Hästfylld helg

Det har varit en helg fylld med en massa saker. Det började i fredags, en fredag fylld med oro för Arrax. Han sprang som vanligt på morronen när vi skulle gå upp till bilen, men när jag sen skulle gå med honom på lunchen så stödde han inte på höger fram =(
Ett bakslag från förra helgen då han skadade tassen.....

På lördag förmiddag packade jag in alla saker samt hund och åkte neröver landet för att hälsa på Sune. Började med att packa ur fodersäckarna ur bilen och sen kom Regina ut och då gjorde hon i ordning Sune för ridning.
Hon visade framstegen dom gjort på dom här sista veckorna som jag inte varit ner och hälsat på....jag jobbade ju förra helgen.
Sune såg riktigt fin ut bitvis....och Regina va nöjd med honom.
 
 

Innan jag åkte hemåt så släppte jag ut Ax för att få kissa av sig...och då sprang han på sitt högra framben vart fjärde steg ungefär....så jag tänkte att det kanske va på väg tillbaka med tanke på att han inte använde benet alls dagen före. Samma sen när vi kom hem....då sprang han runt och använde benet.

Så kom söndag och då var det bestämt att jag skulle åka med Moa till Gnarp, hon skulle vara med på träningstävlingen men "Tiny" som anrodnades där.
 
Arrax fick följa med och han stödde inte alls på tassen igen =( Han visade verkligen att han hade ont. Väl hemma igen så hoppade jag in i duschen (frös som ett tok) och sen packade jag mig ner i soffan under filten....och Ax la sig i soffan bredvid mig. Han hade jätteont stackars liten. Och nu hade tassen svullnat rejält.....så idag blir det till att kontakta veterinär.
 

Längtar

Jisses vad jag längtar till i morron då jag ääääääntligen ska få träffa Sune igen. Det va ju 2 veckor sen nu.
Jag vet inte om det blir nån ridning den här gången då ryggen inte är riktigt bra än....men bara att få träffa, krama, pussa och lukta på honom kommer att göra susen. =) Ska försöka få till några bilder oxå.

Sen på söndag ska jag åka med Moa och hennes häst Tiny till Gnarp för att kika på träningstävlingen som äger rum där. Kul med en hel hästhelg =)

Skit oxå

Åkte till jobbet som vanligt i morse trots att jag kände av en början på ryggskott....härdade ut till lunchtid då jag bestämt en träff med Maria. När jag skulle gå till bilen kände jag mig som en levande fällkniv och när jag skulle sätta mig i bilen så var det inte bara.

Kände efter lunchen att jag i te skulle palla att jobba dom sista timmarna utan bestämde mig för att åka hem. Väl hemma tog det säkert 2 minuter bara att komma ur bilen :/

Sitter där jag sitter och lär sitta här hela natten....

Jäkla snöande

Nu har det snöat i 2 dagar....nu behöver det inte komma mer snö. Alla vinterfolk har så dom kan göra sina vintersaker. Skidåkarna, skoteråkarna och barnen har snö att leka i.
Själv tycker jag mindre om vintern....skulle lätt kunna vara utan den.

Va i kontakt med Sune´s tränare igår kväll....hon va nöjd med mitt lilla skrutt. Igår hade hon tränat små volter och galoppfattningar in i liten volt. Han hade visat bjudit henne på en SUPER jogg och riktigt bra galopp emellanåt =) Jag känner mig stolt över min lilla Sune.
Jobbar i helgen oxå....så det blir ingen resa ner till Sune i helgen .....men det får jag ta igen nästa helg. =)
 
Jag kan ju meddela att det blir långa kvällar när man inte har häst att åka till efter jobbet. Sen är det väldigt skönt att kunna ha chansen att vila upp kroppen...OCH att inse att stall och häst jobbet inte gör värken värre. Jag har exakt lika ont nu som jag haft tidigare....samt samma dagliga huvudvärk.

Hunden har gått och blivit världens soffpotatis...hahah...för nu när det blivit kallare så har golven oxå blivit kallare och då hoppar han upp i soffan (som han egentligen inte brukar ligga i annars) och gonar till sig. Helst på rygg =)
 

Äntligen

Jag och Maria hade bestämt att åka ner till vattlång som idag och att Woody skulle få följa med för en genom ridning. Väl där lastade vi ur häst och saker sen blev vi inbjudna på fika innan hästarna skulle ridas.
 
Så efter fikat gjorde tjejerna iordning hästarna och sen bar det av till ridhuset. Båda hästarna fick börja sitt arbetspass med longering. Det busades både här och där. :)
 
Det kom in 2 andra hästar (hopphästar) precis innan pojkarna skullrodna ridna....och Sune blev som vanligt spänd och springig, men han lugnade sig när Regina satte honom i jobb.
När regina ridit färdigt så hoppade jag upp och "åkte" några steg.....ja, ni läste rätt :) det kändes som om jag aldrig suttit till häst, men det gick över efter bara en stund. Började "rida" häst isf att åka....och ökade upp till jogg. Det kändes bra att vara tillbaka i sadeln....och jag kom på mig själv att jag satt och log....det va läääänge sen jag log till häst. 
 
