Vårkänslor

 
Åkte till stallet med ett leende på läpparna...efter en långprommis med hunden och god frukost så skulle jag äntligen få komma och gosa med Sune. Började med att mocka till Sune och Fröken (Anna är hemma hos sina föräldrar över Påsk), bytte vatten och la in hö. Tog in Sune och gjorde klar honom för motionering....han va gosig som vanligt. Longerade honom några minuter innan jag hoppade upp och red. Böjde och flyttade runt honom på planen och avslutade med ett galoppombyte åt varje håll.
Efter stallet åkte jag till föräldrarna...pappa fyller år idag. Mamma bjöd på mat (snitzel, potatis och grönsaker) och sen blev det tårta till efterrätt.

Börjde jobba på macken 17,00 och slutade nyss (22,00)...så lite nervarvning framför tv:n blir det nu innan sängen får sällskap.

I morron väntas en hel del utsläpp av hästar, först Moa´s och sen dom i vårt stall.

Repris

Gårdagen va så härlig att jag tar en repris idag.

Vädret va underbart & hästen va lugn och medgörlig...det är lite konstigt, när andras hästar kan bli lite tokig när vårkänslorna infinner sig så blir min "som vanligt". Han är verkligen Dr Jekyll och Mr Hyde min "lilla" vita springare.

Jag longerade innan jag hoppade upp och red...sen blev det lite böjningar och flyttningar. Idag ska det fortsättas att flyttas, böjas och backas. Kanske kan det bli några byten oxå =)

Ny smak

Står på macken och jobbar när jag går till kylen och ska ta mig nåt att dricka...ser 2 nya smaker på Loka, bestämmer mig för att prova en av dom...och gösses vilken god!!! Smakar underbart.

Ser bättre

Äntligen börjar synen komma tillbaka....nu ser jag tangenterna på datorn och suddiga bokstäver på skärmen...men jag ser vilka bokstäverna är åtminstånde. =)
Kan även urskilja bokstäverna på telefonen (SMS) det känns bra.

Morronen har varit superlugn....slappat på soffan mest hela tiden...ska åka till stallet för lite hästmotionering om en stund. Efter det åker jag till mamma och snyltgästar...hihi...ärrå...hon bjöd in mig på mat innan jag ska åka och jobba kl. 16,00-20,0. Det stängs tidigare på macken ikväll (2 timmar), så det blir ett kort arbetspass.

En massa prat

Åkte till stallet vi 11,30 och mockade och fixade....meningen va att jag och Maria skule rida tillsammans....men hon va inte hemma., hon skulle äta påsklunch hos sin mamma. Men jag blev kvar i stalet och surrade en hel del med en "gammal" kompis från ungdomen. Vi satt ute i solen på spänbalarna och prata medan hundarna busade i snödrivorna. Maria kom hem vid 16 tiden, men då kände jag inte för att rida...utan Sune fick vila idag. Det ska vara soligt i morron oxå så då ska jag rida. Har lovat Anna att motionera Fröken oxå....så i morron blir det 2 hästar att träna.

just det, jag åkte ner och tog in Moa´s hästar för en stund sen oxå...och nu sitter jag och spanar på Let´s dance =)

Hästvakt

Åkte ner till Moa och tog ut hennes hästar strax före 7, mockade och bytte vatten samt la in fodret för natten så det bara är att ta in hästarna ikväll. Arrax fick vara ute och kolla läget...och det gör ju han med råge. Han gillar att komma ner till Moa....han börjar pipa när jag svänger ner på hennes väg. Och han piper aldrig annars. Men hon har två hundar som Ax brukar få busa med.


Moa har en katt oxå....och han har adrig vågat visa sig för mig nån gång då jag varit hästvakt...men förra gången som va id jul....då kom han fram och jag fick klappa honom....och nu den här gngen kom han fram direkt =) Han har nog insett att varken jag eller hunden är farliga.

Uteritt

Anna ringde och pratade lite medan hon körde ut mot stallet och då bestämde vi att i skulle träffas i stallet och rida ut i skogen
Sagt och gjort...jag packade in hundarna i bilen och styrde mot stallet. Vi mockade och gjorde klart själva stallet innan vi tog in hästarna. Båda hästarna fick longeras lite och sen hoppade jag upp och red på plan medan Anna longerade klart Fröken. När hon va klar red vi iväg mot skogsbanan....det va rätt jobbigt för dom att ta sig fråm då det inte varit riktigt skottat på hela vintern och det inte va riktigt med fäste. Sune gillade verkligen att få komma ut i skogen och spana på alla saker som håller på att tina fram ur snön. det syndes på ögonen på Sune att han va nöjd efter ridturen.

