Ridhusträning

I lördags fredags var det meningen att jag och Git skulle skjutsa hästarna till ridhuset och rida där då underlaget i paddocken inte varit det bästa. Vi hade fixat transport och skulle bara skruva ner en krok som ägaren hade satt upp på ena sidan. Men till saken hör va att det fanns inte en enda passande skruvmejsel att uppbringa...så kroken blev kvar och vi blev kvar hemma i stallet. :)
Lördag fm gjorde vi ett nytt försök med kroken...Git hade tagit med sig en skruvdragare som klarade uppgiften galant :) Vi lastade och for iväg till ridhuset.
Sune va superfin att rida....följsam, arbetsvillig och helt underbar! Vi tränade samling, skolor och lite byten. La in några bommar lite här och där också för att få honom att hålla koncentrationen och inte "tro" vad nästa steg skulle bli. Funkade kanon! :)
Git red fortsatta grunder med Ingrid och det gick riktigt bra. Efter en stunds ridning hör jag ett rop från Git - Men, vad gör hon nu!????!
Jag kikade och ser då en häst som är samlad och fin. Hon riktigt jobbade med ryggen och baken....så glad för Git´s skull!!
Hon va helt lyrisk...vilket jag förstår. Kommer ju ihåg känslan första gången som allt bara funkar.
 
Skönt att rida på halkfritt underlag också :)
 

Hästhelg

Denhär helgenhar varit fylld av häst, den har börjat med uttag varje morgon följd av träning föt Git & Ingrid för Regina uppe i Svedje ridhus....och eftersom Git inte har dragkrok på sin bil skjutsade jag dom. Då hade jag ju turen att få kika på träningen oxå. Det gick riktigt bra för dom.....Regina tyckte att dom vaduktiga och lovordade även Ingrid....även hon trodde attIngrid skulle bli riktigt bra. Hon är ju faktiskt inte riden så länge.Och hon har redan hittat den låga formen.
 
 
Idag söndag hade jag turen att få följa med Pia till Nordvik på kosseträning. Vi hämtade upp Mia & Rossi efter vägen. Det va andra gången för Rossi med kor...ochvad jagförstogså hade han varit lite harigför dom den gången. Nånting av det visade han dock inte idag.
Fick till några bilder från dagen oxå....
Fina Diamond & Pia
 
Mias Rossi som tyckte kossorna luktade illa
 
Ungdjuret 325 som va den modigaste av alla och utmanade hästarna....han vek inte en tum den tuffingen. Inte ens för stora Göran.
 

Vila!!!

Rid förbud och ansträngningsförbud i dagarna 3 blev en ordination efter läkarbesök igår em. Dom vill att jag tar det lugnt med armbågen efter behandlingen igår till nästa behandling. Det har gått många funderingar på vad som är felet med min armbåge och igår funderades det om jag eventuellt har en lös ben/broskbit.  I min värld betyder det att det ska kollas med röntgen, men tydligen i deras?? Hur länge ska jag behöva vara enarmad? Är inne på vecka 3 nu. Bara det enklaste som att ta på bilbältet, sätta upp håret och bädda är överkurs.

Så igår blev det endast longering av Sune med Pessoaselen, idag får han vila och i morron blir det longering igen. Sen ska vi se vad ordinationen efter läkarbesöket på torsdag blir efter det.

 

Arrax i vårvädret


Det är inte bara jag som gillar att våren är här....och med den sommaren i antågande. Nä, Ax gillar den också...han springer runt i den blöta snön och bara njuter.
Sen att grannens hund lämnat en söndertuggad basketboll gör ju allting mycket roligare.
 
Mitt lilla hjärta <3
Jag ångrar inte en sekund att jag övertog den här fantastiska vännen.
 
 
 

Soluppgång

I lördags morse hade vi en helt otrolig soluppgång.

Det  regnade och då visades en helt fantastisk regnbåge.
 
