Krigsskada

Igår efter motionering av hästen så skulle jag duscha av honom...och mitt i duschningen så kommer Sune på att han inte skulle stå stilla...så när jag skulle korrigera tillbaka honom så (nu kommer det låta som om jag är en riktig fisförnäm människa) böjer jag ringfingernageln bakåt långt ner och slår av lillfingernageln också långt ner....AJ!!!!

.....och när jag sen kommer hem igen så får hundarna leka...och då gör Arrax illa sig HF...så han börjar att tokhalta....hmm. Han blir tjock stor som en tennisboll på utsidan armbågen.
Men han fortsätter leka och springa runt i galopp. =)

När dom hade lekt färdigt så tar jag med mig hundrana in...men ca 30 sekunder senare knackar Moa på på altandörren....då är hon och hennes mamma ute och går med hunden och bestämmer sig att gå upp till oss och hälsa på. Jag och Moa sätter oss och surrar på altanen då Arrax också skulle sitta med Moa...då ser hon såret han har ont av....ett rejält rivmärke och superrött runt omkring.

Senare på kvällen så gnäller han när han ska lägga sig i olika ställningar och sen tittar han på mig och vill ha sympati.

Sen en reality check......Jag har ju lite svårt att förstå att i morron bitti åker vi söderut. Ska se om jag hinner blogga varje dag. Vi kommer nämligen ha 2 stopp med övernattning på vägen ner till målet Kreuth. Första hos familjen Berntsson (ons-tor) och sen hos familjen Billberg (tor-fre)...det ska bli så kul att få träffa dom utanför själva tävlingsbiten. Det ska bli så kul!!!!!

Kommer absolut att ha hemlängtan till mina pojkar....det kommer bli långsamt utan Arrax och Sune. =(

 
 
 

Förberedelser, förberedelser

Jisses vad det grejas just nu. Mycke att stå i innan avresan....gu va kul det ska bli!!! Jag ser fram emot den här resan hur mycke som helst.....men det kommer bli en lååååååång resa. Förstå....vi ska genom hela Sverige, genom hela Danmark och genom hela Tyskland, det blir 2110 km enkel resa!!
 
Förstå vad bilder jag kommer att ta =) Måste tömma fånen innan avresa.

Fick reda på idag att det stals som fasen där nere nu när det va EM för Quartrar. så det bästa va att ta en presenning och hänga över gallret på tackboxen och en kedja med riktigt hänglås....för dom vi brukar ha (cykellås) klipptes. Att folk inte kan hålla sina långa fingrar i styr.

Snart åker vi!!! =)
 
Jag kommer att sakna alla mina pojkar =(.....
 
 

Bilen

Fixade stallet som vanligt på morron...och Fröken hade fixat det sååå snyggt i boxen....NOT!! Det va hö nertrampat i hela boxen.

Åkte sen hem och fixade frukost...då får jag ett SMS av mamma där hon berättar att han som ska byta bränslepump på min bil kommer idag.....tjohooo!! Äntligen får jag ha min egna bil. =)
Trodde jag ja, hmm....det gick inte alls att sätta dit pumpen...men bort gick det alldeles utmärkt. Så det blev lite fix och trix med att försöka fixa transport av bilen till där det går att höja upp den. Så i morron em eller fredag fm går transporten.

Tog några bilder på Frans & Love i morse också....inte världens bästa bilder, men dom får hänga med här ändå.
 

Sol

Det är ju underbart så länge solen skiner!!

Red som sagt Sune igår...han va slö som en trähäst men gick fint emellanåt. Han hade ingen framåtbjudning what so ever. Jag tränade på det jag hade tänkt och han va med på både styrning, flyttningar och samling... samlingen va väl det han minst orkade i värmen:) Så idag eller rättare sagt ikväll blir det longering.

Inte bloggat som jag borde

...men tiden räcker inte till ibland.
Så...en liten uppdatering kanske.