Vi släppte ut hästarna i hagen igen och sen åkte jag ner på macken och köpte lite mjölk innan jag åkte hem.
Väl hemma gav jag hunden mat och gjorde mat till mig själv. Känns skönt att ha varit ute hela dagen i solen...så nu sk ajag sätta mig och spana på en film innan det är dags att ta mig och hunden ner till Gläntan och ta in Moa´s hästar....jag är hästvakt i påsk då dom åkt upp till stugan i Vemdalen.

Tråkigt besked

Jag har ju sett så dåligt några dagar nu...så har ni sett att det ser konstigt ut här på bloggen beror det på att jag inte ser vad som står på skärmen och inte ser jag vilka bokstäver som står på tangenterna på datorn heller (= Att synen blivit så dåli beror på all inre stress (ang jobbet nerläggning)...allt har satt sig på synen. Och eftersom jag inte ser som jag ska så kan jag inte stå i kassan på jobbet...ser ju inte vad som står på prislappanra eller skärmen...så jag fick hör igår att då var det ingen idé att komma på jobbet. Jag menar....jag har stått och packat all varor som kunderna köpt sen i måndags....men nu funkade visst inte det heller.
SUCK...man vill ju inte få löneavdrag om det finns andra arbetsuppgifter.

Jaja....bara att inse fakta....va hemma och få inga pengar.

Älskade ängel

Åkte till stallet och fixade klart där...tog in Sune och bjöd honom på en rejäl borstning med bådegummiskrapa, rotborste och dammborsten. Sen var det dags att sadla och tränsa....jag började att longera honom några minuter och han visade sig från den bästa sidan...så jag hoppade upp och red after bara några minuter. Red böjningr och bogflyttningr...kontraställde och rättställde i båda varven. Efter ridningen bjöd jag på lite massage och mer borstning. Han fick bara "pyjamasaen" på sig när jag han fick gå ut i hagen igen...tyckte det va så varmt att ha dubbla täcken.

Tog ett fota på en av velsstpna som finns i stallet...ena ska ha föl i slutet .av April...så hennes mage har svällt ut rättt ordenligt-

Guldkustenär

Ledig dag och solen lyser som aldrig förr. Håller på att tvätta, har dammsugit och dammat av...för gu va dammigt allt va. Gått en prommis med hundarna (Walle är här) och sitter nu på altanen och njuter i väntan på att tvättmaskinen ska tömmas.

Åker mot stallet lite senare idag...så Sune får vara ute i hagen/solen så länge som möjligt innan han ska få jobba. Håller han sig på mattan idag så blir det ridning.

Och lite prat om jobbet måste jag få in oxå.....nu finns det NADA kvar att köpa...men trots det så kommer kunderna med överfulla korgar/vagnar...men det mesta som köps nu är fotbollsskor, strumpor och mössor. Det är så påtagligt att det är slut med det roliga jobbet och dom underbara kollegorna inom en mycke snar framtid...kanske redan den här veckan. =(
Jag kommer att sakna allt vad USPORTS Birsta gett mig.

Skor

Jag bara orkade inte blogga igår....va helt slut efter jobbet. Vi hade nämligen kanonpris på skor, 300/par oberoende på vad dom kostade innan och sen dras det av 70 procent i kassan.....så 90 kr paret kostar skorna, gissa om folk köpte skor. Sista kunden va va naturligtvis en av dom besvärligaste oxå....så vi fick jobba över oxå =(
Nu är det snart dags attt åka in igen och försöka rensa i allt kaos som kunderna ställer till med när dom river och sliter i allt. Ha det

Ha de bäst!!

