Härlig kväll

Bestämde med Maria att träffas på macken för en glass när hon kom från Ö-vik och efter glassen åkte jag tillbaka till stallet för kvällssysslorna, bytte avelstanter i hagen så Frans fick komma ut igen, mockade fölboxen och fyllde vattenhinkarna sen gjorde Maria i ordning Woodan för lite träning...då satte jag mig på läktaren och kikade. Ryggen va lite stel men helt okej mot för igår....så förhoppningsvis är det bra i morron. Vilken härlig kväll i stallet...solen sken och nästan inga mygg.


UNDERBARA SOMMAR!!

Dagens Sune

Ryggen är bättre idag =)....så i morse när jag åkte till stallet kändes det som om jag skulle fixa hela stallet direkt. När jag kom till stallet hade gårdsägaren fodrat så jag behövde bara göra resten. Tog ut alla 3 "tanter" och däribland Frans. Han är ju helt bedårande den lilla killen. Pojkarna fick vara inne med hö för kl. 8 skulle hovslagren komma och sko dom. Hovis fick börja med Woody då han alltid är snäll att sko....och jag förvarnade hovis om att Sune eventuellt kanske inte skulle vara så snäll då han har/haft problem med ryggen.....men Sune va snäll och det kändes bra för mig. Jag tom frågade hovis om han kände nån skillnad på nåt ben, alltså om Sune va stelare, hänging, ryckigare, tyngre eller nåt annat konstigt, men hovis kände ingen skollnad =) Mattehjärtat fällde en tår av lycka...kanske, kanske kan jag känna en ljusning. Har haft en sån dålig känsla ang. Sune´s orytmik bak.

Strax innan 10 kom Anna som egentligen skulle vara ledig idag men som hade blivit inringd och skulle börja 14. Hon mockade och sen skulle hon longera....då bestämde jag mig för att lina Sune lite för att se hur han rörde sig. Linade i alla gångarter i båda varven och han såg helt okej ut i vänster varv och i höger syntes det lite. Bestämde i alla fall att han skulle få gå ner till Woody i stora hagen med gräs för att se om det blir sämre då han får gå i kuperad terräng. Men innan hagsläpp så ställde jag Sune och mig i skuggan i paddocken och tittade på Anna som linade Fröken....jag är så impad på att Fröken är så fin och kan vila på stegen på liten volt trots att hon är en travhäst som dessutom tävlar i trav fortfarande....det har hänt så jäkla mycke sen Anna tog hem henne. Bra jobbat Anna!! Under tiden Anna linade så passade jag på att försöka få nåt/några bilder på Sune...men han är precis som sin matte och vill helst inte vara med på bild. Men Anna såg vad jag höll på med så hon gjorde alla möjliga konster ute på plan så Sune spände faktiskt fram öronen på några bilder. =)

När jag sen släppte ut Sune i hagen med Woody så det första han gjorde va att springa, sen sprang tillbaka, sen la sig och rullade i ett traktorspår...så han hamnade på rygg med benen rätt upp...(i leran naturligtvis) ...haha....han såg ju för härlig ut där han låg med benen i lyften och tittandes på mig och bad om hjälp...gick in i hagen och puttade på honom lite så kom han upp, sprang igen lite runt, runt innan han såg att det fanns gräs att äta. Älskar den där kusen så otroligt mycke med alla hans egenheter <3

Klarade inte det jag skulle göra

FAN!!! va less jag blir.
Efter jag kom hem igår så utvecklades mitt ryggont till ryggskott =( Hela kvällen gick jag som en fällkniv och minsta rörelse kändes som ett knivhugg i ländryggen.

Behövde inte åka till stallet på eftermiddan igår heller som tur va så jag fick vila ryggen. Maria skulle ta in och fodra kväll då hon ändå kom hem på kvällskvisten.

I morse åkte jag som vanligt till stallet om än lite tidigare än vanligt....så kl 7 va alla hästar ute och jag stog och försökte mocka...det va inte lätt med ryggskott kan jag säga. Ja, ja...bara att bita ihop och köra på. Mockade bara 2 boxar i morse så har jag 2 kvar till em.
Det tog slut på hö inne också...så jag tänkte jag skulle ta traktorn och köra in ny bal....MEN jag kom inte ens in i traktorjäkeln då rygghelvete sa NEJ!!! Förhoppningsvis är ryggen bättre i eftermiddag så jag kommer in och ur traktorn så jag kan få in hö i stallet så hästarna får mat. Får väl ringa nån hjälp annars =/

Ridning

Åkte till stallet i vanlig ordning, fodrade och tog ut, mockade...sen kom Anna =)
Hon mockade och fixelurade lite och sen gick vi en runda med hundarna runt träningsbanan. Efter hundturen tog vi Frans och mamman i varsitt grimskaft och gick ett varv till....han va riktigt duktig idag den lilla Frans, han gick först och väldigt snällt i grimskaftet....när prommisen va klar fick dom gå in i boxen...och Frans la sig och sov direkt. Jobbigt att vara ute på strövtåg när man är liten.

Lite senare tog vi in Fröken och Woody och gjorde i ordning dom för en uteritt...jag fick låna Woody av Maria. I väg det bar upp på träningsslingan....vi travade på bortvägen och Woody fick sträcka ut rätt rejält och på tillbakavägen fick han galoppera. Fröken....hon hade rodeo hopp direkt när vi va på hemväg och sen såg hon ut som om hjärncellen hade släppts lös...för huvet for åt alla håll samtidigt....DAMPhäst. Väl tillbaka till stallet så fick båda hästarna duscha, dom va rätt svettiga efter att fått jobba i värmen. Dom fick beta under tiden dom torkade sen fick dom gå ut i hagen igen.

Jag och Anna fyllde vatten och gav lunch hö innan vi for hemåt.

Inte blev det bättre efter idag

Suck....jag har världens dåligaste känsla...och det är inte bra =(

Ikväll innan jag tog in hästarna så betade jag alla fem hästarna en stund var....och Frans provåt han med =)

I morron får jag sällskap i stallet igen....så glad för det. Och tanken är att jag ska rida Woody ut i skogen med Anna och Fröken. Skönt att få komma upp på hästryggen igen, det är 17 dagar sen sist.

