Sköna timmar

I går efter jobbet åkte jag hem och bytte om och sen åkte jag till stallet och fixade klart där. När jag va klar så lackade svetten...och då tog jag beslutet att hoppa i poolen :) Snacka om skönt det va!!!
 
Efter badet så va klockan dags att åka och kika när en kompis skulle provrida en häst hon är superintresserad av att köpa. Hennes dotter red först och sen hon. Hästen verkar klok och riktigt trevlig.  När provridningen va klar så åkte jag till grannstallet och hälsade på. Där höll dom på att fixa lite med sina 2 welschhingstar som ska ställas ut på lördag. Småkillarna måste vara dom 2 sötaste som finns i vårt avlånga land. Dom står även till förfogande till betäckning. :)
 
Efter allt påhälsande åkte jag till stallet och tog in och fodrade hästarna (Sune & Ylli), Sune fick sitt nya foder ...och han va minst sagt förbryllad över att fodret inte luktade och smakade som sitt foder. Men han beslutade att äta trots allt. Han kan ju ha svultit ihjäl annars ;)
 
När jag sen kom hem så slappade jag till nya TV:n en stund. :)
 
 
 

Nytt foder

Igår när jag åkte hem så bjöd himlen på varierande väder....på jobbet sken solen och stekhett, uppepå berget på E¤:an kom världens regnskur som snabbt övergick till sol och stekhett igen.....vid flygplatsen såg man på himlen att det skulle komma nåt oväder. Hade precis mockat till Sune då regnskuren kom till stallet.....hmm, snacka om dyblöt jag blev när jag gick ovh tömde kärran och sen gick till bilen. Tur jag skulle hem så jag kunde hoppa in i duschen och sen byta kläder.
 
Ikväll ska Sune få prova sitt eventuella nya foder. (naturligtvis får han bli introducerad med det nya fodret tillsammans med sitt foder han äter nu). Har köpt en säck av det nya fodret för att se att Sune mår bra av det. Gör han det och att det inte stiger honom åt huvudet så får han nog byta :)
Fodret han ska prova är ett foder som är utformat till just westernhästar....dom behöver ju ett foder som inte gör dom feta (dom är lättfödda) men som ändå är så pass kraftigt att dom kan bygga musklerna som behövs.
Det ska bli intressant :)

Ännu en het helg

Helgen som varit tillbringade jag i Vattlång. Jag och Maria åkte dit direkt efter jag kommit hem från jobbet. Den här gången hade ingen av oss med oss häst, vi hade bestämt oss för att hjälpa Regina istället. Maria satt i sekretariatet och jag satt som speaker. Och jag kan ju berätta att i speakerbåset är det värsta bastun!!! Så vi hade ännu en helg i hettans tecken. Som tur va så fanns det en bordsfläkt där...så vi fick lite, lite rörelse på luften. På lördagen var det så hett att det bestämdes att det skulle vara en längre lunchpaus (2 timmar) då det inte va riktigt kul att vara varken häst eller ryttare.

När tävlingen va klar på lördan åkte jag och Maria iväg och badade...det va riktigt skönt!! :)

Söndagen bjöd oxå på hetta, men det blåste lite i mellanåt...så söndagen kändes inte riktigt lika het. Men som häst och ryttare var det nog lika hett som på lördan.

Jag kan ju säga att det va skönt med en dusch när man väl va hemma.

Sune har haft ledigt hela veckan...tyckte han va värd det efter den heta clinicen förra helgen....han skötte sig så bra :)
Men nu är det ny vecka, så nu är det slut på vilan...hehehe.

Sarah Simons clinic

Då har jag och min kära Sune varit på clinic för första gången sen jag vet inte när. Det va riktigt kul och framförallt skönt att även jag kunde ta med hästen. Vädret höll sig till superhett och sol!! Det stog helt stilla...trots att ridhuset som vi tränade i har nät på 2 väggar. Hästarna (och även vi andra) blev svettiga av att bara finnas.
Nyduschad Sune fick äta lite gräs medan han lufttorkade :)

Det enda som hände i väderväg va att på nervägen ca. 1½ mil inna vi va framme så kom det ett oväder som heter duga. Det fullkomligen öste ner regn....man såg inte många meter framför bilen kan jag säga...och som om det inte va nog så började det hagla golfbollar. Det smattrade på bilar och släp så hästarna blev alldeles tossiga. Moa fick även en spricka i framrutan av haglet. :(


Jag är iaf supernöjd med clinicen...enda nackdelen för min del va att jag inte fick äta av all den goda maten som alltid bjuds på clinicarna som arrangeras av Sandbywestern i Uppsala/ Björklinge. Nä,den här gången fick jag snällt sitta med mina soppor, puddingar och mousser medan dom andra tuggade och åt...*suck*...men ska man bli fin får man lida pin :) Vägde mig när jag kom hem....-8kg på 2 veckor :) :) :) :)

Sune...eller framförallt jag hade turen att få Fiffi att rida Sune ett pass i HUS....det va riktigt kul att se honom in action under den engelska sadeln...och han fick även beröm av Sarah ....snacka om stolt matte :)
Fiffi rider Sune en HUS pass för Sarah.

Nu ska jag försöka se till att Sune får tävla i HUS oxå.

Förberedelser

Idag börjar jag med lite förberedelserna inför helgens clinic. Idag blir det till att hämta den lånade hästtransporten, packa ihop mat och matbyttor till Sune, den engelska utrustningen och nåt täcke.