Hulligan

Idag va Sune på hugget...han bjöd upp till fajt utan att blinka.
Började lina honom helt oinspänd för att mjuka upp och värma upp musklerna. Spände in honom och brjade jobba...han skötte sig utmärkt, men så hörde han nåt i skogen och då var det kört...han lyssnade inte för fem öre, han bara gick emot allt jag bad honom om.. Eftersom jag inte godtar att han gör som han vill så tog jag itu med problemet och bad honom jobba mer och bättre...han gillade INTE att jag bestämde...men vem bryr sig oom vad han tyckte just då....han skulle bara jobba och göra det som jg ville.
Efter lite olika övningar och lite övertalningar så slappnade han av och gjorde som jag bad honom attt göra =)
Belöningen blev attt bli utsläppt från inspänningen och en massa borstning och klining när vii kom in tillbaka till stallet.

Sovit i 6 timmar

Hahahaha....tror hunden blev trött föut....nu vaknade han....efter 5 timmar på altanen. HAn får nog vila i bilen medan jag fixar stallet sen. Vill inte köra slut på honom.

Slagpåse

IBloggade aldrig nåt igår...funkade inte riktigt.
Åkte till stallet som vanligt efter jobbet för att fixa och dona samt motionera hästen. Anna åkte med från jobbet. Efter motionerandet så borstade jag av Sune riktigt med gummiskrapa. Han fäller som jag vet inte vad. Fick naturligtvis ett hårstrå i ögat...och jag verkar vara lite halvallergisk mot Sune så ögat svullnade på ett kick.
Har inte känt av håret från honom förut utan bara hans saliv. Låter kanske konstigt, men han gillar att pussas, gosa, pilla och allmänt vara nära....och kommer han i kontakt med min hud så får jag utslag direkt och det börjar klia.
 
 
Så i morse när jag vaknade och tittade mig i spegeln såg jag ut sån här
 Förstå vad folk hade kollat på mig och vilka konstiga frågor jag skulle fått om jag åkt och jobbat idag...så jag bestämde mig för att vara hemma och inte visa mig för alla kunder. Säkert om jag blivit slagen eller nån annan uppluftande fråga.
 
Så idag har jag varit ute i det vackra vädret och och lekt med hunden, kastat freesbee och boll så han har fått sprungit och blivit trött. När vi kom in gick han ut på altan och la sig och där ligger han än... =)
 
Ska åka till stallet lite senare och motionera Sune samt kolla hur Fröken rör sig...hon gick omkull igår på plan när Anna longerade henne.
 

Fötterna känns

Ja, nog vet jag om att jag har fötter....efter 8 timmar stående eller gående på ftterna så ligger dom nu i högläge och vilr inför morrondagen då 7,5 nya timmar väntar.

Efter jobbet så kände jag mig hungrug...så det blev till att sväänga in på macken och ta en korv med bröf =)

Hämtade hunden hos föräldrarna innan jag styrde hemåt...och stallet gjorde jag klart innan jag började jobba. IKusen får vila idag och ladda inför i morron då han ska få jobba.

Städat

Idag var det stängt igen pga städning.
Och i moron har jag fått ändrat arbetstid....ska jobba 12-20,30 och sen hea blir det extrajobb hela helgen.

Efter jobbet idag så longerade jag Sune lite lugnt för att se om han visade hölta som han gjort i några dagar tyvärr......men han måste ha gjort nån habrovinkel i hagen...för nu var han som vanligt igen =)
Han får vila i morron men sen ska han jobbas hela helgen.

Inte bara

.....Sune som är klantig, även Fröken kan.

Stängt PGA städning

Idag hade vi stängt varuhuset för att kunna städa upp efter alla tokar som stökat till. Vi va 16 st som städade och plockade från 8-20. Så i morron kanske folk kan gå i varuhuset.

När vi skulle åka hem så kom jag på att min plånbok va kvar på jobbet...inlåst och inlarmad...hmm. Hade inte ens bensin i bilen så jag tog mig hem. Maria hade en hundring som tur va och som jag fick låna för att kunna ta mig hem. Stannade på macken och tankade både mig och bilen...fast jag tog en korv =)

Styrde Jeepen mot stallet för att mocka och dona...men när jag kom dit så var det redan klart....stallfrun hade gjort allt klart förutom fodret. =) Så det va bara att ta in och fodra hästarna och sen åka hem.

Söndag

 
Började jobba 13,00, och när jag kom till jobbet så var det kö förbi Stadium ut mot vägen och då hade vi haft öppet i 2 timmar....folk är som galna. Kolla in slagfätet kunderna lämna efter sig!!!!!!!!!!!

