Storm

Dagen på jobbet gick rätt fort idag, hade mycke att göra hela tiden. Lämnade bilen till mamma i morse när jag lämnade hunden....har ju haft hennes lillbil (Mazda 323) sen i måndags då min inte ville starta. Provstartade min bil igår när jag kom hem, och den bara startade...helt utan vidare.

Åkte med Maria till jobbet...hon hämtade upp mig på vägen. När vi kom hem så fixade vi stallet innan vi gick in, Maria bjöd på middag innan hon klippte och färgade håret på mig.....OCH skjutsade hem mig. PÖSS!!
Kikade på tv resterande av kvällen och hörde på stormen ute....det tog i vissa gånger så det lät som om hela taket blåste av.

Ledig dag

Vaknade och åt en stadig frukost innan det va dags att åka in mot centrum och besöka VC, hade tid hos läkaren  kl. 09,10. Efter läkarbesöket tog jag och panta flaskor, slänga kartong, handla och tanka bilen innan det bar iväg hemåt.
 
När jag kom hem så gick jag till grannen och vi lät hundarna busa...och det gjorde dom med råge =)
 
Eftersom det va min lediga dag så tog jag mig lov att ligga på soffan och slappa några timmar innan det skulle bli stalldags. Skönt som bara den....och med altandörren helöppen så kändes det som en underbar vårdag, varmt, soligt och underbart. Hunden gick ut och la sig på altanen och katten tog sängen.
 
Åkte iaf till stallet och fixade, tog iin Sune och hade kvalitetstid....borstade, myste och kliade.....Sune njöt som en prins! Gjorde iordning honom för motionering, jag började med longering....och insåg att det inte kommer att gå att rida då paddocken va som en skridskobana med stora vattenpölar här och där =( Men han fick jobba inspänd i olika stora volter i alla gångarter. Han skötte sig utmärkt. När jag  va klar med Sune och tog ut honom i hagen så tog jag in "Fröken och kollad ehur hon rörde sig, enligt Anna så hade hon visat hälta i går kväll. Hon visade hälta dom första 3 varven på lina men sen va hon helt normal. Hon hade trampat sig på HF igår när dom busade i hagen och antagligen var det trampet hon visade hälta från.
 
När jag sedan kom hem så ringde telefonen precis när jag parkerat bilen....det va en kompis som ringde och surrade, vi pratade läääänge, jag hann sitta på altanen en stund, fixa nåt att äta, äta maten, gp till grannen med varor som hon skickat efter då jag ändå skulle mot centrum, efter allt detta hann kompisen fixa middag och äta innan vi la på luren...hihi...
 
Tog hunden på en prommis efter samtalet och sen blev det bara tv och soffan för hela slanten.

Blåsigt

Plusgrader men blåsigt...nästan stormvindar bitvis.
Hade tänkt rida kusen efter jobbet men ändrade mig när jag insåg att det blåste lika mycke hemma som på jobbet När vi kom till stallet så fick vi höra att Sune och Woody hade busat gärnet idag....Sune hade tagit ett rejält tag över Woody´s mankam och dragit runt med honom....och sviterna efter pojkbuset idag blev detta .
Jag och Maria bestämde oss att släppa pojkarna lösa i paddocken och låta dom springa som dom ville.
Gissa om det fanns spring i benen!! =)

Överraskad

Har ju haft flunsan för nån vecka sen, hade ingen röst på 14 dagar (stämbandsinflammation) och nu är det bara några små sviter av den kvar, bla så har jag ont i vänster sida i bihålan under ögat, jag snyter ut var flera gånger om dan och ikväll när jag snöt mig så kom det inte bara var ur näsan...det kom ur tårkanalen oxå....gissa om jag blev paff när det kom sprutandes ur ögat.

Mååååndag

Och jag har lååångskift på jobbet. 10,00-20,30 så idag blir det inget hästeri för min del, det får bli i morron.

Vårväder & vårkänslor

Åkte till stallet i vanlig ordning, men idag va Maria hemma =) det är ju mycke roligare när man slipper vara själv i stallet. Vi mockade och gjorde allt sånt klart först innan vi hämtade in pojkarna.
Båda hästarna fick börja med att longeras, Suna bockade i vanlig ordning men efter bara nåt varv slappnade han av och gick superfint....lugnt, samlat och mjukt.
Hoppade upp och red efter ett tag OCH han va superfin....han svarade på allt jag bad om utan att han surar ihop som han alltid gör vintertid....men idag bara bjöd han kanonfint, det är nog solen som gör det ;)
 
För faktum är att sommartid är han aldrig sur, motsträvig och bakåttänkande.
 
Bjuder på en bild på Sune & Woddy efter ridningen i solen.

