Helgen som varit

Fredag kväll när jag står i stallet och precis tagit in Sune så kommer Catarina till stallet. Medan jag gör iordning Sune så mockar hon, Catarina ska också rida, så när jag tagit ut Sune och börjar vår kvällsmotionering så tar hon in och gör iordning Tiny. Sune är på riktigt bra humör, han kändes mjuk och fin. Vi tränade slutor, skänkelvikning och förvända galopper.
 
Lördag fm hade jag inplanerat att åka och hjälpa en kompis med hennes häst när den skulle till ridhuset för första gången. Hästen skötte sig utomordentligt :) Vi longerade inspänt över några bommar...som hon heller aldrig gjort. Lite synd bara att vi va helt ensam i ridhuset. Med lite tur är det fler nästa gång. Jag hade tänkt göra nånting med Sune, men då jag inte kände mig helt kry (orkeslös och konstig i magen) så lät jag honom få en vilodag. Fixade endast stallet, maten, packade hö och fyllde vatten. Sen blev det soffan, filten och raggisarna för hela slanten.
Söndag, here wo go!!
Mådde inte helt okej iden här dagen heller :( Vet inte vad som är på gång.
Men Sune fick motionera  iaf....på linan inspänd. Han va inte riktigt koncentrerad och samarbetsvillig. Han ville mest springa på och komma undan själva jobbet. För varje gång han ville iväg framåt fick han stanna och backa...och backa, och backa, och backa. Han va rätt mör i rumpan efteråt kan jag säga. Men vissa straffas direkt ;)
På slutet så lyssnade han riktigt fint på mina komandon. Från stopp till galopp, till stopp, till trav till jogg, till galopp till skritt. På liten volt och större volt. Duktig svettig Sune blev resultatet :)

Energi

Åkte ner till stallet och mockade, fixa maten och fyllde vatten. Efter tog jag tag i beteshagen, den skulle rivas så det va bara till att börja. När jag precis börjat så kom Catharina och hjälpte till....så efter bara en liten stund då va hagen ihopplockad.
 
Catharina tog in Tiny för att skruva i brodd och tog in Sune för en motionsstund. 
 
Då det är stenhårt i backen så gick jag ner i beteshagen för att longera energiknippet :)
Sune visade sina "mooves" ovan mark. Värsta lippizanerhästen.
folk som är ute på promenad stannar och frågar om det är en unghäst som är på inridning?....jag svarade : näe, det är en gammal gubbe med spring i benen :)
 
men efter en stund så samlade han sig en aning och började jobba lite smått. 
 
Marken va riktigt bra på ett ställe...där går det att hålla till ett tag till:)
 
 
 

Vintersol

 
Slutade halvdag från jobbet  igår och hade planerat att kunna rida medan det va ljust. Men då det varit kallgrader så va marken helt frusen....vilket jag inte tycker är ett bra underlag att träna häst på...så han fick sig bara en genomborstning. Efter det fick han gå ut i hagen och fortsätta stå ute i solen och njuta.
 

Födeldagsbarn

Min hjärtehund fyller 4 år idag <3
 

Efter regn kommer solsken

Den här helgen har varit full av jobb. Den började i fredags med dubbla skift 7-16, 17-22.  Som tur är har jag snälla stallägare som fixade åt Sune :)
Den fortsatte med kvällspass resterande av helgen. Kan ju säga att jag såg en och annan utklädd :)
 
Jag har haft hand om stall och hästar sen i fredags kväll då stallägarna åkte till stugan i fjällen. Skönt att vi kan hjälpas åt när det ska åkas nånstans.
 
Tänkte jag skulle kunna göra nånting med Sune i helgen då han vilat sen i onsdags då vi maskade hästarna på onsdags kvällen. Det har tokregnat i flera dagar och paddocken flyter :( så Sune fick vila hela helgen. :(
Men så i morse när jag tagit ut hästarna och hade mockat så skulle jag ut och tömma kärran....vad ser jag??!!?! SOLEN är på väg upp!!!! :)
Så skönt med sol!
 

mittlivmedsune.blogg.se

Här på bloggen kommer jag att skriva om mitt liv med min American Paint som heter Superior Son of a Gun men som i vardagen kallas för Sune.

RSS 2.0