Vi stängde dörrarna för inkommande kunder 15,00 och då fick vi ut sista kunden 16,58 i kassan. Så gissa om det varit kö!??!

Anna åkte med mig till stallet så hennes sambo inte behövde åka extra bara för det då jag ändå skulle till stallet. Vi stannade på macken och tog oss en korv med bröd på vägen =)

Sune fick skritta ca 20 minuter på lina idag..han ska få vila några dagar då han visar lite hälta i dom första travstegen...jag vill ju inte att han ska gå och ha ont den lilla killen. Efterår linimenterade jag och bandagerade benen.Såret han gjorde på vägen till Baggböle i går ser fint och torrt ut...behövde inte gör nånting med det.

Åkte hem och slängde mig i soffan och kollade på Karate Kid.

Har ju fått ny header oxå =) Tack snälla gulliga Elin för den!!!!

Fest

 
Igår va en uppbokad dag....det började med att jag och Maria skulle packa och lasta utrustningen till "pojkarna" i bilen och naturligtvis lasta pojkarna =) Åka till Baggböle för att rida ett pass på 2 timmar för Lita Hottel, vi hade bestämt oss att rida trail eftersom pojkarna inte är fullt igångsatta, Lita visde lite tips om olika hinder och lite olika övningar för att få hästarna att göra övergångarna till dom olika gångarterna i avslappnad och rätt form.

Provade 3 sadlar på Sune som en kompis hade med sig för försäljning, en av dom låg riktigt bra =) Alltid kul och intressant att prova olika sadlar för att se vilken som passar just min häst. Just den här sadeln va en Premier reiner med X-full quarter bom där fronten va utsvängd. Han har ju hög manke och breda bogar den lilla vita springaren.

När vi kom hem så gjorde vi ordning hästarna och lastade ur allt ur biln. Sen åkte jag hem och duschade och klädde om....mamma kom och skjutsade mig till Maria eftersom jag måste ha bilen hemma då jag jobbar idag. Maria´s lillasyster skjutsade oss till Nöjeshallen där vi hade bestämt träff med jobbarkompisarna.....personalfest!!
 

AJJJJJJ

 
som FAAn!!!

Slog stortån i bordsbenet så nageln gick av och sprack ner mot nagelbandet....blödde somen stucken gris.
 

Clinic dags

 
Varit vaken sen 4,47, så hunden har varit ut och jag spelat lite på telefonen.
Kan ju säga att ryggen är inte att leka med, jag går som en 120 årig gammal kärring efter att jag böjt mig eller suttit....det är kanske bara att inse att jag är gammal som gatan och att det bara blir sämre med åren.
Fast i sinnet är jag inte äldre än 25 =)

Clinic.....ja, idag ska jag rida för en tränare från USA som jag inte vet mycke om, hon har alla domakort och föder upp palominohästar....thats it!! Det är inte min gerj riktigt att rida/träna för nån som jag inte vet nåt om...alltså, vad rider hon själv för grenar, hur rider hon sin hästar, hennes filosofi mm. Så jag kostar inte på mig en hel clinicavgift utan tar bara ett pass.
Nu är det bara tummen som ska hållas att ryggen håller och att hästen är snäll...för gör han några hopp och lek idag vet jag inte riktigt hur det går med ryggen.
 
Så här glad va Anna´s häst Fröken igår när Sune ville tjusas.
PMS???
 
 

Kaos

Men alltså....folk är inte kloka!!
Från 10,00 till 21,00 (trots att det stänger 20,00) har det varit konstant kö runt hela...och då menar jag hela varuhuset. 4 kassor bemannade med 2st i varje kassa, en som tar betalt och en som packar.
En arbetskollega tog en bild som jag lånar för att visa hur folk beter sig eller inte beter sig när det gäller rea. Se och bedöm själv.

När det gäller hästen så lonerade jag honom helt fri, alltså ingen utrustning....ville bara att han skulle reka till sig efter träningen i onsdags och släppa ut lite energi inför clinicen i morron.
Anna longerade Fröken samtidigt.
 

30%

På jobbet har vi utförsäljning och just nu med 30% som dras av på hela köpet i kassan. Och folk strömmar in och går runt i butiken som gamar runt sitt byte. Så personalen får mycke spring i benen och hårda ord i öronen.