Lördags nöje

Tog ut hästarna i vanlig ordning den här veckan, har ju bott i Maria´s hus som står på gården där hästarna står uppstallade då hon varit bortrest. Så istället för att jag ska åka 1 mil enkel resa så bestämde vi att det bästa va om jag bodde på gården. Hundarna fick vara med under utsläppet av hästarna. Gick sen in och fixade gofrukost....letade fram en film på nätet som jag såg under frukosten.
 
När klockan sen blev tid för hästmotion så traskade jag ut i stallet med hundarna tätt följda i mina spår. Mockade alla boxar och fixade mat och vatten. Tog in Maria´s häst och gjorde i ordning honom för longering, han va helt galen...jag tror hästarna har vår i kropp och själ. Han lugnade dock ner sig efter några varv och då jobbade han på fint. När Woody hade fått sitt så tog jag ut honom och tog in den vita springaren (Sune), han va inte bättre han...han bjöd på bockserie efter bockserie...det tog bra mycke längre tid för honom att varva ner än för Woody. Men när han sedan lugnade sig jobbade han på kanofint. Hoppade upp och red lite efter longeringen och det gick helt okej.
 
Efter att jag va klar med honom va klockan så mycke att jag va tvungen att gå in och fixa mig middag och ta mig en dusch innan jag skulle åka och jobba på macken. Jobbar på macken mellan 17,00-22,00. Hade tänkt jag skulle vara snäll och motionera Anna´s häst Quellette (kallas Fröken) oxå...men det fanns det tyvär inte tid för.
 
22,00 då jag stänger macken så blir det till att åka och hämta Ax hos föräldrarna innan jag får åka hem till mig...home sweet hoome =)

Lat dagen innan helg

...och jag som hade planerat att rida Sune, men innn jag va i stallet så hade latmasken krupit på mig, han och Woody fick springa lös i paddocken och busa av sig. Det får bli ridning av båda i morron på dagen istället.
Istället för att rida så gjorde jag mig middag och gav hundarna varsitt ben och sen blev det tv. (Känner hur lat jag är....men jag bara orkar inte)

Torsdag

Började dagen med att ta ut hästarna och rasta hundarna, frukost och bilfärd till jobbte som vanligt. Har en hel del att göra på jobbet vilket jag tycker är bra, så idag har jag gått och gått och gått.
 
När jag kom hem så fixade jag lite middag innan jag gick ut till stallet och fixade ordning där. Tog in hästarna och gjorde i ordning Woody (en kompis häst) för longering. Även Woody är en American Paint...och bästa kompis med Sune. 
Woody hade nog fått lite ideér av Sune...för idag hade han hopp och lek på hjärnan. Men då han är lite bekväm av sig så varade det inte många minuter :) Woody såg riktigt fiin ut efter han hade lugnat ner sig.
Sune fick vila idag...han gick ju rätt hårt och framförallt länge igår. Han ska få sig en duvning i morron.
Grannfrun hade sin dotter på besök och hon hade sin hund med sig (springerspaniel)...Arrax och den hunden gillade verkligen varann...dom inbjuder till lek omvartannat. Kul att Ax har nån att leka med....han brukar ju bara bli utskälld av dom där småhundarna som tror sig vara störst av alla......ja, det är Jack Russel hundar och 4st är dom oxå.
 
Efter Woody hade fått sin motion så kvällsfodrade jag alla hästarna och gjorde natt i stallet, sen blev det soffläge för min del. Måste ladda inför morrondagen då det är dags att äntra sig upp på Sune och se vad han bjuder på :)

Vackert väder

Då kör vi på den nya bloggen!!

Dagen började med att jag tog ut hästarna vid 7 tiden och under tiden va Ax (hunden) ute och gjorde ifrån sig. Gick in och fixade go frukost. Letade fram en film på datorn som jag sen kikade på i soffvärmen.
 
Telefonen ringde vid 9 tiden, det va Anna som ville berätta att hon skulle komma ut till stallet vid 12, hon skulle hinna longera hästen innan veterinären skulle komma och vaccinera. Anna longerade "Fröken" inspänd....och jäklar vilka fina steg hon har den travaren....jag tog några bilder som jag kommer lägga ut lite senare, har inte rätta datorn just nu.
 
Efter att vet. varit hit och vaccinerat så tog jag in Sune för att motionera honom lite. Jag började att löslongera honom...och som alltid så funkar han superbra ända till hjärncellen får spratt, då är Sune på alla ställen samtidigt med alla ben i olika riktningar, men för det mesta håller sig cellen i ordning :)
Anna ville prova rida honom lite medan jag hade honom i longerlinan...självklart fick hon det. Det såg riktigt bra ut vissa stunder.

När vi va klar i stallet så åkte Anna hem och jag fixade middag åt både mig och hundarna (har hand om en kompis hund oxå)
Soffläge och lite tv blev kvällens aktivitet efter intag och fodring av hästar.

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.

mittlivmedsune.blogg.se

Här på bloggen kommer jag att skriva om mitt liv med min American Paint som heter Superior Son of a Gun men som i vardagen kallas för Sune.

RSS 2.0