Maria avslutade sitt och Woody's pass med huntertrav. Woody är ju så fin i HUS!!
 
 
 

Känns mycket bättre

Hoppade in på annan arbetsplats i morse, känns skönt att få komma ut bland folk än att bara sitta innanför 4 väggar. När jag va klar där så var det dags för lunch och rastning av hunden. Bestämde datetid med Maria på Cupolen, men det va några minuter kvar, så jag svängde in på Granngården en snabbis. När jag kom in så möter jag en kompis från travtiden.....superkul verkligen :) Vi surrade lite om allt möjligt....hoppas ja får träffa henne fler gånger när jag går in på Granngården. Vi jobbade bra ihop när vi jobbade på travet.....så kul!!!!

Efter jobbet åkte jag till sjukhuset och hälsade på mamma som opererades igår. Hon va trött och öm...och det kan man förstå efter vad hon varit med om.

När jag sen åkte hem så mötts jag av världens dimma vid Midlanda....alltså, den va så tjock att alla bilarna körde 50.
Kom hem i alla fall hem, rastade hunden igen, fixade lite och satte mig sen i soffan och spelade yatzy på telefonen. Nu ska jag bara slappa resten av kvällen.....risken finns att jag kommer bli en soffpotatis nu när jag inte har nån häst att ta hand om....hmmm, inte bra.

Sjukt orolig

Att man kan vara så orolig för en människa att man blir spysjuk. Så dagen för mig har varit fylld av gråt och spyhink.

Jag är nu mycke lugnare då allt det dåliga gick som det skulle idag. <3

Tungt

Detta jäkla regnande!!!! Och inte nog med att det regnar...himlen ligger på marken också.

Idag har jag inte gjort nånting nyttigt....mest suttit i soffan och tittat på filmer och tv. Har bara tagit kortisar med hunden. Inte ens han ville var ute i tokvädret.

Och andra dagen utan häst!!! HU!!! det är tomt kan jag säga :(

Sen vid 16 tiden åkte jag iväg...jag skulle till sjukhuset en sväng...och det va en tung resa. Usch!!

Nu är det bara att hålla tummen att allt går bra. <3

Bilder från igår

 
 
 
 

Låång dag

Idag har dagen varit lååång. Många tankar har gått till Sune...hur har han det?, vad gör han? hur trivs han?....hmm.....

Tittar på bilderna jag fick på han igår i ridhuset....suddiga...men det är dock bilder. Saknar honom redan.
 
 

Separation

Började dagen vid 9 med att skjutsa mamma på affären för att hämta ut ett paket, sen åkte jag och tankade samt kollade oljan inför resan neröver.

När allt sånt va klart åkte jag till stallet och packade in alla saker i transporten...sen var det bara att vänta på att Maria kommit tillbaka från att ha skjutsat iväg Clint. När hon kom tillbaka så lastade vi på Sune i transporten uppe på vägen eftersom det va/är snorhalt på gårdsplanen.
Sen bar det av....

Vi kom fram 1½ timme senare....packade ur häst och packningen....ställde in Sune i en box och sen blev vi bjudna på fika...och på fikan pratade vi hur träningen på Sune skulle läggas upp och vad som skulle fixas.
Och egentligen är det jag som ska fixas....men hästen blir ju lidande då jag inte ha suget.

Iaf....vi gjorde iordning Sune för ridning och gick upp till ridhuset och började longera honom...och gissa om det fanns energi...han pep och bockade som värsta rodeohästen.
När han lugnat sig hoppade Regina upp och red. Sune va spänd och energisk. Men då Regina ridit Sune förut så vet hon hur han är....men han bjöd henne på några bockar, stegringar och tvärnitar. Men där emellan såg han helt ok ut. Det ska bli kul att se han om nån vecka =)


När Sune tränat färdigt så gick vi ner till stallet och gjorde iordning honom, och sen fick han gå ut i hagen. När vi då va klar så åkte jag och Maria hemåt....men först blev det ett stopp på pizzerian där världens godaste pizza bakas.

Väl hemma igen så åkte jag hem och gick med hunden.
Det kommer kännas konstigt att inte ha häst...men jag tror att jag gjorde det rätta...att vara utan häst för få tillbaka suget av häst och energi och ork att hålla på.
Tyvärr får jag inte in några bilder från dagen...men får ta det i ett annat inlägg.

mittlivmedsune.blogg.se

Här på bloggen kommer jag att skriva om mitt liv med min American Paint som heter Superior Son of a Gun men som i vardagen kallas för Sune.

RSS 2.0