När vi åkte hem så lämnade vi av Clint hemma medan jag och Maria for vidare till gamla stallet och hämtade lite saker...mest täcken blev det.
Tillbaka hos Maria åt vi och bytte om till stallkläder innan vi gick ut och fixade stallet med allt vad det innebär. Efter vi tagit in hästarna klippte jag manen på Woody medan Maria höll i öronen...utan öronen fast funkar inte klippningen så bra. Han gillar INTE att man är nära öronen. När vi va klara med hästarna fodrade vi kväll och jag åkte hemåt.
Men jag va ju lite sugen på nåt gott så jag svängde ner till macken och köpte mig en ny sorts kaka som kommit som bake-off, det va hallon och vit choklad cockie.....MUMS!!!! det va den absolut godaste kaka jag ätit i hela mitt liv, jag njöt varje tugga.

Nu blir det lite soffmys och en film.

Onsdag = ledig dag

Började med frukost tidigt i morse (6,30) innan jag lastade in hunden i bilen och for till föräldrarna med hunden, hämta Vicky och två av hennes barn, skjutsade "lillan" på dagis och största till skolan. Sen var det dags för stallet och framförallt hästarna. Sune gnäggade välkomnande när jag kom in i stallet...det är ju för mysigt =)
Jag och Vicky gjorde iordning hästarna, packade bilen och kopplade släpet innan resan gick mot ridhuset. Vi började med att longera en kosrtis innan vi äntrade oss upp och red. Och stackars Vicky ha inte ridit på 2 år så hon tog det lugnt med Woody, hon skrittade och joggade runt några koner och börjde och rakriktade honom. Sune däremot...han fick jobba på i alla gångarter. Jag körde böjningar, slutor, öppnor och skänkelvikning i alla gångarter. Tog några varv i förvänd galopp oxå...kunde inte hålla mig när han va så härlig att rida. Kostade på oss 1 byte oxå =) Det va så skönt att rida i ridhus!!!!!  Tycker lite synd om Vicky bara...hon kommer ha en grym träningsvärk några dagar framåt. Men Vicky....det som inte dödar härdar ;)

När vi ridit färdigt gick vi in i stallet och duschade av dom...som sagt, ska dom vistas bland annat folk än dom som går i vårt stall hemma så var det en nödvändighet.

Hemma i vårt stall igen så fixade vi pojkarna inför hagen ( borsta, byta täcken och grimmor) innan vi släppte ut dom till maten som väntade. Tog in "Fröken" samtidigt...hade lovat Anna att motionera henne lite på linan. Vicky borstade henne medan jag mockade till Sune, en gick jag ut och motionerade Fröken och Vicky mockade till Woody. Jag fixade maten och fyllde vatten efter jag va klar med motioneranet....sen var det bara parkering av transporten kvar innan jag skjutsade hem Vicky.

Så nu har jag kommit hem, slängt in tvätt i tvättmaskinen och gjort mig lite mat....resterande av kvällen blir till att mysa =) Kan med all säkeerhet bli filmtittning oxå.

Dagen

Jäklar va det har varit kunder på jobbet idag...vi hade 4 kassor öppna hela förmiddan och kön minskade inte nämvärt. 30% på allt i butiken gör att folk blir som galna.
Pappa besökte butiken idag oxå....han är INTE den som går i affärer i vanliga fall. Men kul att han visar intresse för vad som finns i vårt utbud.

Det ska bli skönt att vara ledig i morron...och då blir det till attta tillfället i akt och lasta hästen och åka in till ridhuset och rida igenom honom på halkfritt underlag.  En dusch ska han få oxå....så han är ren när han ska träffa andra, det vankas ju clinic på lördag

Personalfest är planerad  sen en tid sen på lördag, fast på kvällen. Hade bestämt att vara med på festen för jag trivs så otroligt bra med mina kollegor, MEN jag har strukit mig den festen, det är meningen att vi ska ha kul och trevligt....men risken finns att jag inte kommer kunna ha kul utan att tårarna ska forsa. Usch, blir tårögd bara av att tänka på att inte få arbeta med alla så länge till.

Måste berätta.....jag fick en kram idag oxå =)...det ÄR precis det som sätter sig som plåster på såren. Tack Anna!!

Sova???

Njä, sova är inte min starkaste sida....tyvärr.