Lördag:
Fixade stallet i vanlig ordning och sen hem och städa...dammsög och torkade golven....det dras ju in lite när man har hund (ar).
 
 
Sen på em började jag må illa...så jag låg stilla i soffan...det kändes bäst när jag va helt stilla. Maria va snäll och tog in hästarna.

Söndag:
Fixade stallet, hem och åt frukost, duscha, gick med hundarna och sen åkte jag och lämnade Ax hos föräldrarna, köpte en dricka på macken och sen till stallet...igen. Anna och Danne skulle starta Fröken på Dannero och jag hade turen att få följa med. Så iväg vi for....själva loppet gick inge vidare för "vår" del...kusken tog det kanonlugnt från start, ut i 3:dje spår, backa sig toksist och sen bara åkte. Hästen sprang med i loppet som en statist...hästar gör inte loppen själva...dom är inte radiostyrda! Resultatet blev en tid på 16,7 och inga pengar =(

Det pratades i bilen på hemvägen om olika ändringar/taktiker till nästa start....ska bli kul att se vad det blir.
Men jag fick se många fina hästar under travdagen och jag är så glad att jag får möjlighet att följa med....det har ju varit mitt liv till en stor del.

Idag måndag har jag tagit det lugnt...känner mig matt. =(
Åkte och fixade stallet som vanligt och efter det ville mamma ha skjuts på affären...sen åkte jag hem och lekte lite med hundarna....men bara lite, det är ju tokvarmt.

Sen ikväll ska jag rida Sune...för jag tror bestämt att jag får på mig bootsen nu =)
Hade tänkt att jag ska träna lite mjukgörande och samling.

Ibland går det inte som man tänkt sig

Vid lunchtid så åkte jag ner till Moa och där fick Arrax leka med Meja...dom sprang som dårar. Efter en liten stund så packade vi in hundarna i min bil och åkte till Moa´s båt...hon skulle ösa den efter allt regn. Då passade Arrax och Meja på att bada.

När vi sen kom tillbaka till Moa så busade hundarna igen. Moa och jag hade bestämt att rida tillsammans...så hon gjorde klart hästen och lastade. Vi åkte till "mitt" stall.

När jag skulle ta på bootsen så ...AJ!!! det gick inte alls...jag har en hälspricka som heter duga. Jag fick helt enkelt rida med tofflor =/

Efter ridningen så lastade Moa och åkte hem...jag fyllde vatten till hästarna innan jag åkte hem, fixade lite mat och gick ut och satte mig för att äta. Medan jag åt så lekte hundarna.
 
 
 
 

Kanonväder

Ja, idag blev det riktigt bra väder....solen steker och det blåser lite så "kusarna" håller sig borta.
Jag va och löste ut bränslepumpen i morse efter jag va klar i stallet så nu ska den "bara" bytas också =)

Det blir ridning idag för ikväll blir det bilbingo med mamma. Hoppas att vinna lite pengar som jag kan ha med mig till Tyskland....just ja, jag har inte berättat att jag ska till Tyskland heller =) Hahaha...kan inte komma ihåg allt.

Resan mot sydligare breddgrader går 28/8 och kommer hem 9 eller 10/9. Anna och gårdsägaren ska hjälpas åt med hästarna, hunden ska vara hos föräldrarna och katten ska matas av grannen.

Väderomslag som heter duga

I morse när jag va i stallet så sken solen och himlen va blå...så höll det sig till lunchtid...då kom det 2 regnskurar. Sen va det uppehåll med ömsom moln och ömsom sol.

Jag bestämde mig vid 16 tiden att åka tillbaka till stallet för att se hur hästarna hade det. Då det såg ut som om det strax skulle bli regn igen så bestämde jag mig för att ta in alla hästar.
Kollade hur det såg ut i paddocken inför ridning där i morron...och ja, nog såg det ut allt =)

Men det är bra underlag så jag är inte orolig eftersom det nu ska vara fortsatt uppehåll.

