Underbart

När det är så här bra väder blir ju inte hästabstinensen mindre ....så jag tog med hunden och våldgästade Moa i onsdags. När jag kom ner till henne så va hon ute och red redan....så jag satte mig och njöt i solen medan jag väntade. Ax sprang och busade med Meja.

När sen Moa & Tiny kom tillbaka så tog hon ett pass på planen....och nu har planen torkat upp och det såg riktigt mysigt ut att rida där nu. Jag bara längtar tills jag oxå får sitta och rida i solskenet :)
I morron gäller det......då åker jag och Moa ner och hämtar hem Sune. Det ska bli såååå skönt att bli med häst igen. Nu gäller det för mig att hålla i träningen som Regina lagt ner. Och jag lovar att både folket och hästarna i Regina´s stall kommer märka av att Sune flyttar, han fyller sin plats kan man säga! 

Nu är det nära

Alltså.....nu är det endast 3 dagar kvar innan jag får hem mitt hjärta. Sune kommer hem till byn och ska nu stå i ett annat stall....ett stall som ligger på 1km avstånd från där jag bor....Moa´s stall :)
Det ska bli skönt att äntligen få ha häst igen. Dom här 3 månaderna som han varit borta har varit tomma för min del, men ändå känts bra då jag vetat att han fått en daglig träning av en person som jag sedan några år vet gör ett bra jobb. Det som oxå känns bra är att nu är det inte bara jag som vet att Sune inte är den lättaste att rida...han är finurlig den vita kusen :)
Nu har även Regina fått sett/kännt av hans finurligheter. Ena dagen är han som gud att rida och nästa kan han va jävulen själv. Men hade han inte varit så så hade det inte varit Sune.
Jag älskar han precis som han är <3
 


Läkning

Igår fick jag bild på Sune´s sår...och det har blivit riktigt fint :) Ljusrosa och inga öppna sår finns det längre. Nu ska det läggas på en sadel nästa gång han ska longeras, jag tror nämligen inte att det ska vara nåt problem med tanke på hur fint såret ser ut.

Före
 
Efter
Förhoppningsvis kan han ridas för fullt igen till veckan....och det är ju sista veckan han ska vara i träning.

Sen ska han komma hem till mig igen :)

Otur

Ja, i torsdags lyckades Sune igen....två sår som varade upptäcktes mellan frambenen. Han va duktigt halt av dom. Men redan nu är han visst mycke bättre. 
 
 

Sune skötte sig idag

Morronen började med att jag åkte ner till Moa's stall och fodrade och tog ut hennes hästar, mockade, fyllde vatten och sopade gången. Efter det kopplade jag transporten på bilen och åkte in mot centrum. Lämnade av transporten på macken....tankade och bad dom på macken hålla koll på transporten så ingen tog den. Sen åkte jag vidare till Laggaberg och hämtade upp mitt resesällskap Git :)
 
Resan ner till Harmånger gick på ett kick..har ju åkt själv några gånger nu och då blir det långtråkigt. 
 
Sune gjordes iordning och gick upp till ridhuset.....det stormade ju som bara den, så lite koncentrationssvårigheter hade han allt. Men han slappnade av efter en lite stund och såg då riktigt fin ut.
 
När jag sen lämnat av Git hemma så åkte jag till macken och hämtade transporten, sen vidare till förra stallet och lastade in en massa saker samt spånbalar. Åkte ner till Moa's stall och slängde av alla saker där....Sune ska ju bli inneboende där när han kommer hem från träningen. :)
 
Sen åkte jag hem och åt samt slappa lite på soffan innan det va dags att ta in och fodra kväll åt Moa's hästar. Longerade Tiny oxå..... :) ...han har mycke spring i benen nu när han ingenting gör då matte Moa är i Thailand.

Saknar Knut-Rudolf

Nu har det gått 3 veckor sen Knut va hem...och jag har gått och letat honom överallt....han kan ju faktiskt ha blivit instängd nånstans, hos nån. Han har varit borta förut men då har det endast rört sig om 1 vecka.
Har lagt ut krokar om att folk ska hålla utkik efter honom.
 
Efter 7 år med katt så känns det som att jag vill ha katt igen.....OM Knut nu är på "andra sidan".
 
Jag tror inte han blivit överkörd eftersom han är och har alltid hållit sig undan bilar. Tyvärr så har det setts ungörnar i området, och dom tar tydligen katter.

Dagarna går sakta

....när man väntar.
Men det sägs ju att den som väntar på nåt gott väntar aldrig för länge. Och just nu längtar jag till lördag. Det blir en SUNE DAG!!
 
Och sen på söndag åker jag upp till Härnösand och kikar på träningstävlingen som anordnats där. Och dessutom ska jag ta hand om Moa´s hästar i helgen...så för mig blir det en hästfylld helg. :)
 

Ny vecka med nya möjligheter.

Måndag igen.....och är på jobbet :)
Tablettkuren hjälpte till det bättre, efter 4 dagar med 39 graders feber och en massa alvedon som febernedsättande för att jag över huvudtaget kunde ta mig upp några timmar och gå ut med hunden och ta mig ner på affären för att handla.
Halsen känns oxå bättre, men det finns ont kvar.

Jobbade på macken i helgen oxå...så det blev ingen Sunegos :( Det tar jag igen på lördag :) Däremot blev det lite nageljobb hod bästaste Git på Nagelrummet. Ny färg med lite bling kostade vi på naglarna......jag är så nöjd!!

I morse när jag skulle åka till jobbet så tog jag på mig ett par skor med litet skaft...efter halva dagen kändes det att skorna va lite för varm så på lunchen åkte jag och köpte mig ett par nya.....eller rättare sagt 3 par :)
Dom här fick bli dagens jobbskor.
 

mittlivmedsune.blogg.se

Här på bloggen kommer jag att skriva om mitt liv med min American Paint som heter Superior Son of a Gun men som i vardagen kallas för Sune.

RSS 2.0