Har varit ut med hunden en sväng nyss...han hade väl helst velat ligga kvar inne i stugvärmen och sovit....men se det går inte när inte jag kan sova...då får han helt enkelt följa med mig ut på en prommis....I SNÖN!!!! Det snöar ute!!, kunde det inte ha fått kunnat blivit vår nu när vägarna torkat upp och solen visat sig nästan varje dag....hmm.

Tårar

Dagens jobb började 10,00 och slutade 20,30. Hade kassatjänst hela dagen så jag ställde mig snällt i kassan....så kommer det kunder efter kunder och ena trevlig och den andra inte...precis som vanligt. MEN så kommer det kunder som frågar/pratar om hur tråkigt det är att det ska läggas ner och att så många trevliga personer/personal kommer att bli utan jobb.....då brast det för mig....tårarna bara rann. Klarade väl första kunderna, men när dom kom på radoch alla beklagade sig...så gick det inte mer, tårarna tog inte slut. Och det går ju inte att stå i kassan och grina...hur ser det ut liksom!?

Då kommer det förbi en arbetskollega och frågar hur det är.....gissa om det utlöste sista barriären för gråten...hon skyndade sig att hämta en annan som kunde stå i kassan medan jag kunde gå ifrån och låta tårarna forsa....för det va exakt det dom gjorde.
Jag hade ju klarat mig så bra utan gråt sen i fredags då beskedet kom....men verkligheten kom ifatt mig när jag kom tillbaka på jobbet efter ledig helg.

I morron får jag även träffa kelsjuke Sune....han kommer få ta emot ett gäng kramar kan jag säga...mitt lille skrutt. Tänk va man kan sakna dom små kusarna när man inte träffar dom varje dag. Det gör iaf jag!!



Tur är att jag har bra arbetskompisar som gör dagarna värd att ta sig igenom, utan dom hade jag nog grävt ner mig. TACK till er...ni är bäst!!!!!

Det tar emot

Att veta att man ska åka mot tomheten, det tar verkligen emot. Känns som att ge upp livet...och det är ju inte min grej riktigt, brukar vara den som ser ljuset i det mesta...men den här gången känns det mörkt.
*suck*

EPA-traktor

EPA-traktorer är flockbilar!!!
Står här på macken och jobbar när det kommer in 3 EPA-traktorer på rad, en av dom ställer sig och tankar medan dom andra parkerar och bara väntar på att få följa med flockledaren på nya äventyr. Det va samma igår...men då kom det 5st varav en tankade och dom andra 4 parkerade och väntade. Så kanske hade 2 st tappat flocken??
Undra om det bara är EPA-traktorerna här omkring så flockar sig eller om det även är på andra ställen??? Nån som sett dom flockas?? Har vi här i området unika epor??

Solig söndag

Vilket vackert väder!!! Tjatar på om samma sak...jag ääääälskar solen.

Idag har jag haft en lugn soffdag...det enda jag gjort är att gått långprommis med hunden och duschat. Ska ta mig till stallet innan jag ska börja jobba kl 17,00.
Ska antingen tömköra eller longera kusdjuret idag....det är lite förrädiskt halt på vissa ställen i paddocken så jag törs inte riskera att rida....med vår tur så händer det nåt. Kanske, kanske kan vi komma oss iväg till ridhuset nåt den här veckan....vi ska ju på clinic på lördag i ridhus och hela vintern har gått utan ridhusridning =(

Här är sune då vi longerar en kall vinterkväll...
 
 

Kvällsjobb

Hemma efter ett skift på macken. Sista timmen ade jag rätt kul åt två kunder...hihi...känner båda två sedan tidigare så jg kunde inte bara ha kul åt dom utan även med dom. Dom ville ha med mig på skotertur direkt efter stängning....men jag avböjde snällt, dom körde som dårar.

Tar ett skift i morronkväll oxå....känns skönt att jag har mackjobbet nu när det blev som det blev.

Helt tom

Hela förmiddan har jag försökt tänkt på annat än det som hände igår...men det har inte funkat =( Kollat på film, städat, promenerat med hundarna, motionerat hästen, mockat och fixat i stallet....och ingenting har gjort att tankarna lättat från chockbeskedet igår. Men så kom en killkompis till stallet och vi surrade rätt länge, och DÅ den stunden tänkte jag inte på arbetslösheten som väntar.