Vattendjur

Haha...ja, Sune lekte vattendjur idag när han motionerades. Det va nämligen stooora vattenpölar i paddocken idag efter allt regnande. Men han fick minsann springa genom dom.
Jag linade med pessoasele och tränade bommar på volt...han slappnar av rätt bra nu...han har ju haft problemet med att öka farten för varje bom....men nu ligger han i bra tempo och rättar sig ganska bra själv efter han kommit in lite fel.

 

Ösregn

Idag har det inte regnat....det har fullkomligen öst ner.

Rodeo

Åkte tillbaka till stallet till ca 17,20, tog in småpojkarna, flyttade Woody till deras hage och tog in Sune. Sen gick jag ut i paddocken och mockade. För nu när det regnat i flera dagar vill jag inte släppa ner Woody och Sune i deras hage...den blir så blöt, och lerig....risken att dom gör illa sig är stor där då. det ä därför dom får stå i paddocken.

När jag sen skulle göra iordning Sune inför ridning så ser jag på hela hästen att det är bättre jag longerar honom just den här dagen...så jag gjorde iordning honom med pessoaselen istället för sadel. Och det va tur jag inte red idag....Sune bjöd nämligen på en riktig rodeobockserie....han bockade i 5 varv. Men i morron går det nog att rida igen =)

Han har sina idéer den vita springaren.
 
 
 
 

Satans väder

Jobbade igår kväll på macken också...det va en jämn ström med kunder. Och kortbetalningen funkade hela kvällen =) JIPPIII!!!

Och i morse när jag åkte till stallet så ösregnade det...så jag bestämde mig rätt fort att låta småpojkarna med mammor vara inne och dom andra fick gå ut med regntäcken.
Jag tog ut mamma och pojke på gången medan jag mockade, fyllde vatten och la in hö...det gick riktigt bra.

Åkte hem och satte mig på altanen och spelad lite på fånen...och nu har jag precis fixat nåt att äta och ska leta fram en film som jag ska avnjuta under filten i soffan. Det är ett riktigt filmväder idag!!
Lätt duggregn??? njäe....spöregn skulle jag kalla det.
Förhoppningsvis är det uppehåll på det här jäkla regnade i em/kväll ....då tar jag ut tanterna och småpojkarna och rider Sune. regnar det lika mycke så gör jag samma som i morse med att ha dom på gången och sen slänger jag på mig regnkläder och linar Sune, det är inte kul att få sadeln dyblöt =(

Jobb

Igår jobbade jag på macken...och direkt när jag började så fick jag reda på att det hade varit problem med kortbetalning till och från hela dagen pga att TELIA hade kretskortfel. Så dom som jobbat fm hade fått satt upp lappar på alla pumpar för att informera folk om att det endast gick att betala med kontanter.

Men i vilket fall....jag började 17,00 och då funkade korten...men 17,15 slutade dom igen....och då hade fm personalen gått hem och hon jag skulle jobba med hade fått åkt in på grossen och komplitera lite saker som hade varit restat vid varuleveransen i veckan.
Där står jag ensam med fullt med folk som ska handla, tanka, köpa glass och korv medan jag också håller på att försöka skriva nya lappar att sätta upp på pumparna. Ringer och försöker få tag på nån som Kah komma ner och hjälpa mig....MEN TELIA har ju fel så det gick ju mindre bra förståss :(
Men hon som jobbat fm kom ner då hon hade glömt nåt...så hon fick sätta upp lapparna :) *puh*
Sen var det kontant betalning som gällde.

Och fil är ju inte helt frisk......dom läser lappen ute på pumpen, tankar, kommer in och tror dom kan betala med kort inne?????? hur tänker man då? Hade tom en kvinna som kom in och frågade: Hur tankar jag nu? Jag sa att hon tankade som vanligt men att det va endast kontant betalning. Hon går ut, tankar kommer in och ska betala med kort??? Men alltså!! När jag igen sa att det bara va kontant betalning så säger hon: Kontant? vad betyder kontant betalning? Till saken hör att kvinnan i fråga säkert va runt 50 år....och ordet kontant måste hon ha hört ett antal gånger i sitt liv....eller??