I morron efter jobbet ska jag packa in alla sakerna i transporten, tvätta sadelgjord, underpadd, borstarna och täcket. Mina saker ska tvättas och packas. Sen...sen är det dags att åka till den efterlängtade clinicen :)

Några dagars uppdatering

Jag tog in all ahästar i fredags morse då Sune skulle skos. Tintin la sig direkt...och efter bara nån minut drömde han :)
Sune hade ju inte tid med att sova...han hade nog på känn att det skulle hända nåt. Så han hade stenkoll på vad jag gjorde. Lill hjärtat <3
 
I helgen jobbade jag på macken....och det va folk mest hela tiden...det är så skönt för då går kvällarna fortare än om det är lite folk och allt är påfyllt...då är det bara till att sitta och läsa, pilla på telefon, kika på datorn....
Nä, tacka vet jag fullt ös medvetslös.
När jag kom hem från macken i lördags kväll var det en helt otrolig måne...den lyste som värsta solen. Och inte gjorde det nåt att himlen va vacker oxå :)

Det har varit tävling i helgen oxå...nere i Halmstad. Det fanns flera av dom startande som jag känner. Och vad jag vet så gick det riktigt bra för alla :) Jag är såå glad för er!!! GRATTIS till er alla!!! <3

Så i går kom det efterlängtade regnet. Det fullkoligen öste ner i skurarna. Men det behövdes...gräsmattorna va ju bruna och fnasiga. Nu kommer det bli grönt och fint igen :)
Regnskurarna har hållit i sig...men i morse när jag åkte till jobbet så sken solen hemma och det va mörkt som bara den när jag tittade mot Birsta. Så när jag va på Skönviksbacken va jag tvungen att ta några bilder för jämförelsens skull :)
Himlen över Guldkusten talar för sig själv:
Medan himlen över Birsta såg ut såhär:
Jag hann bara komma in på jobbet så öppnade himlen sig totalt!!
 
Just det, jag går ju på diet nu....på 4 dagar har det försvunnit 3kg :) :) :) Ingen är lyckligare än jag.
 
 
 

Hett

Alltså....nu har verkligen somaren kommit...och förhoppningsvis för att stanna ett bra tag framöver. :) Men att sitta inne på ett kontor hela dagarna och endast kunna titta ut på det vackra varma vädret gör ju inte längtan till arbetsdagens slut mindre.


Jag och Moa hade bestämt att vi skulle rida igår....hon jobbade till 20 så det gav sig naturligt att det blev en kvällsträning. Men eftersom det va så varmt så hade det blivit sen träning i vilket fall. Jag åkte ner till stallet till 20, tog in hästarna och satte mig med Moas mamma på deras altan och surrade medan jag väntade på att Moa skulle komma hem.

När så Moa kom hem så tog hon sig middag innan vi gick till stallet.

Fixade hästarna och ut i paddocken det bar.....skönt väder, sol, trevligt träningssällskap och underbar häst...kan man önska sig nåt annat?

Sune va hur positiv som helst, gjorde allt jag bad om och gjorde det bra :) Träningspasset bestog av fattningar, samling och förflyttningar.

Efter träningen blev det avsvampning av svettig Sune, smörjning av solbränd rosa mule innan kraftfodret...det efterlängtade kraftfodret :)
Och efter träningspasset som Sune bjöd på igår så va han väl värd varenda litet korn av maten.....lill hjärta <3
 

Jälla 5 juli

Nu har det varit dålig uppdatering här, men det har inte funnits så mycket att skriva om helt enkelt.

Men i allafall....i fredags så slutade jag vid lunch på jobbet för att jag och Maria skulle komma iväg i bra tid till Jälla/ Uppsala.
Maria & Woody skulle tävla och jag skulle agera groom i vanlig ordning. När vi kom ner så packade vi ur allt och sen red Maria HUS. Hon provade ett annat bett oxå.....det verkade funka bra, Woody fick en helt annan överlinje :)

Vid 21 va vi klara i stallet och då åkte vi till hotellet vi skulle bo på :) Jisses vad lyxigt!!

Vi duschade och satte oss sen i sängen och slappade, slötittade på TV varvat med telefonerna.

Lördag morron: Hotellfrukost!!!!!! det är väl den man "offrar" sig att bo på hotell för...herre min je vad gott....och mycket att välja mellan.
Proppmätta åkte vi mot stallet för att börja vår tävlingsdag.
Och vilken tävlingsdag sen.....Maria & Woody bjöd på fina placeringar och Uppsala bjöd på strålande sol och 27 grader.

Resultaten blev:
Halter 4yr & older geldings- Reserv Champion
 
HUS Amature- 1:a
HUS Open All Ages- 1:a
 
Amature Hunt Seat- 3:a
 
 
Open Pleasure All Ages- 1:a
Amature Pleasure All Ages- 1:a
Amature Horsemanship- 2:a
 
Som vanligt så hade vi otroligt roligt på vår resa.....TACK snälla Maria för att jag får chansen att vara med på tävlingarna. Jag är superstolt över resultaten ni förtjänar efter allt slit.
 
Det nästa som händer i hästväg är clinic om 2 veckor....då ska vi ner till Uppsala igen :) Då ska Sune oxå får följa.

mittlivmedsune.blogg.se

Här på bloggen kommer jag att skriva om mitt liv med min American Paint som heter Superior Son of a Gun men som i vardagen kallas för Sune.

RSS 2.0