Funderardag

Idag är en sån där dag då det svämmar över med funderingar...om allt!! Mest om hästeriet...ska jag fortsätta eller helt enkelt bara sälja allt och sluta??
Jag älskar ju att hålla på med hästarna och älskar min Sune över allt annat...men räcker det?
Ska jag flytta?, och i så fall vart? Vad vill jag arbeta med? Hitta jobb på annan ort?

Många funderingar och frågetecken blir det....och allra helst då Sune inte mår bra och jag kan träna med honom...det är då allt det här snurrar runt i hjärnan på mig.
Men solen skiner i alla fall =)
 

Blir knäpp!

Lång förmiddag i stallet blev det idag....kom kl. 7 och åkte hem 12.
Anna kom vid 8 och det va kul att ha sällskap i stallet på morron, det är inget jag är bortskämd med precis.

När vi mockat och lagt in hö i boxarna tog vi Frans och Gumman från hagen och gick ett varv runt banan, Anna tog Frans och jag Gumman. Frans första promenad i grimskaft....han måste ju lära sig att gå i grimma samt lära sig vett och etikett den lilla parveln =) Dom fick gå in och vila efter prommisen...och det va precis vad Frans gjorde. Anna & Frans hade några intima minuter tillsammans idag...och jag hade turen att få dom på bild =)
TACK för all hjälp med Frans idag Anna!!! <3

Anna och jag gick ut och linade våra hästar i paddocken och Woody stog i ena hörnet och kollade på....han och Sune går tillsammans i paddocken då deras hage är lerig. Woody tappade sko igår och Sune korrigerad i kroppen) och han fick stå kvar medan vi motionerade våra kusar. Sune rörde sig rätt bra idag, superfin i vänster varv!....det enda som finns kvar är att han niger ytterst lite i höger varv efter galopp. (Efter samtal  med kiropraktikern så bestämdes det att jag ska lina Sune i morron fm och sen skulle vi höras under dagen om hur Sune såg ut och eventuellt ska han kollas igenom en 3:e gång i morron em då kiropraktikern åker förbi.) Får jag inte rida snart blir jag knäpp!

Efter longering så tog vi hundarna och gick runt banan med dom också. SEN åkte jag hem och åt frunch.

Klaga...

Ja, på vädret går det inte att klaga på iaf. För jisses vilket underbart väder vi haft idag...också =)

Morronen började som vanligt med uttag och stallgöromålen och sen den dagliga resan hem och äta frukost. Arrax passade på att bada lite när vi lekte med pinnen.
 
Det blev bestämt att jag skulle skjutsa gårdsägaren till Hudik och ta med transporten då hon vi skulle besöka skulle få lån den. Kl 14,00 skulle vi åka....så jag åkte till stallet till 13,00 för att hinna fylla vatten och ge lunch hö. När klockan blev 13,50 gick jag in i huset och försökte få kontakt med gårdsägaren....men han låg i soffan och sov, jag fick inte honom att vakna så jag gick ut och satte mig i solen och prata med Maria och en av hennes systrar som va där och hälsade på. Jag passade också på att byta avelstanter i hagen....så fölis som idag fick sitt smeknamn Frans fick komma ut och njuta av solen och värmen. När klockan blev 15,15 åkte jag hem och städade för att efter det sitta på altanen och njuta av utsikt och livet.

Åkte till stallet senare på kvällen och tog in alla hästar och fodrade kväll.

Sen strax efter 20 kom Anna och hundarna och hälsade på mig, vi satt på altanen och surrade och skrattade en massa. Hon visade även en hel del bilder på ena hunden som riktigt liten....och han va sockersöt redan då =)Kul att du ville komma och hälsa på Anna!!!
När Anna sedan åkte hem så gick jag en sväng med Arrax innan det blev soffan och lite tv.

Varm dag

Jag har sagt det förut och jag säger det igen....jag älskar sol!! Jag blir så glad när solen skiner.

Morronbestyren va detsamma som varje morron, hästar ut och stallet göras. Åkte sen hem och åt frukost ute på altanbron och Ax låg på gräsmattan och kelade med en pinne. =)

Jag hade betstämt med Anna att vi skulle träffas i stallet 11,30. Väl i stallet så fyllde jag vatten ute till avelstanten och Sune, kratta utanför stalldörrarna och kikade när Anna gjorde iordning Fröken för ett träningspass på planen. Hon hade bestämt att jag skulle hålla koll på henne och Fröken OCH göra några övningar som dom skulle göra. Jag fixade en övning i skritt mellan konor som stog tajt för att sen gå över till en annan övning runt konor i trav där det skulle böjas, böjas och åter böjas.....höger, vänster, höger vänster... och även en bom fick dom trava över.
 

Anna och Fröken har blivit så duktiga =)

När Anna ridit färdigt på plan så red hon och Maria ut i skogen en sväng. När dom sen kom tillbaka så red Maria lite på planen.

Båda hästarna fick duscha och sen soltorka medan dom betade gräs. Jag tog några bilder på Anna som hoppade upp barbacka på både Fröken och Woody medan dom betade. Lite sommarbilder är aldrig fel att ha =)
 
 
När hästarna gick ut i hagen igen så åkte jag med Anna och visade betet och vart hon kunde bada med Anna´s hundar....hundarna provbadade och det verkade som om badstället passade.
Efter badet skjutsade Anna ner mig till macken där jag skulle träffa Maria för en glassdejt. Efter glassen åkte vi tillbaka till stallet. Jag tog ut fölis & mamman och mockade deras box igen, Maria klippte gräs med gårdsägarens åkklippare. Jag och gårdsägaren flyttade saker så Maria kunde komma åt att klippa överallt, sen bjöd Maria på lite drickbart som vi satt ute och avnjöt.

När klockan tickade på närmare 19,30 så tog jag in fölis och linade Sune...som tyvärr inte va lika rytmisk idag =( I vänster varv va han superfin men i höger va han lite "nigande" med vänster bakben. Måste ringa kiropraktikern på måndag igen. Det måste finns lite kvar att korrigera. Fram visar han absolut ingenting, så där har kiropraktikern fått till det =)

Jag och gårdsägaren tog in dom andra hästarna och fodrade kväll....sen blev det hemåt för min del. Lekte lite med hunden innan vi gick in och fick lite mat i magen.


 
En underbar dag med solsken och underbara vänner att tillbringa dagen med!!!!....tack för att ni finns!
 