Ibland blir man ju brydd på folk.

Såå...när jag kom hem gick jag ut på altanen och satte mig och spelade på telefonen...måste slappna av efter macken innan det över huvudtaget går att prova lägga sig för att sova.
Och min ständiga följeslagare Arrax gjorde sitt jobb med att vakta hemmet.
 

Ja, vad säger man

...världsklass!!
Hur kan man köra galopp på en häst som är så travsäker att även under bockserier bara har trav i sina ben.
Det började med att det blev 2 omstarter...och när starten sen gick iväg så blir det startgalopp för Fröken?? Blir toksist, ledaren öppnar första 500m på 12 och Fröken går ikapp och om på insidan...ligger kvar där till sista kurvan då den framför har sluta att köra med och Fröken får då inte en chans...hon blev första häst utan pengar på tiden 15,2. Surt sa räven!!!

Efter loppet berömmer kusken hästens prestation och form men tillägger att han vet ju att det inte går att ta i hästen från start då hon vill klara det själv...för tar man i henne blir hon bara sur. Ändå är det precis det han gör...han tar i henne...hon surar till och tar inte i...då lägger han på pisken och då galopperar Fröken.

Vädret va "klibbigt"...mestadels mulet men kvavt och hög luftfuktighet. Hästarna svettades rejält när dom kom in från loppen...det fullkomligen rann och dom. Det såg ut som om dom skulle varit ny duschade.

Jag köpte en ny, fin och ljusblå grimma till Frans...den han hade på sig hade gått sönder. Jag provade den direkt när vi kom tillbaka hem till stallet igår kväll....och den satt som en smäck.
 
Tack Anna & Daniel för att jag får följa med er på trav!!! <3

Travdag

Åkte och fixade stallet, passade på att rida Sune innan jag släppte ut han. Jag ska ju följa med Anna & Danne på trav idag.....Fröken ska starta på Solänget (Ö-vik)

Tränade lite styrning och samling idag....det kändes som om han hade lite träningsvärk efter 2 dagar i pessoasele och bomjobb. Men efter en stund kändes han som vanligt igen.

Åkte hem och duschade samt åt frukost...och nyss kom jag in efter en tur med hunden. Men nu är det dags att åka tillbaka till stallet för lite förberedelser inför avfärd.

Ha det bäst!!

Tisdag

Åkte som vanligt och gjorde klart stallet på morronen, sen hem och fikade frukost och tittade på en ny film (The Host) som kommer ut i butikerna i morron. Den va rätt bra faktiskt.

Efter filmen tog jag hunden på en långprommis innan jag åkte på besök till Malin....hon har en 3 års valack, en Nordis =) Han va supersöt med världens snällaste ögon. Han kallades för Pelle.
Kul att träffas och surra...vi hade många gemensamma tankar och ideér. Hoppas det blir fler gånger.

När jag åkte från Malin så åkte jag direkt till stallet och motionerade Sune. Han fick longeras med Pessoaselen idag också....och samma övning som igår. Det gav resultat på honom direkt. Men i morron blir det ridning.
Sune fick duscha efter träningen, han blev svettig som bara den. Det är som lite jobbigt att jobba i pessoaselen....då måste dom jobba i varje sekund....och sen galoppera bommar samtidigt...ja, han har fått bekänna färg i dagarna två.

När jag va klar med Sune så tog jag in småpojkarna innanjag gick och satte mig på läktaren och kikade på Anna och Fröken som också fick longeras. Fröken ska starta i morron på Solänget så hon skulle bara "rekas till".
 