 

Ingrid & Git

Det är sååå kul att få se och vara med på utvecklingen av detta team....man ser framstegen tydligt. :)
 
 
 
 
 
 
 
 

Underbart

Jag har haft turen att det varit kanonväder vid motionering av Sune nu ett tag, snön tinar så fort att det nästan går att se hur den försvinner :)
 
Jag longerade Sune häromdagen ....han fick endast skritta och trava lite pga halkigt underlag :(
 Men några halvhyffsade bilder fick jag iaf :)
 
 
Sen måste jag ju bara få säga......det är superkul med sällskap i stall och ridning!!! :) :) :)
 
Sune verkar trivas  bra i sin nya bostad...han har stenkoll på allt och alla då han har första boxen av 13. Han stoppar ut huvet och luktar som värsta Ferdinand när det går nån förbi. Ett fönster ut mot gården är ju ett stort + i hans värld.
Jag som va orolig för att han eventuellt skulle bli orolig/stressad när det blir så många som "springer" i stallet, men han verkar ta flytten med ro. Vilket jag är otroligt glad över.
Lite mys över hagarna har han redan haft. Tänk att han håller sig framme då det gäller mys :)
 
 
 
 

Flytt

I fredags efter jobbet åkte jag till stallet och lastade en massa saker i transporten samt plockade undan mina saker och sopade ur boxen. Åkte till det nya stallet och lastade av allt och fixade iordning innan Git kom och vi åkte och hämtade Sune. Precis strax innan vi kom till transporten så blev Sune rädd för nånting och drog iväg till skogs!!! Kul att ha lös häst mitt i skogen i kolsvarta mörkret....NOT!!
Gick ner till stallet i tron att han sprungit tillbaka dit, men nej...han tog sig en runda till grannens träningsbana och blev stående där som ett fån. Modig som han INTE är "frös" han då han antagligen kände sig vilse. Fick tag på honom utan problem och gick mot transporten igen. Vi lastade och åkte iväg. När vi kom fram till nya stallet lastade vi ur och ledde in honom i sin nya box. Sune tittade sig lite omkring och sen ställde han sig och åt hö. :)
 
Lördag morron hade jag utsläpp, kändes skönt att få vara med första dagen på nya stället och med en massa kompisar runt omkring.
Han va spänd och tittig och tog sig en sprintur för att kolla hagen innan han ställde sig lugnt och åt frukosthö. Skönt!!!
Fixade klart i stallet innan jag åkte till Git på Nagelrummet för att fylla på fransarna.
 
 Hon hade en kund efter mig så jag väntade tills hon va klar för att sen åka tillbaka till stallet för att rida. Gissa om det va kul att rida med sällskap :)
Sune skötte sig exemplariskt och jag sken ikapp med solen :)
 
Söndag morron hade jag utsläpp igen och den här morronen va han sitt "gamla" jag igen....han gick lugnt ut till hagen och ställde sig direkt och åt frukosthö.
Jag red själv på förmiddan då Git hade kvällning i stallet och inte åkte dit förrän då. Även den här dagen sken jag som solen.
Nånting hände med armbågen när jag bar vattenhinken efter påfyllning :( Det gör ont som ögat på utsidan och vid rörelse gör det även ont på insidan och strålar uppåt. Natten blev sömnlös och arbetsdagen blev enarmad då jag inte kan räta ut eller böja ihop armen.
 
Mockning igår kväll blev smärtsam och långsam...men det gick med mycket vilja. När Git kom till stallet fick hon sätta upp håret på mig...det kan jag inte göra själv med armbågen :(
Motioneringen av Sune fick bli longering....det är riktigt skönt att han är så snäll att longera. Kikade på Git medan hon red och det går åt rätt håll med deras träning. Dom ska iväg och träna för tränare på lördag och jag ska skjutsa dom, det ska bli riktigt kul!!
 
Idag får Sune vila....jag ska till läkaren kl. 13,00 och sen får armen vila. Vill ju blir bra så fort det går så jag kan utnyttja all tid med ridsällskap.
 
 
 
 
 
 

mittlivmedsune.blogg.se

Här på bloggen kommer jag att skriva om mitt liv med min American Paint som heter Superior Son of a Gun men som i vardagen kallas för Sune.

RSS 2.0