Missnöje

Det här med hovslagare är ju ett kapitel för sig. Jag fick pga att "min" hovslagare hade semester ta en annan hovslagare nu sista gången det va dags för skoning. Och det va den 3/8...alltså 4 veckor i morgon.
Dagen efter skoningen så frågar en kompis i stallet om det inte hade blivit nån skoning då hon tyckte att Sune´s fötter fortfarande såg gammalt skodd ut 😕 (det säger ju en hel del)
 
Redan förra veckan ( alltså 3 veckor efter skoning) spricker Sune´s ena framhov på hela utsidan i "sömranden" men skon satt fast och jag kunde använda hästen som vanligt. Eller som vanligt å vanligt...han snubblar som ett tok, vilket han gör när han är gammalt skodd.
I lördags så sitter inte skon fast längre...hela utsidan är helt lös och det är ju inte så konstigt när hela utsidan på hoven är sprucken 😟😟
 
Ska det behöva se ut så här efter 3 veckor??🤔
 
Faan va less jag blir!! Summa summarum på det här är att jag vill bara säga att bara för att personer är utbildad så betyder inte det att dom gör ett bra jobb.
 
Jag är såå besviken och missnöjd så ni kan inte förstå 😩

Euforisk känsla

Igår när jag kom till stallet så hade Git fixat klart allt till Sune samt att hon "puttat" in dom i skritten :) (det finns väääldigt snälla människor <3 )
 
Så när det sen va dags för ridning så bjöds jag på en euforisk känsla...jag satt bara å log :D
Han höll upp bogarna fint och satte under sig med en superfin samling på låång slack. Den känslan som jag fick igår har jag aldrig upplevt på en hästrygg...det va ungerfär som om jag drömde.
 
 

Surplut

Igår när jag kom till stallet efter jobbet så gick jag som vanligt direkt å bytte om...sen hämtade jag hästarna (Sune & Ingrid) och "puttade" in dom i skritten. Dom brukar få gå där medan vi (jag& Git) gör klart i stallet...så när man är klar för motionering så är det bara att börja jobba direkt...framskrittningen är ju som redan fixad :)
 
Så igår när jag hämtade Sune i skritten så hade jag ingen godis med mig...och det brukar jag ALLTID ha...men inte idag. Å gissa om Sune blev en surplut??....ööhhh japp.
Han surade under hela tiden jag gjorde iordning honom inför motioneringen som den här kvällen skulle bli longering över bom.
Han va tom seg att gå ner till paddocken med...men bara han fick komma igång å träna så glömde han totalt att han va sur :)
Han gjorde ett riktigt bra pass på linan igår....rättade sig själv inför bommen och samlade sig bra.
 
 
 

Sinnesro?...nääääe

Att leva i ovisshet tär på sinnet.
 
 
 

mittlivmedsune.blogg.se

Här på bloggen kommer jag att skriva om mitt liv med min American Paint som heter Superior Son of a Gun men som i vardagen kallas för Sune.

RSS 2.0