 
 

Glad :)

Förmiddan flöt på som vanligt med allt från fodring av hästar till frukost för mig.

Dagen tillbringade jag med att vara ute och busa med hunden mellan regnskurarna...och under regnet så blev det soffläge och film.

Åkte tillbaka till stallet vid 15.30 och tog in ena avelstanten och tog ut fölis med mamma för andra gången. Mockade deras box och tog sen in Sune, borstade honom och gick ut i paddocken och longera honom....började skritta några varv och med väldigt kritiska ögon granskade jag rörelsemönstret....han såg rytmisk ut och hade lika långt övertramp med båda bakfötterna, Ökade till trav....då lyfte han VB högre än den andra men efter bara några varv såg han normal ut...pussade igång till galopp och han bara rullade på. Ner tillbaka till trav (där brukar det visa sig mest) och han rörde sig bra. Bytte varv och gjorde samma där. Jag är så glad....Sune rörde sig bra!!

När jag va klar med honom så borstade jag igenom honom rejält idag igen...ryktade och fixade =)
"Klädde" på honom igen och tog ut honom....men lät han äta lite gräs på väg ut. När jag står där och betar Sune så stannar det en bil på vägen och kikar på fölis....fölis visar upp sig direkt, han springer rakt mot vägen och kaxar upp sig =) Jag ser ju inte vem det är i bilen, men bilen svänger ner på infarten och ut kliver Malin och hennes 2 döttrar. Dom ville titta på fölis...och det är klart dom fick det. Fölis fick många idolbilder tagna på sig =) Och en sak kan jag säga...det är jobbigt att vara modell...


När jag va klar i stallet åkte jag hem och lagade lite mat och lät Ax leka med Arko. Så nu ligger Ax dyblöt ute på altanen eftersom han lägger sig i bäcken när han blir varm av allt springande.

Nu längtar jag till i morron då jag ska öka på motionen på Sune.

Inte alltid som man tänkt sig

La mig på soffan en sväng efter jag varit ute och gått med hundarna och somnade...hmm...men antagligen behövligt.
Åkte tillbaka till stallet och tog ut fölis som har hunnit bli 1 vecka just idag,
mockade deras box, höade och fyllde vatten, sen gick jag ut och satte mig på läktaren och kollade på min häst när han stog och åt. Finurlade lite hit och dit och kom på att det blir inte alltid som man tänkt sig.


Maria och jag hade kommit överrens om att hästarna skulle få vara kvar ute till hon kom hem 21,00-21,30....men efter jag suttit och kikat på Sune ett tag så blåste det upp till oväder och bara minuter senare började det regna. Så jag tog in alla hästarna då ingen hade regntäcke på sig.
Maria får fodra kväll när hon kommer hem ist.

I morron ska Sune linas igen...och nu jäklar MÅSTE han vara bra, annars vet jag inte vad jag gör....jag vill rida/träna!!

Uppföljning

Åkte till stallet i vanlig ordning. Men idag fick Sune stå kvar inne för kiropraktikern skulle komma och titta på honom strax före 8. Han kollade igenom Sune och fixade lite si och fixade lite så och sen satte han nålar igen....3 på korset och 1 under magen. Förra gången Sune fick nålar så blev han lugn och lite trött....den här gången satt nålarna så dom va lite "elaka"...så den här gången dansade han rätt rejält på gången och krafsade med framfötterna vilket han aldrig gör annars. Men efter bara några minuter så varvade han ner och ställde sig och sov. Ordinationen blev att Sune ska ta det lugnt idag och linas i morron....sen är det bara att köra på om han svarat på behandlingen som han ska. Jag håller tummen!!


Åkte hem och lekte lite med hundarna innan vi gick i och fixade frukost.
Jag åker tillbaka till stallet på eftermiddan och luftar fölis och mamman....vädret verkar hålla sig till sol idag!! Då kan han ligga ute i solen och sova utan att jag ska bli orolig att han blir kall och blöt.

Fölis

Började morronen med att åka till stallet...och det va väldans tom hemma när inte Ax va hemma....han är ju alltid med mig men igår sov han hos min mamma då jag va på trav till mitt i natten.

Det va disregn och grått så jag täckade alla hästar innan utsläpp. Fölis och mamman fick gå ut direkt på morronen och vara ute medan jag gjorde klart i stallet sen fick dom gå in, jag vill inte att fölis ska bli förkyld. Åkte och hämtade Ax innan jag åkte hem och fixade frukost.

Ax och Arko lekte en bra stund med varandra på gården i solvärmen, jag och grannen stog på min altantrapp och tittade på när dom sprang runt och jagade varandra. Ax gick flera gåner och la sig i bäcken...haha...han ser för "hejjig" ut när han ligger där och spanar.

När klockan blev strax efter 17 å åkte jag tillbaka till stallet. Körde in hö med hjälp av traktorn innan jag tog in avelstanten utan föl och tog ut fölis och mamman igen men den här gången fick fölis på sig en grimma. Mockade deras box ...igen och la in kvällshö samt fyllde vattenhinken.

När jag va klar med det så gick jag ut i paddocken till Sune och plockade upp skithögarna han gjort under dagen och sen linade jag honom lite för att se hur han rörde sig...för i söndags va han inte rolig att titta på alls =(
Men ikväll såg han rätt okej ut....lite stel bara. Men jag tror det finns lite kvar i bogen att rätta till, men det får jag reda på i morron då kiropraktikern kommer strax före 8 för en uppföljning. Jag vill ju rida/träna!!! det är ju sommaren som Sune är underbar att rida....lugn och avslappnad.
Efter longeringen så borstade jag igenom Sune rejält, smörjde hovarna och flätade om svansen. Han fick sig en ryktning också...gissa om han njöt =) Mitt lilla hjärtegull <3

Maria tog in Woody under tiden jag borstade Sune, hon fixade honom inför longering. Jag följde med ut och satt på läktaren och spanade när hon linade. Men Woody hade andra planer än att koncentrera sig att springa över bommar....så Maria bestämde sig för att släppa honom och låta han springa av sig lite innan bomträningen. Jäklar va han sprang!! Efter han fått tömt sig på energi så gick bomövningen mycke bättre.
Alla hästar fick gå in och få kvällsmaten när Maria va klar med Woody.
Fölis blev supertrött efter att fått varit ute 2 ggr idag så han la sig direkt när han kom in och slumrade in genast.