Han ville hitta på nåt kul ikväll, men jag jobbar på macken till 22,00 så det blir ingenting av med det....tyvärr, jag trivs i hans sällskap. Men kanske kan vi matcha ihop oss nästa helg, då jobbar jag bara till 17,30.

Tänk om man ändå kunde vara bekymmerslös....

FAN; FAN; fan......

Fick ett så jäkla tråkigt besked på jobbet idag vid lunchtid. Alla skulle samlas i matsalen för information. Och vilken information sen....företaget har begärt sig själv i konkurs!!!Det  va inte den informationen nån av oss ville höra.'
Jag trodde inte mina öron hörde rätt, men det gjorde dom tyvärr =(

Så nu är det arbetslöshet att se fram emot :/

Ska söka jobb ta mig fasen på alla möjliga ställen, svängde in på macken och begärde arbetsgivarintyg papper, det ska skrivas CV och skicks till höger och vänster. JAg SKA ha ett jobb.

Är det nån som vet om nåt jobb som skulle passa mig så hojta gärna till!!!

FAaaaaaan! Jag som trivdes så bra på det här jobbet och med alla kollegor...usch, alla fina människor/kollegor som inte kommer vara min kollegor längre ;(

Men åååhhh

Inget är som väntans tider sägs det...det stämmer kanske....sitter ju som sagt och väntar på att få åka men det blir alldeles för tidigt om jag skulle åka nu, så det är inte heller bra.
Har suttit och läst lite bloggar medan jag väntat...men nu då? vad ska jag göra nu då?
 

6,28

Nu sitter jag bara och väntar på att få åka till jobbet....med en liten extrasväng till stallet för uttag av utsugna kusar förstås.

Ikväll blir det ridhus iaf.....ska bli sååååå otroligt skönt!!!! <3

Paketet innehöll...

...den här!!!!
Sune fick vara provdocka...men det syntes riktigt hur han funderade på om jag ramlat och slagit mig....hood utan att vara badad!???
Men när den fick komma av så blev det vanligt igen.
Ska bli kul att se om den här helhooden kan hjälpa till att hålla Sune ren inför tävling =)
 
 
 

Tvättar

 
Passade på att tvätta lite, kollade postlådan när hunden ändå skulle ut och kissa, och där låg ett paket till mig =)

I morron kommer bild på vad som fanns inuti paketet!
 
To be continued.........

Motionerad

Hästen skodd, motionerad och gosad. Tömkörde kusen idag, och han va på bra humör med öroenen på skaft...det blåste ju en hel del...men han jobbade på ändå (brukar kunna vara lite besvärligt att koncentera sig när det blåser när man heter Sune). Både jag, hovslagren och stallfrun gosade med honom, han är ju supersocial den vita springaren. Vill helst krypa in under kläderna och följa med överallt.

När jag åkte från stallet svängde jag in på affären och köpte lite drickbart och sen bar det väg hemåt. Kan inte säga det för många gånger.....men jisses vad jag gillar solen.....nu får det gärna bli vår!! =)
Det här knäpptes nyss....där den inglasade altanen är bor jag, Arrax och Knut-Rudolf =)Altanen är super att sitta på...hur mysig som helst....och stoooor!!

Nya fötter

Snart dags att åka till stallet, det är dags för kusarna att få nya fötter. Är ju som sagt ledig onsdagar så skoningarna planeras alltid till en onsdag.

Blåbärssoppa

 
....är melodin vid magsjuka =)
Har inte gjort mycke idag...blev hemma hela dagen i soffan...har endast varit ut på kort prommis med hunden...det är tur att han alltid är lös så han kan springa av sig alldeles själv.

Inget hästeri blev det heller =(...det blir heldag i morron ist då det börjas kl.8 med skoning.
 
Bjuder på en hångelbild =)
 

Bättre idag

Idag mår jag hyffsat bra...men har inte vågat äta nåt än. Tar det lite "piano" med intaget....ska prova lite blåbärssoppa.
 
Arrax är så söt...han blir sympatisjuk med mig...ligger nära och bara sover.

URK...

