han va sämre =(
Fin födelsedagspresent han gav mig!! =(

Snälla Catarina (Moa´s mamma) gav mig en massage på Sune i present...tack snälla Catarina.
Lördag kom och jag linade Sune på fm och red på em....han kändes inte helt okej nu heller men mycke bättre =) Då kändes det som om jag skulle kunna tävla på söndan....jag hade bara anmält till 3 klasser....2 på fredag och 1 på söndag.
Söndag kom och jag tog ut Sune på linan för att reka igång honom på förmiddan....då tar han och går omkull!!! Han skrittade först några varv och sen joggade 2½ varv innan han gick omkull....efter han legat och sprattlat på rygg kliver han upp och fortsätter jogga som om ingenting hade hänt. Jag bestämde då direkt att även stryka den sista klassen. Vi skulle ha varit in i en westernriding klass med 8 byten och det kändes inte som om jag ville kräva det av Sune då han uppenbarligen hade nånting fel i ryggen.

Nu har han fått vila i 2 dagar och i morron ska jag motionera honom igen och då se hur han rör sig.
Hur som helst så ska jag ringa kiropraktikern för en genomgång av Sune.

Men för Maria & Woody gick tävlingen superbra. Dom va placerad i alla sina klasser och tog hem 5 medaljer Jag är såååå glad för deras skull.


Idag var det skoning av pojkarna....och hovis kände ingenting annorlunda med Sune.
 

Förkyld

Jäkla otur man har alltså!!
Började med att jag blev snorig i torsdags....igår kväll började halsen göra ont och nu kommer hostan krypande =(
Hade tänkt att jag skulle rida i morse innan utsläpp av alla hästar...men jag orkade inte, kroppen är helt matt. Jag longerade istället...han fick röra på sig i alla fall.
Hoppas för guds skull att förkylningen har gått över innan tävlingen nästa helg.

Paint EM i Kreuth

Oj, vart ska jag börja, det är så mycke att berätta....och det blev inga uppdateringar här på bloggen heller, vi hade inget internet =(

Vi (jag, Maria och Marie) åkte från Söråker runt 8,30 och skulle då ner till Åtvidaberg för nattvila (57 mil dit). När vi kom fram så bjöds vi på god middag, trevligt sällskap och sköna sängar. Vi fick även en rundtur i hagarna och kikade på alla hästarna. Vi planerade att åka vid 7 tiden på morronen igen så vi klev upp i tid och åt en god frukost som även den bjöds på =) Tack för allt familjen Berndtsson.

Vi åkte vidare...och nästa stopp skulle vara i Hörby, efter lite felkörning så kom vi ändå fram i god tid (49 mil till). Stallade in Woody, gav han mat och vatten och sen åkte vi och åt med dom vi skulle samåka med. Efter att hästarna senare blivit nattade åkte vi hem till Malin Billberg som snällt gett oss tillgång till övernattning...Tack snälla Malin för det!
Hos Malin bokades det båtbiljetter hej vilt av Ebba. Innan läggdags så blev det champagneskål inför Tysklandsresan.
5 nästa morron hade vi lastat alla 3 fuxpojkar och åkte mot Tyskland. Kl. 9 skulle båten gå från Danmark till Tyskland så det va bara att se till att vi hann dit.
Båtresan tog ca 2 timmar och det va bra sjöväder...lite dimmigt dock.

Maria passade på att vila lite.

Äntligen framme i Tyskland...men nu väntade det en låång resa till...men det blev 2 stopp efter vägen, ett tankstopp och ett matstopp. När vi äntligen kom fram till Kreuth och tävlingsplatsen stog miltalet för vår del på 149 mil totalt. Vi lastade ur hästar och alla saker. Vidare åkte vi till hotellet (lägenheten) vi skulle bo på och checkade in. Vi installerade oss och gjorde ganska snart god natt.
 
 
 
 
 
 
 
Lördag och söndag var det ingen tävling, så då gick vi mest runt och tittade på allt...det fanns massor att titta på då tävlingsplatsen va hur stor som helst. Vi kikade också på när folk red sina hästar.

När det så blev måndag så var det dags för tävlingsstart....men inte för Maria hon hade inget första dagen. Vi tillbringade många timmar på läktaren och tittade på fantastiskt fina hästar/ekipage.
 
Tisdagen kom och Maria & Woody skulle ut på tävlingsbanan för första gången....det  va dags för Halter. Woody gick hem hos domarna och drog hem 2st guld.
 
Under hela tävlingsperioden drog Maria & Woody hem  guld och 1 brons (i Huntseat eq.) men Woody passade på att ta en extra medalj...i nations cup. Nations cup är lg från varje land som möts i olika grenar och alla poäng räknas ihop efter att det sämsta dragits bort. Norden (The vikings) tog hem bronset. Det va hur kul som helst...och vilken stämning på läktaren!!! WOW!!!
 
 
Efter att tävlingen va slut gick Maria, Ebba och Malin ut med sina respektive hästar i solen så jag fick ta några bilder. Blev rätt nöjd med bilderna faktiskt...och med tanke på att dom är tagna med telefonen.
 

Söndag morron kl 5 hade vi lastat alla fuxpojkar och styrde ekipagen norrut mot Sverige igen.
 

Även den här gången bjöd Malin in oss och Woody på övernattning....tack snälla!!! Jag vet själv hur det känns efter man varit iväg på tävling...man vill helst av allt vara ensam och bara  vara.
Måndag morron kl 7 lastade vi Woody igen och åkte norrut....men både vi och stackars hästen va alldeles förtrötta så vi bestämde oss för att stanna hos familjen Berndtsson igen innan vi körde sista biten hem. Även denna gång bjöds det på kanongod middag OCH frukost. Supertack igen !!!
 
Tisdag kl 17 kom vi hem på gården....pust....gissa om det va trötta, sega och matta människor och häst som klev ut....ojojoj. Det kändes i kroppen kan jag lova.
 
 Stort TACK till alla som gjorde den här resan till det den blev och ett extra TACK till Maria som ville ha med mig! =)

mittlivmedsune.blogg.se

Här på bloggen kommer jag att skriva om mitt liv med min American Paint som heter Superior Son of a Gun men som i vardagen kallas för Sune.

RSS 2.0