Just ja, Walle följde med mig hem...Maria åker bort i morron och blir borta till kvällen.

När jag åkte hem så tänkte jag att man bor nog på rätt ställe ändå...på andra sidan vattnet var det grått och trist medan det va soligt och fint här hemma på Guldkusten =)

Tävling med Quellette

Jag åkte och lämnade hunden hos mamma innan jag åkte till stallet igen...Anna & Danne kom till stallet och fixade det sista inför avresan och jag mockade fölboxen, fyllde vatten i allas hinkar samt fixade kvällsfodret. Jag tog ut avelstanten och fölis en liten sväng på gården så mamman fick äta lite gräs och fölis sträcka ut och busa lite =)

När det va dags att åka så lastade vi hästen och åkte iväg....vi tog upp kusken och vagnen efter vägen. Fröken värmdes lite lugnt i några varv före första start för att det skulle hinnas dras av skor.

Hästen gick riktigt bra, hon blev 6:a på tiden 16,0 i ett hårt gäng, när hon kom in i stallet efter loppet så var det knappt hon va andfådd, så efter Anna duschat henne tog jag henne på en prommis innan hon fick stå och äta lite gott grönt gräs.

När all utrustning va avspolad och hästen kommit in i boxen så gick vi och åt...och även den här gången bjöd Anna & Danne....dom är bara för snälla. <3

Efter maten så lastade vi och åkte hemåt, vi släppte av kusken och vagnen på vägen innan vi kom tillbaka till stallet. Allt packades ut och Anna gjorde iordning Fröken med liniment och bytte täcke....sen fick hon gå in och äta sin kvällsmat och vi släckte ner och stängde för natten.
Så....nu har jag kommit hem och ska nog leta fram en film att kika på. Sova är ju överskattat :/

Det regnar inte...det ÖSER ner!

Åkte som vanligt till stallet. Fodrade och släppte ut alla utom fölis och mamman...det regnade och blåste småkallt och jag vill ju inte att fölis ska bli sjuk, så dom fick stå inne. Ställde upp dörrarna så det kommer in frisk luft så dom klarar sig. Jag hade planerat att ta ut dom direkt på morronen och sen in innan jag skulle iväg, men vädret va inte på min sida riktigt.

När jag va klar i stallet åkte jag hem för att slängda in en maskin med tvätt och ta ut grannens hund i hundgården....men öste verkligen ner, så jag stog på altanen och bara tittade på allt vatten som ramlade ner från himlen.
Kanske 15 minuter senare var det som om nån hade slagit av vattnet för då tvärslutade det. Så då passade jag på att gå och tvätta och ta ut Arko.

Kvällsaktivitet

Superkul verkligen att få träffa kompisen igen...vi måste ta en ny träff snart. Tack för idag G!!!

Jag började jobba 17,00...så efter jag gjort eftermiddagsklart i stallet åkte jag till föräldrarna och duschade. Hade turen att jag blev bjuden på mat =)
Lite senare fick jag besök av Anna och hennes sambo Danne...dom hade varit i stallet och motionerat Fröken...och under tiden Anna motionerade henne så lekte Danne med Sune...jag kan bara tänka mig va Sune tyckte det va kul =) Snällt av honom att ägna lite tid på min kuse TACK Daniel!!
 
 
 

Besök i stallet

Helt otroligt va varmt och skönt det va i morse när jag va i stallet...gick med T-shirt bara. Sommaren kommer!!!

Tog ut hästar och fixade stallet och sen hem...har inte kommit så långt som till frukost än....det blev dammsugning och lek med hunden ist....men ska fixa lite att äta nu.

Åker tillbaka till stallet och byter lite i hagarna, motionera Sune lite lätt på linan och håller tummen att han ser fin ut, fylla vatten och slänga in hö i boxarna....det gjorde jag aldrig i morse. Jag vill att det ska vara fräscht vatten när hästarna kommer in.
Inte kommer jag att vara själv i stallet heller =), det kommer en kompis som jag inte träffat på nåt år till stallet för att surra lite och som hon sa när vi bestämde det här mötet.....att hon skulle få "lukta" på hästarna. Det ska bli kul att träffa henne igen....vi höll alltid ihop förr när vi jobbade, tränade och tävlade tillsammans. Vi hade riktigt kul!!!
 
Bjuder på en bild från den tiden...det här va min dåvarande tävlingshäst Nellie de Ville .....AKA Pulan.
 
 

Finns det nåt värre..

Meningen va att Sune och den andra avelstanten som fick gå in medan fölet och hans mamma va ute skulle få komma ut bara några timmar senare, för jag hade blivit lovad att dom skulle bli utsläppt. Jag försökte ringa, sms:a och skicka på FB flera gånger till hon som skulle fixa allt det där....men inget resultat..... och till saken hör att den här människan alltid har telefonen nära sig jämt....men nu kunde hon inte ens skicka ett meddelande och berätta hur allt va. För det som va va att inga hästar hade blivit bytta i hagarna utan dom som va inne har fått stått inne i det här vackra vädret i över 7 timmar. Finns det nåt värre än när vuxna människor inte tar sitt ansvar...vad säger man om det??

Så jag åkte efter stängning till stallet och tog ut hästarna en stund medan jag mockade om deras boxar och fyllde vatten. Kelade lite med fölet också. Tog in alla hästarna och fodrade natt. I morron blir det annan strategi så jag vet att hästarna får vara ute. Får väl åka dit efter jobbet (22,30) och kolla så dom kommit in och fått mat för att vara säker. Tror inte jag törs åka på trav med Anna på måndag heller...hur ska jag veta att hästarna kommer in och får mat och vatten???

Jobbhelg

Lite annorlunda vid utsläppet i morse....4 hästar ut i 4 olika hagar.
Fröken går ensam då hon är superbrunstig och ska starta på måndag, ena avelstanten står ensam då den andra har föl vid sidan och släpper inte in en enda i hagen tillsammans med fölet och Sune ska stå och ta det lugnt efter kiropraktikbesöket igår....och då blir ju Woody ensam i sin hage.

Mockade och gjorde klart allt i stallet innan jag åkte hem och åt frukost och la mig i soffan en sväng....känner mig helt slut och ont i halsen.