Åkte på akut magsjuka idag på jobbet. Ligger nu i soffan och kramas med spyhinken =(

Laddar för jobb

Det enda som händer idag är jobb, har iaf turen att få jobba med en riktigt bra tjej =)

Röra på kroppen

Meningen va att det skulle bli träning i ridhus för hästen idag, men tyvärr så blev det inte
så av olika skäl.... =(        (besviken som fan)

Åkte till stallet efter jobbet vilket fall som helst och beslöt mig att kusen skulle få röra på kroppen, för i morron är det måndag och då jobbar jag långskift...vilket betyder: inget hästeri för min del.
Longerade Sune i paddocken, det va isigt under nysnön, så det gick bara att skritta och trava.
 
När jag kom hem så ville Knut (katten) komma in och sova lite i värmen...han är ju så söt den lille krabaten =)

Vänner...

...det är inte alltid så lätt att vara vänner. Men att svika en vän är fan inte okej.

Jiiipppiii!!!

Solen är tillbaka! Jag blir så glad i sinnet när solen visar sig =)

Idag blir det lugn fm, ska jobba 13-17,30 och sen förhoppningsvis träna kusen i ridhuset. Annars blir det hemma på planen.

Har iaf precis varit ut med hunden och sen ätit frukost...nu blir det lite kvalitetsid i solen på altanen med lite läsning i Lucky Rider.

Lördag

Idag var det strul med kortläsarna på jobbet, funkade, funkade inte, funk, funak inte....hela dan var det så...och större delen av mänskligheten använder bara kort. Hmmm.....många kunder som lämnade allt och bara gick...så hela shoppingområdet förlorade nog en halv förmögenhet. Efter stängning åkte jag och hämtade Ax hos mamma....och där blev jag kvar ett tag då pappa ville ha hjälp att installera nya modemstickan. Hade handlat lite för att kunna äta tacos med Maria men när jag kom till henne stog hon och mockade till Sune. Jag hade varit duktig att packa ihop stallkläderna i morse innan ajg skulle åk till jobbet.....MEN glömde naturligtvis påsen med kläderna...så det blev ingenting gjort med kusen idag. Men i morron blir det antagligen ridhusträning direkt efter stängning. Maria tar isf med hästarna och åker in till ridhuset. Måste ju rida lite i ridhus innan clinicen om 2 veckor. Men hur det blir in real life bestäms i morron. =)

Snöstorm

Och klass 2 varning....jisses, vart tog vårvädret vägen? Det va ju så skönt när solen sken och man riktigt såg snön smälte.
Just nu snöar det diagonalt =(

Bestämt

Men alltså....
Det började i morse att regna, men under dagen gick det över till snö, det har nog kommit ca 3cm kladdsnö. Jag längtar till sommaren!! Då är det fler clinicar och tävlingar...tycker om att ha nåt att träna mot =)
 
Idag blev det bestämt att jag och Maria ska vara med på 1 pass på Lita Hottel clinicen som WINN anordnar den 16 mars i Baggböle- Njurunda. När WINN la ut intresseanmälan om clinicen förra året så nappade
vi, men när det inte kom ut nån info om Lita så tappade iaf jag intresset, jag vill ju veta lite om tränaren och vad den har gjort, sen att clinicen blev lagd i Baggböle gjorde inte att det blev lättare att anmäla sig....själva stället är kanon, men vägen dit är mindre kul (krokig, smal och backig) att köra på på vintern, det finns bara oisolerade uteboxar (varje gång  jag varit där så har det varit runt -24) och man får absolut inte gå genom stallet ELLER använda duschen om hästen blir svettig. (inte för att man gör det om det är superkallt och sen ställa hästen i oisolerad box trots täcken) Allt talade emot anmälan för vår del....men nu var det så att WINN annonserade ut att det va lite ryttare som skulle vara med och att det gick att bara rida 1 pass....då behövs ju ingen uppstallning eller övernattning, och priset för ett pass kan man "slänga" bort OM det nu inte är en tränare i min smak. Det är ju svårt att veta utan information som sagt.
 
Iaf...när vi kom hem från jobbet så linade vi båda pojkarna helt "nakna", alltså ingen utrustning alls. Efter det åkte jag hem och fixade lite, åt middag, promenerade med hunden innan jag satte mig till ro i soffan.
 
Jobbar hela helgen...men bara kortpass 12-17,30 & 13-17,30 =)
 
 

mittlivmedsune.blogg.se

Här på bloggen kommer jag att skriva om mitt liv med min American Paint som heter Superior Son of a Gun men som i vardagen kallas för Sune.

RSS 2.0