Gott Nytt År

Ja, då har snart årets sista dag gjort sitt och ett nytt år med en massa saker, upplevelser, känslor....osv. väntar oss.

Själv börjar jag året med att lämna bort hästen och sen sköta om mina närstående som tyvärr hade ett tungt 2013.

Jag och mina 4-benta vänner önskar alla ett härligt nyår och ett bra 2014.

KRAM!!!!!!

God fortsättning

Alla dessa röda dagar....är det inte bättre dom kommer i följd än att det ska komma en arbetsdag mitt i rätt var det är.
Och mitt i allt så har det varit sjukhusbesök både hit och dit :/

Men beträffande Sune är det lugnt. Han äter och mår gott. Men snart är det slut på ledighet för honom....då ska det tränas minsann.

 

Julafton

Ja, då va de julafton igen. Och dagen började med att jag åkte ner till Moa och tog ut hennes hästar, fixade klart stallet och åkte sen hem och åt grötfrukost. Maria va snäll och tog ut våra hästar så slapp åka dit.
Det har lixom regnat hel dagen så jag har tillbringat dagen i soffan under filten tittandes på både film och TV.

När klockan blev 14,30 kände jag att hästarna nog ville gå in.....så jag kröp med bilen nerför backen (den är snorhal och spegelblank)ner till vägen och tog mig till stallet. Mockade till Sune, la in hö, bytte vatten och fixade kraftfodret. När jag sen gick ner till hagen så visslade jag på om och dom kom galopperande, så nog va dom insugen allt.

När hästarna va inne åkte jag till nästa stall...Moas hästar ville också komma in, dom stog vid grinden och hummade när jag kom ner på gården. Även deras väg är snorhal och spegelblank, men till skillnad från vår väg så har dom kanter med snö på deras....så den är lite mer körbar...än så länge.

Åkte sen hem och fixad lite mat och fortsatte kika på TV. :) Tur att det finns mycke bra på TV:n så här under jul när det ändå ska vara så dåligt väder.

Men hur som helst.....GOD JUL på er!!
 
 



 

Se sig om

Då var det dags att se sig om efter en annan stallplats...för efter gårdagskvällen i stallet betämde jag mig.


Ivar

Ja, Ivar ställde till en massa tokigheter igår. Själv trodde jag att jag låg i en vagga när jag låg i sängen för att försöka sova....Ivar tog i så sängen gungade.
Vi blev utan ström högst 2 minuter i natt oxå....men när jag åkte till stallet i mirse så va hela Söråker helt svart. Så i stallet fick jag ha ficklampa för att kunna sätta på hästarna grimmorna och traktorn fick stå och gå på utsidan så det fanns lyse till hagarna.
Och halt var det oxå....man gick som en gammeltant.

Avelstanterna hade stora problem att ta sig till hagen...men väl i hagen gick det bättre.

Sune´s ben såg bättre ut i går....svullnaden hade gått ner men han va fortfarande öm och lite varm.
Bandagerade honom under natten igen men i morse hade han svällt i igen....inte alls lika mycke eftersom han hade bandage men ändå svullen. Sune brukar ha iskalla och glasklara ben.

Sen tråcklade jag dit bakskon på Woody oxå....det fanns inite mycket att fästa skon i men förhoppningsvis sitter den ett tag iaf.

Kan man ha ångest för att sälja bilen??

Det kom en kille igår och kikade på Jeepen, och det kändes direkt att han ville ha den....det va bara känslan jag fick. Och efter att kollat, känt, bänt och knackat så tog han en liten provsväng. När han kom tillbaka så sa han direkt att han ville ha den. Vi kom överrens om priset och han skulle hämta den ikväll....och precis nu har dom åkt iväg med den. Och jag har världens ångest över att jag sålt den. Men, men.....nu är den borta.
Det har inte blivit så många uppdateringar eftersom datorn varit på service...men fick tillbaka den nu ikväll =)

När jag tog in hästarna ikväll så ser jag till min fasa att Sune har två supertjocka ben =( Höger fram och vänster bak...hmm. HF är kotan och hava skenan tjock och varm, och VB är jämntjockt från kotan och ner till hoven samt insidan hasen. Jag la på bandage för att hålla svullnaden nere och sen är det bara och se hur han ser ut i morron. Men han kommer att få stå i paddocken tills jag ser att han bir bra. Jäkla skit!!!!

Och sen det absolut värsta som någonsin kunde hända har hänt....jag fick världens värsta besked i måndags kväll....så nu har jag gråtit så mycke att jag tror det är slut på tårar i alla eviga framtid. Har inte ens kunnat vara på jobbet pga av all tårar.
Nu är det bara att hoppas <3



Otäckt!!!!

Full snöstorm i morse när jag skulle till stallet, så det va till att skotta utanför dörren inna man tog sig hemifrån. Väl i stallet så hade gårdsägaren fodrat så det va bara för mig att ta ut alla hästarna. Avelstanterna och småpojkarna fick oxå på sig täcke idag....det skulle ju snöa och blåsa hela dagen.
 
Åkte vidare till jobbet och sen iväg på lunch när det blev tid för det. När jag sen kommer tillbaka från lunchen kommer en arbetskollega in på rummet och sa att han trodde jag hade åkt hem för att kolla om det va hos mig det hade brunnit. Jag svarade: Vadå brunnit!!!??
Kikade in på st.nu där det fanns bilder. Och shit!!!!! huset på bilden tillhör en bekant till mig :O
FY!!!!! va hemskt. Jag lider fruktansvärt med hela familjen! <3

Jo, det är alltid hemskt med bränder...men när det händer såna man känner är det helt sjukt hemskt.
Hoppas allt ordnar sig för dom stackars människorna.
Vart tar man vägen om sånt här händer? Vad gör man? Tänk alla minnen som finns i hemmen...usch!!

Tur i oturen att ingen männniska kom till skada iaf.

Livet är skört trots allt.

Utan dator blir det dåligt med uppdatering

Skickade ju iväg min dator på service förra veckan så det går lite trögt med uppdateringarna nu, jag får slinka in på jobbdatorn och skriva lite ;)

På hästfronten går det trögt....dåligt underlag gör att det inte går att träna, men på lördag ska Sune tränas av tränare inne på THF. Det ska bli skönt att han får göra av med lite energi för just energi har han så det rinner över just nu. Tycker ju inte om snö men i träningssyfte får det gärna komma lite...inte mycke, bara så det blr bra underlag...sen kan det sluta.

Annars så har det väl inte hänt så mycke mer än det vanliga....stall, jobb, stall, hem, stall, jobb, stall, hem....osv
 
Som jag kanske sagt förut så tycker jag inte om julen....men jag kan inte annat säga än att det är mysigt med alla juleljus =)


Och småpojkarna tycks gilla stugvärmen...hihihi
 
 

mittlivmedsune.blogg.se

Här på bloggen kommer jag att skriva om mitt liv med min American Paint som heter Superior Son of a Gun men som i vardagen kallas för Sune.

RSS 2.0