Åkte sen tillbaka till stallet och bytte lite i hagarna....avelstanten och Sune fick gå in och fölet med mamma fick gå ut. Sune fick gå in för att han inte skulle springa runt och yra när fölet kom ut....han ÄÄÄÄÄLSKAR små hästar. Mockade fölboxen och åkte sen till föräldrarna och duschade, skulle ju börjar jobba 15,00 på macken.

Förbannad

Åkte som vanligt till stallet och tog ut hästarna men jag ställde pojkarna i paddocken eftersom dom skulle åka iväg bara nån timme senare. Fixade stallet och då kom Maria hem....vi gjorde iordning pojkarna för avresa och lastade på och åkte. Väl hos kiropraktikern så började Woody....jag tog ut hunden och lät honom kissa lite innan jag gick in med Sune.
Kiropraktikern kikade igenom hästarna och fixade lite småsaker...Sune fick 3 nålar uppe på korset efter att kiropraktikern tryckt till 2 kotor.
 
En liten manöver på HF ben så att bogen fixade till sig och sen va han klar för hemresa. Så idag och i morron skulle Sune stå och vila i icke lerig hage (blir alltså paddocken) och sen på söndag skulle han linas lite...ser allt bra ut så är det  bara att träna på. =) (HOPPAS!!!)
 
När vi kommer hem tillbaka så ser vi att Fröken och ena avelstanten står i samma hage...."nån" hade satt ihop dom utan att Anna visste om det. Och Fröken som ska starta på måndag...hade  varit just snyggt om dom hade börjat bråka och gjort sig illa. TÖLP!! Man sätter inte ihop andras hästar utan att fråga eller att ägaren är närvarande. Hade det varit min häst hade jag blivit tokig. Jag blev så förbannad att jag tände på alla cylindrar direkt.....utan att passera GÅ. :/
 
Anna och Maria tog sig en skogstur med sina hästar och jag bytte i hagarna och for sen hem. Måste tillbaka senare och antagligen köra in hö och ta in och fodra.

Gudmor

Ja, vad säger man...
Liten hingstkille har sprungit sin allra första gång idag...och dom där långa rangliga benen hade han problem att hålla i ordning...hihi. Vi har satt upp skivor på gallret mellan avelstanterna och ut mot ingången av stallet eftersom hon som fick nu vaktar sin lilla sötknopp som fasen mot dom andra hästarna....och minska risken att hon råkar kliva på/göra illa sitt föl i hennes framfart att mota bort dom andra.

Ute i hagen har han hittat sin plats....han ligger vid foten av höbalen =)

Jag och Maria åkte in till Birsta idag, vi började med att äta, sen köpa hästmat, hälsa på Anna på jobbet och handla på Willys innan vi åkte hem med ett stopp på macken för en mjukglass, sen åkte vi hem och tog in fölet.


Tog in pojkarna och linade dom....i morron ska dom kollas igenom av kiropraktiker kl 10. Vi brukar kolla igenom hästarna iaf 2 ggr/år. Alltid bra att veta om det är nåt fel, och skulle det vara det så har det inte legat fel en längre tid och då är det ju större chans att det går att fixa snabbare. Ska bli intressant att se vad han säger om Sune´s bog också.

Efter att jag linat Sune gick jag med honom så han fick beta...jag gick även runt banan. Vi va nog ute och betade i närmare 1 timme. Jag och gårdsägaren satt ute i solen och surrade lite innan det va dags att fodra hästarna kväll....och då berättade han att han va glad att jag va med under fölningen och att jag nu kunde tilltala mig själv som gudmor ....hihihi.

 
 
 

Barnmorska

Gick ut och satte mig i solen och läste/löste korsord och hade ena ögat på avelstanten i hagen hela tiden. Hon gick runt, runt och va orolig, hade svansen högt och ville lägga sig flera gånger med hade inte ro att lägga ner sig utan tog ett till varv i hagen. Jag bestämde mig för att låta henne föda ute i det vackra och varma vädret. Vid 12 la hon sig äntligen ner och 13 minuter senare kom några små hovar ut =)
 

Jag gick in i hagen och höll mig i bakgrunden.....hon krystade och krystade och bara en liten del kom ut, hon ställde sig upp och gick en sväng och la sig sen igen bredvid där jag satt och tittade. Hon jobbade på och jag hjälpte henne lite till bogarna kommit ut...rensade luftvägarna och drog bort "säcken". Han tog sina första andetag!!! =)
 
 

Mamman va helt slut och låg helt på sidan tills efterbörden kommit ut. Efter 1½ timme i solen hittade han sin mammas spene och tog sina första klunkar.
 
Tänk va livet är underbart.

Vaxproppar

Bloggade aldrig nåt igår, det hände inget speciellt som jag tyckte va värt att anteckna.
Jo, skulle vara att ena avelstanten hade vaxproppar på morronen när jag kom och fodrade, så jag har fölvaktat hela natten...smygit mig ut och kikat varannan timme.....men inte då, inget föl.

I morse strax efter 6 hörde jag oroliga hästar i stallet så jag gick ut och kollade då var det en kompis som hade gått in i stallet för att se om det blivit nåt föl....han vill verkligen vara med när det fölas =) Jag hade ju varit ut vid 4 och då var det stenlugnt.

Fodrade och tog ut alla samt fixade stallet och kl 8 va jag klar, då åkte jag och handlade frukost och lunch....jag blir kvar i stallet. Avelstanten med vaxproppar hade inte ätit upp höet som hon ALLTID äter och även när jag tog ut henne så ställde hon sig inte och åt som hon alltid gör....utan istället backar upp mot rundbalen och ställer sig och sover.

Idag ska jag longera Sune också....nu har han vilat klart efter clinicen....det ska bli intressant och se hur han rör sig. Kiropraktiker är beställd...så på fredag fm ska både Sune & Woody kollas igenom.
 

Dagen efter

Åkte som vanligt till stallet och tog ut all hästarna samt fixa stallet, det tog lite extra lång tid idag eftersom gårdsägaren själv hade haft hand om sina avelstanter och han är inte den bästa mockaren....så idag tog jag ut 2 kärror ur deras boxar.
Men jag fick ta en paus och skjutsa iväg Maria till flyget, hon skulle ner till Stockholm på jobbintervju.
När jag va klar åkte jag hem och åt frukost till en skräckfilm som jag satt i soffan och avnjöt.