Efter stallet åkte jag till Moa och tittade på filmerna från helgens tävling i Skara som hon och Tintin va på. Dom va såååå duktiga och fina.
Arrax fick busa en liten stund med Meja (Moas hund)

Han som alltid finns i min närhet

Den här hunden får höra, se och vara med på allt möjligt. många gånger som han ser ut att förstå vad jag säger, tycker och mår innan jag själv ens tillåter mig att inse det. Han kommer och ställer sig bredvid mig och lägger ner huvudet på knäet och ger bedjande och tröstande blickar.

Förbannade jävla pack!

Jobbade på macken igår kväll och det gick en hel del glass och korv....men så blev det en lucka/paus och då kommer det in 1 bil som jag känner i gen sen förut och ställer sig vid pumpen och ut ur baksätet kliver det ut ett "drägg" och börjar tanka. Jag kollade på tankningen hela tiden...och då kommer bil nummer 2 in och ställer sig på pumpen mitt emot och tankar. När ägaren till bil nr 2 kommer in och ska betala så fortsätter jag att titta på "drägget" som sätter sig i baksätet igen och bilen kör snabbt därifrån. Som tur är så hade jag mina farhågor så jag tog en bild med telefonen och registreringsnumret hade jag dagen innan redan kollat upp. Alltså....ett samtal till polisen senare så va allt polisanmält.

Kommer ägaren till den bilen in på macken igen så vet jag inte vad jag kommer att säga/göra....jag blir så förbannad på folk som inte kan göra rätt för sig!!!! Och i sin egen hemtrakt dessutom. IDIOTER!!!

Dataproblem

Ja, internet vill inte funka på datorn så jag får blogga på "fånen" istället.

Dagen har varit kanonvarm så djuren har fått en massa sol på kroppen :)

Skulle rida den vita faran....men det va så varmt att jag inte hade hjärta att plåga honom i värmen. Han fick vila helt enkelt.
 

Mycke nu

Det ligger på lite just nu...

Men samma vanliga sysslor på morronen och sen hem och tvättade 2 maskiner med tvätt...under tiden maskinerna tvättades så tog jag en prommis med hunden och såg film. Rätt bra film faktiskt. (The Call)

Maria ringde och funderade på om jag kunde skjutsa in sonen till henne på jobbet då det hade hänt en olycka vid uppackningen och personalen va lite skakade efter det...så hon trodde inte hon skulle komma i från jobbet förrän sent. Snäll som jag är så åkte jag och hämtade Clint efter att sista tvättmaskinen va klar (14,50) och åkte sen till Birsta. Maria kom ut och vi åkte och åt på MAX. När vi sen skulle åka tillbaka till hennes jobb så betedde sig bilen vääääldigt underligt...den pluddrade och gick inte framåt...efter en liten stund så stannade den. Hmmm...bilar ska bara fungera!!

Provade starta bilen igen men den ville inte....pumpade med gaspedalen några gånger och provade starta igen....nu startade den som om den inte gjort annat. Åkte och släppte av Maria och Clint och åkte sen hem. Vid Midlanda så hulkade den sig en gång men fortsatte att gå. Åkte till stallet och fixade lite samt surrade med gårdsägaren. Då kom Maria hem.....vi gjorde iordning hästarna och sen red vi. Anna och Daniel kom när vi ridit en stund.

Jag red klart Sune och gick in och duschade av honom...sen gick jag och Anna ut och kikade när Daniel skulle rida på Woody. Han hade ridit en gång innan och då på en islandshäst. Men han svingade sig upp och styrde runt...han provade tom att jogga, stoppa och spinna =)

När han ridit förigt åkte jag hem....jag hade lovat grannen att ta in hennes hund vid 20 tiden. Det är ju den enda kvällen jag inte jobbar på macken så det gick ju bra.

Jag gick en sväng med Arrax innan jag gick in och spanade på "Alla talar om Grace" på tv.

Har nåt problem med dataskärmen också....den är supergryning =( Vad kan det vara för fel??
 

mittlivmedsune.blogg.se

Här på bloggen kommer jag att skriva om mitt liv med min American Paint som heter Superior Son of a Gun men som i vardagen kallas för Sune.

RSS 2.0