Åkte tillbaka till stallet och krattade lite.
Vid 16 hämtade jag Maria på flyget, vi tog oss en glass på hemvägen.

Jag eldade lite gräs, krattade lite mer och betade avelstanterna innan jag tog in alla hästarna och fodrade kväll.

Kom hem och lekte med hunden lite (kastade frisbee) innan vi gick in och jag fixade middag....kollade FB också...Elin som va paparazzi fotograf på clinicen hade lagt ut en hel del fina bilder på alla fina hästar som va med på clinicen. En av bilderna på Sune såg ut som om han är en sagohäst =) Lånar bilden hit så den får pryda dagens inlägg.
 


I morron är det traktorkörning på schemat =)

Clinicdag 2

Maria, Marie och jag packade ihop alla sakerna från boendet, åt frukost och fixade ordning oss innan vi åkte till stallet. Jag kollade hur Sune´s bog mådde direkt efter han ätit upp kraftfodret för att det skulle kunna planeras grupper efter om jag skulle vara med på Sune eller inte...och det blev inte tyvärr. Han va riktigt stel i båda bogarna när jag började lina honom i skritt.....några skrittvarv senare fick han trava och då syntes det lite, lite av hans onda bog så jag bestämde ganska snabbt att Sune skulle få vila.
 
Grupperna planerades om och Maria fick börja rida HUS tillsammans med Moa. Båda hästarna gick bra...och Woody har verkligen hittat sitt i just Hunter.
 
Lite synd att inte Sune kunde var med så jag fått höra vad Christel tyckt om honom som hunterhäst...och samtidigt fått lite övningar, tips och trix om Hunter.
 
När dom ridit klart så gick jag ut med Sune i paddocken och lät honom skritta ca 25 minuter linan för att inte bli stel efter gårdagen.
 
Sista minuterna fick Maria hålla linan och jag gick och mockade.
 
Efter lunchen så gick jag bort till boxarna och där får jag se 3 väldigt trötta killar ligga och sova...eller rättare sagt 2 som vilade och den 3:e snarkade. =)
 
Vilar sin trötta kropp
 
Woody passar också på....
 
Men Tiny, han snarkade högt och tydligt =)
Så skönt att hästarna kan slappna av och liga ner och sova när dom är borta.
 
När vi sen kom hem så släppte vi ut pojkarna tillsammans med Fröken....och hon brunstade så mycke att Sune tyckte hon luktade illa.
 

Clinicdag 1

Vi vaknade i ottan, upp och åt frukost, klä på sig och sen iväg mot stallet. Gav hästarna mat och mockade boxarna under tiden....jag och Marie gick ut och linade våra kusar i paddocken och Maria gick ut och gick med Woody.

Första passet fick vi visa hur vi rider våra hästar och hur vi värmer upp dom...sen fick vi rida över ett hinder med en massa bommar som låg på olika avstånd. Alla grupperna fick göra samma saker då tränaren Christel ville se alla ekipagens utbildningsnivå.

Andra passet fick vi träna övergångar....och övningar hur vi skulle få hästarna att komma till fina övergångar. Tyvärr fick jag och Sune avbryta andra passet tidigare då jag kände att han inte va helt ok i sin bog....det hade ju varit mycket bogförflyttningar och bommar...så han fick väl känning i bogen då mjölksyran satte in. Efter passet masserade jag in liniment på bogen och stretchade honom rejält...hoppas nu bara han kan vara med i morron...för OM han kan det ska Maria rida HUS första passet på honom. Och det skulle vara så kul att se och höra Christel ge tips och idéer om hur vi kan träna HUS för att bli bättre. Och ÖVNINGAR!!!! =)
Just nu sitter jag och Marie och väntar på att Maria ska duscha färdigt så vi kan åka till Bergström´s och grilla.

Foton kommer senare....just nu funkade inte fotoinlägg =(

Ånge

Vi kom upp vid 17 tiden och då stallade vi in hästarna och sen åkte vi hit till boendet och "flyttade" in oss. Tillbaka till ridhuset så satte vi oss på läktaren och kikade lite när alla red en stund innan vi gick ut till våra hästar och gjorde iordning dom inför ridning. Jag linade Sune i paddocken för att se hur han såg ut i bogen och han visade ingen hälta eller stumhet =) så då gick vi in i ridhuset och red.



Nu ligger vi här på sportboendet i Ånge och ska försöka sova lite, jag bloggar och Maria pratar i telefonen.....som vanligt.
Vi har nyss sett en film på datorn....och gratis internet är det också =)
 

Lugnt igår

Bloggade aldrig nåt igår....det hände just ingenting.
Hästarna fick vila...Sune bestämde sig för att prova mina foppatofflor.


Jag och Maria åkte in till Birsta och handlade inför clinicen i helgen. Vi va och köpte skor till Clint också....och där hittade vi ett par snygga skor.



Vi åker redan idag på em för vi hade tänkt vara med på ridhusträffen i kväll som WINN anordnar.

Walle bodde hos mig i natt också....rätt mysigt att ha en liten varm Walle i sängen under täcket =)

Tråkig talare

Fixade allt med stallet i morse som vanligt med en frukostpaus som Maria bjöd på....sen hem för att duscha...kom hem och märkte då att jag glömt nyckeln i stallet FAN!!, då ringde jag grannen som va hos sin syster som är den andra grannen så jag tog med hunden och gick dit för att hämta hennes nyckel för att kunna gå in till henne och hämta hennes nyckel till mig. Efter många om och men så kom jag in och väl inne så hoppade jag in i duschen. Tog på mig icke hästkläder och for tillbaka till Maria och vi vidare till Timrå till AF.
 
På AF fick vi sitta och lyssna på en väääääldans tråkig karl som satt och berättade om vääääldans tråkiga saker. På väg tillbaka hem så stannade vi och handlade och hämta upp Clint, sen hem till Maria och satte oss i solen och spelade Quizkampen. Även Walle tog sig en plats i solen.


Lite senare så bjöd Maria på mat också...grillad ytterfilé, majs, pastasallad och mangoraja....OJ va gott!!


När vi ätit så det stog ut genom öronen så tog vi in avelstanterna och borstade igenom dom. En av dom har varit orolig och vandrat mycke idag, håller svansen högt, fyllt juvret så det är stenhårt och magen är bucklig på undersidan samt att hon är hur slapp som helst i baken.

När vi va klar med borstningen så tog vi in pojkarna och gjorde i ordning dom för träning...jag började att lina Sune...och han visade minsann direkt att han stått i tråkig hage och vilat i 3 dagar, han bjöd på en bockserie som heter duga. När han sen lugnade sig så kunde jag börja jobba honom men framförallt kolla hur han rörde sig. Visade ingen hälta idag heller men i höger varv blev han lite stum i steget och vid lättridning va han fin i höger varv (sitter på vänster framben) men stum i vänster (sitter på höger framben).
Stretchade och värmde på lite på frambenen och smörjde hovarna innan han fick gå in och äta kvällsmaten. I morron får båda pojkarna vila och vi tanter ska åka och handla inför helgens bravader. Lääääääängtar!!!

Hunnit med en massa

Oj, vad det har hunnits med en massa saker idag.
Började som vanligt med att ta ut alla hästarna och fixa stallet ena avelstanten lägger halmen i blöt i vattenhinken...hihi.
 
 
Därefter bjöd Maria på frukost.
 
 
När vi ätit klart gick Maria ut och gjorde klart Woodys box också.
Sen tog vi transporten och åkte och hämtade en massa saker. Det tog en bra stund innan vi va hemma igen och väl hemma så ligger ena avelstanten helt utslagen och både jag och Maria tror oss se en fölhov på väg ut.....men vi måste ha sett i syne för när vi kom in på gården så klev hon upp och allt va som vanligt. Jag tror hon haft lite förverkar idag...hon har stått med svansen högt och småkrampat med "höna".

Vi lastade ur allt som skulle in i huset först och sen resten som skulle upp på logen....så då vart det dags att köra traktor =), vi lyfte upp allt utifrån med hjälp av traktorskopan. Jag passade på att dra till i paddockens kortsidor med traktorskopan....det va lite väl gropigt där.
Efter det åkte vi ner på travbanan och kikade efter bommar....och vi hittade 6st. Jiippii!!
Maria körde traktorn tillbaka upp på gården....första gången i traktorn och jag har bildbeviset=)

Väl upp på gården igen så kommer det in en svart volvo inrullandes på gården.....det va inspektörer som skulle inspektera stall, hagar, träningsmöjligheter och hästarnas kondition. Allt blev 1:or vilket betyder att allt va godkänt.
Jag och Maria satte oss och tittade på pojkarna i paddocken under tiden gubbarna va där och kikade runt. Anna är ju B-tränare och då har travet som regel att dom åker ut och kollar att allt är godkänt.

När det va klart och gubbarna åkt så tog jag och Maria och rev ut allt på hennes altan och la allt i skopan på traktorn som jag sedan körde iväg. Medans så gjorde Anna i ordning Fröken för en träningsrunda.
Hon ville ha lite ögon på sig så både jag och Maria satte oss och spanade/skrek på henne. Vi satte upp lite koner som hon fick köra lite styrövningar på. Dom va så duktiga....det är helt otroligt va fin Fröken blivit under ryttare.
 


När Anna ridit färdigt åkte jag och Maria och hämtade Clint och sen åkte vi mot Birsta. Lite mat och en tur på Rusta senare så stog vi på Marias altan igen och la ut mattor och ställde i ordning utemöbeln.

Jag gick och tog in avelstanterna...och då va klockan strax efter 18 och sen började jag kratta ihop gammalt hö och eldade upp det. Maria gjorde i ordning Woody för ett träningspass och när hon va klar så gick jag och satte mig på läktaren och kollade.
Roger kom och hälsade på hästarna...han fick springa med Sune för att se om han visade nån hälta....det gjorde han inte...då böjde jag igenom hela haltbenet men han visade ingenting då heller =) Så har jag riktigt med tur så blir det clinic för vår del ändå =) och ingen är gladare än jag om det blir så!!!
 


När jag masserat, borstat, lindat, smörjt hovarna och täckat Sune fick han gå in för natten, fodrade alla hästarna innan jag hämtade in Fröken från hagen och jäklar va lugnt det va vid fodring när Fröken inte va inne....det är alltså hon som drar igång alla sura miner mot varandra vid fodring.
Klockan va strax efter 21 då jag satte mig i bilen och åkte hem, jag åkte 7 i morse och kom hem 21,30...det kan man kalla stalldag =)

Närgången

Åkte tillbaka till stallet runt 17 tiden och gick direkt ut till Sune i paddocken och plockade bort hans bajs. Hela tiden jag gick runt så gick han direkt bakom mig. Så kom Maria ut i paddocken och surrade lite och då såg Sune sin chans att bli kliad...så han backar upp rumpan mitt framför Maria och väntar på att få det han vill....hon tar lite på honom och går därifrån...då går Sune om henne och backar upp rumpan igen....så håller dom på i säkert 5 minuter medan jag håller på att leta bajs.
När jag va klar och Maria gjort klar Woody för träning så satte jag mig på pallen utanför paddocken och häll Sune i grimskaftet...och då är han närgången med mig också. Han älskar verkligen närhet. =)

Han står så nära att hand bringa känner kontakt med mig, lägger ner huvet i famnen och kramas, pillar i håret och håller mulen stilla mitt framför mitt ansikte så vi har kontakt...lilla hjärtat mitt <3
 


Just det.....Sune har lärt Woody allt han kan om rullning i leran...hahah, till Marias fasa!! Kolla in täcket....hahaha.
 

Ensamhet

I morse när jag åkte till stallet så var det mulet och grått, lite tråkigt var det allt. Men det va bara att ta på regntäcken på djuren och släppa ut dom....jag släppte Sune själv i paddocken så han får vila.
Medan jag gjorde stallet så fick han runt och spanade och varje gång jag gick ut och tämde kärran så stog han i hörnet och kollade vad jag gjorde. Hoppas verkligen han blir bra innan helgen. Jag vill verkligen vara med på clinicen.
 

Förbannade jävla skit!!!

Kan man bli mer less än mig just nu??...NÄ!!
Tog ut Sune i paddocken då jag och Maria skulle rida...och jag började longera som vanligt innan jag hoppar upp. Då visar naturligtvis Sune hälta HF...men det ser ut att sitta högt, typ i bogen. Men är det inte konstigt att jag aldrig ska kunna få komma iväg på nånting??, så fort det närmar sig clinic eller tävling lyckas alltid den här förbannade hästen fixa antingen nåt sår, kliver av sig halva hoven eller sträcker sig nånstans så jag inte kan vara med. Jag blir så förbannat less!!! =/

Vilken dag

Morronen började som vanligt med att ta ut hästar och fixa stall, hem och åt frukost.

Efter en stund ringde telefonen och då fick jag reda på att dom som skulle lägga om mina sommardäck från gamla däck till nya på samma fälgar inte kunde =( Så då blev det att ringa runt och kolla om nån firma hade tid med min bil...hittade en i stan....så det va bara att åka ner till mamma och lämna hunden, åka till macken och hämta alla 8 däck och vidare till stan med ett stopp i Birsta och hämta upp Maria som va snäll och följde med och höll mig sällskap under tiden däcken blev fixade.
Lämnade av Maria i Birsta, åkte hem till mamma och lämna vinterdäcken och hämta hunden och vidare till stallet.

Hjälpte Maria att packa upp medikamenterna hon tagit från det gamla stallet medan Anna longerade Fröken.

När vi a klara och Anna hade åkt hemåt så tog vi in pojkarna....Maria bytte täcke på Woody och jag longerade Sune...han va fin idag också =)
När jag va klar med Sune tog jag in avelstanterna och putsade dom lite....eller lite och lite....dom va super dammiga och höfröiga.
Maria tog in Fröken också...tråkigt att bara låta henne stå kvar ute alldeles själv.
Gårdsägaren skulle fodra kväll så jag åkte hem och lekte lite med hunden lite innan vi gick in och slappade i soffan.

Måste visa vad jag köpte för ett tag sen...
....Sune har fått nya åka bort hinkar som han ska ha sin frukost och kvällsmat i =)

Torsdag kväll

Sitter hemma när Moa skickar meddelande och frågar om jag ville komma ner till henne och umgås lite....och det ville jag ju =)
Tog med mig hunden och åkte ner. Moa skulle precis börja mocka när jag kom...surrade med henne under tiden och sen följde jag med och hämta in hästarna. Moa skulle rida Tiny.
Det började tokblåsa precis när vi gick ut i paddocken....brrr.
 

Ax hittade ett av Nizze´s (Moa´s ena hund) ben som han bar omkring på...han försökte sig på att gömma det också....men han är totalt talanglös när det gäll att gömma....han lägger det bara ner nånstans och skyndar sig därifrån och tror ingen ser =)

När Moa va klar med sina hästar togs dom ut igen och sen följde hon med mig och ta in "mina" hästar. När vi kom till stallet så hade gårdsägaren redan tagit in avelstanterna.

Efter att hästarna kommit in och fått godnattmaten så åkte jag och Moa till macken och tog oss en mjukglass.
Skjutsade hem Moa och åkte sen hem och tittar nu på Let´s Dance.

Träning i ridhus

Åkte till stallet som vanligt, men skulle bara släppa ut 3 hästar (tanterna) då pojkarna skulle åka till ridhuset för träning, men då Sune inte fick gå ut så bestämde han att han skulle riva hela stallet, så jag fick så lov att ta ut dom....men jag släppte dom i paddocken så dom inte skulle lera ner sig.
Gick in i stallet och mockade, höade, bytte vatten i hinkarna och sopade gången...då kom Maria hem. När jag va klar satte jag mig ute på bänken och åt en macka som jag hade tagit med mig. Maria bytte om gick ut och mockade sin box. Medan hon gjorde det så packade jag ihop alla saker vi skulle ha med oss. Vi gjorde iordning hästarna, kopplade transporten på min bil, lastade in alla sakerna och sen hästarna och iväg vi for.

När vi kom till ridhuset så var det 3 hästar i full gång att tränas, vi hoppade upp och red direkt. Båda hästarna gick bra idag =)

Sune hittade några stackars grässtrån i väntan på sin tur till duschen.

Efteråt så duschade vi hästarna och lastade dom för att åka till Bergsåker på kliniken för att få dom vaccinerade. När dom va klara lastade vi på dom igen och åkte hem. När vi släppt ut hästarna i hagen och lastat ur bilen och kopplat av transporten så åkte vi ner på macken och tog oss en korv med bröd och en mjukglass till efterrätt =)

Jag åkte till föräldrarna och lämnade hunden och lastade in mina sommardäck i bagaget och åkte sen ner till macken och lämnade av dom där. I morron fm ska däcken läggas om till nya sommardäck och balanseras....skönt med rätt storlek på däcken. Jag har ju inte kunnat dra nånting med min bil med däcken jag hade...dom tog tom i innerskärmarna om det satt 2st i baksätet....så transport va inte att tänka på ens en gång. Men nu har jag köpt nya i RÄTT storlek.

Efter det så hämtade jag hunden och åkte hem.

Underbara dag

Ja, dagen började som vanligt med att fixa ut alla hästarna och sen fixa stallet. Åkte hem och åt frukost och lekte med hunden som va på lekhumör (som vanligt)
Han har börjat kampa lite nu iaf...förut släppte han så fort han kände minsta lilla motstånd, men nu drar han så pinnen går av =) Han kan kosta på sig lite ljud när han blir exalterad efter några pinnkast.

Åkte tillbaka till stallet när Anna ringde och sa att hon va på väg dit. Jag gjorde iordning Sune (blev en hel del borstning då Sune kan det här med att rulla =)

men sen gick vi ut i paddocken och började longera...han va energisk med kontrollerad. Anna longerade Fröken också...hon skulle mest barareka igenom Fröken´s kropp efter gårdagens tävling på Gävle.
Efter en stund på linan hoppade jag upp och red, Sune va medgörlig och arbetsvillig....han är så härlig att rida då "vintern" gått ur kroppen. Vi öppnade, slutade, skänkelvikte samt filade lite på bytena...och Sune bara gjorde. Kan det bli bättre livskvalitet när man får rida en medgörlig häst i strålande sol och även ha underbart underlag att rida på??

mittlivmedsune.blogg.se

Här på bloggen kommer jag att skriva om mitt liv med min American Paint som heter Superior Son of a Gun men som i vardagen kallas för Sune.

RSS 2.0